capsule vaginale +spalaturi, e OK?
-
0 0Pentru tratarea unei Candida mi s-au recomandat de catre ginecolog: capsule vaginale (Gynozol) si spalaturi vaginale cu ceai de galbenele de 2 ori pe zi. In prospectul Gynozol-ului se recomanda evitarea spalaturilor vaginale. Ce stiti, ce varianta ar fi corecta?
-
Dupa parerea mea e ok tratamentul indicat. Doar ca spalaturile se fac la o anumita perioada dupa introducerea ovulului. Adica trebui sa treaca cel putin nu stiu cate ore de la introducerea ovulului pana sa poti face spalaturi pentru a evita spalarea afara a continutului Gynozolului ca sa aiba timp sa isi faca efectul.
-
Mie doctoritza mi-a spus ca in perioada de tratament cu ovule, nu faci irigatzii. Faci o irigatie in prima zi in care bagi primul ovul. Apoi nu mai faci pe durata tratamentului.... Asa e si logic, cu irigatziile scotzi practic continutul ovulului care trebuie sa stea acolo ca sa-si faca efectul...
-
Si eu iau acum ovule Gynozol pt Candida si,citind prospectul,m-am hotarat sa nu fac spalaturi pe durata tratamentului. doar scrie sa nu se introduca nici un fel de substanta..
Au mai fost discutii pe forum cu privire la spalaturile vaginale si concluzia e urmatoarea:UNII MEDICI LE RECOMANDA CA FIIND FOARTE NECESARE,ALTII LE CRITICA SUS SI TARE! Pe cine sa crezi?
Eu una sunt in ceata total,dar cred ca depinde de la caz la caz,de dezechilibrul fiecareia,asadar eu sunt de partea unei conduite individualizate,pt fiecare dintre noi in parte.