Ajutati-ma in lupta mea cu ochii

•  
    10 Iun 2005, 10:44
    0 0
    Ma numesc Alexa,am 20 de ani,sunt din Brasov si caut disperata un raspuns la problema mea.
    Am avut nenorocul sa ma nasc cu 2 saptamani mai tarziu decat ar fi trebuit.La varsta de 2 ani si
    jumatate parintii au observat un strabism convergent la ambii ochi asa ca la 3 ani am fost operata
    la Iasi.De atunci au urmat nenumarate controale si bineinteles ochelari permanenti(+2.75 OS,+3.25 OD).
    La sfarsitul anului trecut prin noiembrie m-am hotarat sa ma duc la un control sa vad daca mi s-au
    marit dioptriile.Spre surprinderea mea,cu toate ca purtasem zilnic ochelarii medicul mi-a prescris
    unii mult mai tari:+5.00-0.50 OD si +4.50-0.50 OS.I-am purtat o vreme si pe acestia dar doar prin
    casa deoarece socul fusese prea mare:ochelarii noi erau foarte grosi.Asa ca alternam:cei vechi la
    facultate si cei noi acasa.Dupa 2 saptamani am observat ca ochiul drept strabiza divergent cand
    purtam ochelarii(oricare dintre ei,mai des cu cei noi),dar nu am dat prea mare importanta pentru
    ca se intampla chiar numai cand eram obosita.In martie anul acesta insa,dupa o sesiune
    ingrozitoare,am inceput sa strabizez permanent(la 5 minute dupa ce puneam ochelarii).Ce ma
    frapa era faptul ca in momentul cand dadeam jos ochelarii ochii reveneau la normal.Fiind
    obsedata de pozitia ochilor mei imi faceam poze mai mereu si astfel am descoperit ca atunci cand
    priveam in departare strabizam divergent,iar cand ma uitam foarte aproape strabizam convergent.
    Trebuie sa spun si faptul ca acum cativa ani am realizat ca nu priveam prin ambii ochi deodata
    si acum am aflat ca aceasta inseamna lipsa vederii binoculare.Nu stiu ce lagatura are,dar in
    momentul in care privesc cu ochiul stang "imi fuge" dreptul in exterior si invers,cand privesc
    cu dreptul strabizeaza divergent stangul.Dar pe dreptul nu-l prea folosesc,caci cand mi-l aduc
    sa privesc cu el nu prea vad,adica vad ca si cum as sta pe ganduri(nu deslusesc detaliile).Ce
    ma ingrijoreaza este faptul ca simt nevoia din ce in ce mai des sa-mi las ochii liberi,sa
    privesc in gol si atunci pe langa faptul ca nu deslusesc clar imaginile unul din ochi strabizeaza
    (depinde prin care privesc)Am fost la multi medici printre care si un american venit in Romania.
    Acesta din urma mi-a spus ca nu-mi recomanda operatia(ca daca o fac acum va trebui repetata din
    5 in 5 ani)si ce e mai grav ca pe la varsta de 40 de ani nu-mi voi mai putea controla ochii si
    va strabiza cand unul cand altul.De emotie insa nu l-am intrebat daca faptul ca muschii imi vor
    fi slabiti va implica o vedere asemenio celeia pe care o am acum cand privesc in gol.O alta doamna
    doctor,din contra, mi-a recomandat operatia la ochiul drept(cel pe care nu prea il folosesc).
    Am incercat si am redus dioptriile,dar fara nici un rezultat.Acum nu stiu cum sa procedez,dar ceva
    trebuie sa fac pentru ca pe langa cele spuse ma doare capul impreuna cu globii oculari duc lipsa
    de concentrare si am impresia ca vad din ce in ce mai slab.De aceea rog ajutorul Dumneavoasta.
    Trebuie sa specific ca sunt anul intai la facultatea de informatica,o cauza in plus de neliniste.
    Nu stiu daca voi putea continua (in starea actuala mai mult ca sigur ca nu).Intotdeauna am fost o
    ambitioasa si nu mi-am pierdut speranta,dar acum simt ca nu mai rezist.In jumatate de an intraga
    mea viata a fost data peste cap.Acum mi-e frica de viitor,de faptul ca nu voi putea face ce imi
    doresc(sa-mi continui facultatea si sa lucrez in domeniu).Va rog daca mai cunoasteti cazuri
    asemanatoare sa-mi dati un raspuns,oricat de grav ar fi.Vreau sa stiu care ar fi solutiile posibile
    (daca exista in astfel de cazuri) inainte sa iau o decizie.Imi puteti scrie si la alecsanya@yahoo.com.
    Va multumesc!
  •  
    • 47 mesaje
    10 Iun 2005, 12:41
    0 0
    Draga mea,eu un raspuns clar nu stiu.Cert este ca si eu m-am tot plimbat pe la diversi medici de la virsta de 3ani,am facut vreo 3 operatii dintre care prima de strabism cind aveam 3 ani.Eu am in orice caz ceva incurabil si mai complicat care nu se vindeca ci doar se amelioreaza.Acum sunt ok per ansamblu.Eu insa te sfatuiesc sa-l cauti pe Dr.Filip Mircea care are o clinica particulara in Bucuresti pe strada Toamnei cred.Este un medic extrem de bun si la el vin oameni din toata tara asa ca trebuie sa te programezi din timp ,cu citeva luni inainte ,si sa stringi si ceva bani dar sa stii ca merita.Incearca.Multa Sanatate,Cris
  •  
    • 22 mesaje
    10 Iun 2005, 18:16
    0 0
    Ai incercat sa porti lentile de contact? Cu toate ca mi s-a zis ca pentru cei cu strabism, mai bine lipsa! Nu ne putem permite riscul! Dar mergi si la alti medici, asta e un sfat bun! Cauta alte clinici particulare, si ai sa gasesti rezolvare! Nu astepta numai un singur medic sa-ti de-a un verdict asa de important! Iar cu informatica, probabil ca trebuie sa-ti cauti altceva de viitor! Si de aici ti se trage ca vederea ti-a scazut in ultimul an! Cum crezi ca vei lucra 8 - 9 ore/zi in fata unui computer (pentru inceput, sa zicem 10 ore/zi)?!