stalpii de inalta tensiune si leucemia
-
0 0Sper sa nu radeti citind acest topic, dar pe canale straine am auzit de mai multe ori despre faptul ca cei ai caror copii locuiesc in apropierea stalpilor de inalta tensiune (si nu ma refer aici la stalpul de telegraf) au mari sanse sa faca leucemie. Acest fapt s-a constatat chiar si s-a dovedit stiintific.
Auzind eu din nou acest fapt de dimineata la TV, m-am uitat pe geam si cu stupoare am constatat ca sunt multi in spatele blocului unde locuiesc in chirie.
Voi ati auzit de acest fapt sau doar eu? Si va rog din nou sa ma luati in serios, sa nu radeti. -
Am vazut un documentar la un moment dat pe Discovery pe tema asta si un film inspirat din fapte reale cu acelasi subiect.
Nu pot sa iti spun exact ce stalpi erau, era vorba de ceva radiatii care sunt in zonele cu stalpi.
Dar sincer nu cred ca e cazul sa te panichezi. Intereseaza-te eventoal ce fel e stalpi sunt amplasati acolo... -
Nu cred ca acesti stalpi au o influenta atat de mare.Ceva tot au este clar!Cred ca depinde f mult de organismul fiecaruia dintre noi.O buna prietena are leucemie, pana acum 2 ani era o fata sanatoasa, fara sa fi avut vreo data probleme cu sanatatea, iar stalpi din acestia nu prea sunt in jurul locuintei ei....
-
Imi cer scuze ca intervin in subiectul dvs.
Da-ti voie sa-mi expun si eu parea.
De profesie sunt electrician dar si consultant terapii naturiste.
Nu prea au legatura aceste 2 profesii dar eu ma descurc bine in amandoua.
Dar hai sa revenim la subiect.
Dupa cum se stie,corpul uman are o anumita intensitate electrica.Stilpii cu fire electrice au si ei o anumita intensitate electrica.
Ei bine ceea ce ati auzit este real dar nu in cazul dvs.
De ce?Pentru-ca este intradevar periculos pentru oameni sa lucreze prea mult timp in preajma acestor stilpi mai ales de inalta tensiune,transformatoare electrice de putere.
Cimpurile electrice interfereaza cu cel a oamenilor si creeaza dereglari de metabolism importante oamenilor.
Dar repet nu este cazul oamenilor care locuiesc in preajma stilpurilor aflati in fata caselor.
Asa ca nu va faceti probleme. -
imi cer scuze ca intervin din nou dar eu m-am referit la undele electro-magnetice nu cele radio(unde prin care functioneaza telefonia mobila)
In cazul acestora situatia se schimba radical.
Dar oamenii pentru niste bani in plus accepta montarea acestor antene extraordinar de puternice pe acoperisul blocului in care locuiesc.
Cu respect
Florin BUTUC -
Draga Rin, ma adresez in special tie cu o intrebare pentru ca ziceai ca esti in tema.
M-am mai uitat in zilele acestea prin zona si am observat ca tot in spatele blocului, acolo unde este acel stalp de inalta tensiune (cel care e cel mai apropiat de noi, pentru ca spusesem ca e de fapt un sir intreg) sunt si doua chestii, ceva improvizatii sau nu stiu cum sa le spun e ca si un U pe verticala si mai sunt si acolo cabluri si nu stiu mai ce; am inteles ca ar fi transformator. Problema e ca nu stiu daca de la stalp sau de la aceste transformatoare se aud de cateva zile mai ales noaptea niste zgomote ca un huruit mai infundat.
Deja nu mai stiu ce sa cred. dar macar daca as sti sigur ce este acolo... :