Firele de par de sub piele

•  
    • 2209 mesaje
    3 Iun 2005, 13:06
    0 0
    Am fire de par sub piele, multe si din cauza asta pielea este foarte iritata, apar ca un fel de cosuletze mici...stiu ca este o boala, dar din lipsa de medic, stie cineva cum se trateaza?? Aaa, am uitat sa specific, nu sunt de la lama, nu ma epilez cu lama.
  •  
    • 167 mesaje
    4 Iun 2005, 00:38
    0 0
    Pai firele alea apar in special daca te epilezi cu aparatul sau cu ceara ... daca te epilezi cu lama nu ai probleme de genul asta pt ca lama TAIE firele de par shi ele cresc de unde au fost taiate, adica de deasupra epidermei. Ceara shi aparatul SMULG firele din radacina ceea ce pt femeile cu fir de par subtzire este un dezastru pt ca firul nu poate strapunge pielea pana la suprafatza shi creshte pe sub .... shtiu ca e oribil ca am fost patzita ... aveam pielea plina de "grauncioare" mi-era jena sa port fusta nu mai spun prin ce calvar treceam cand prietenu meu vroia sa imi mangaie picioarele shi eu shtiam ca pielea mea se simte ca glaspapiru de aspra.

Ce recomand eu : freaca-te bine cu malai la dush ... pe pielea umeda freaca-te cu malai uscat ai sa simtzi efectul aproape instantaneu e un scrub excelent pt problema asta ... apoi din pacate trebuie sa itzi spun ca e necesar sa te razi cu lama Firul creshte la 2 zile e multa bataie de cap dar e singura metoda prin care potzi sa ai pielea fina ... shtiu ce spun pt ca ani de zile am suferit EXACT din acelsh motiv pana mi-a spus cineva ca ceara e de vina.
  •  
    • 228 mesaje
    4 Iun 2005, 10:53
    0 0
    Aici trebuie sa te contrazic! De ce crezi ca firul de par nu poate strapunge pielea? Pt ca el este foarte gros si foarte viguros..pt ca pielii nu i se face un gomaj si o hidratare corespunzatoare ....de aici..normal ca un fir gros nu poate strapunge o piele rugoasa ca sa zic asa...e normal sa creasca sub piele. Cea mai buna metoda de epilare este cea a cerii calde ..odata cu timpul radacina isi pierde din putere si firul de par este mult mai firav si normal poate strapunge mai usor pielea. Ina acelasi timp trebuie sa folosesti un gomaj pt corp..daca nu un produs special, si metoda malaiului este foarte buna...sau chiar metoda zatului de cafea care de asemenea da rezuultate super. Dupa baita mai indelungata cu prosopelul freci bine partiunile de piele cu probleme, dupa care te dai cu o cremuta de corp hidratanta si o sa vezi ca poate nu imediat dar in timp o sa obtii rezultatul dorit. De ce sa te chinuiesti cu lama din doua in doua zile cand la doua-trei saptamani cu ceara nu ai probleme. Eu tot din cauza lamei am avut si inca mai am uneori pielea din zona inghinala iritata..dar folosind ceara calda de aproape doi ani am ajuns sa mai am trei fire de par si durerea sa fie mult mai mica.
    Sper sa va fie de folos cele scrise de mine! Pupici!
  •  
    • 1070 mesaje
    4 Iun 2005, 11:04
    0 0
    Zat de cafea...sau malai!
    primul e si pentru celulita..
  •  
    • 157 mesaje
    4 Iun 2005, 11:30
    0 0
    Innaa, firul firav strapunge mai greu, este si normal. Cu cat este mai subtire, cu atat are mai putina "forta" sa impinga. Daca mai este si pielea uscata pe deasupra, nu are sanse mari sa reuseasca; un fir gros, deci mai viguros, isi face loc mai usor.
  •  
    • 228 mesaje
    4 Iun 2005, 14:04
    0 0
    eu cred ca mai usor iese un fir subtire decat unul gros..cu cat mai mic cu atat se strecoara mai usor...in schimb, la un epilat cu lama...dintr-o radacina cresc doua poate trei fire de par..
    eu va spun din proprie experienta , fara a mai lua in calcul faptul ca sunt cosmeticiana.
  •  
    • 32 mesaje
    4 Iun 2005, 16:11
    0 0
    dupa dush te masezi bine cu malai in care ai amestecat putzin gel de dush, (pana devine ca o pasta cremoasa). apoi te clateshti shi la sfarshit te ungi cu ulei de masline - e mai bun decat orice.
  •  
    • 32 mesaje
    4 Iun 2005, 16:13
    0 0
    lama e cea mai haioasa solutzie - creshte parul de nu mai scapi de el, plus ca devine mai gros, mai tzepos, mai negru, mai urat - o sa aratzi ca un arici.
  •  
    • 167 mesaje
    4 Iun 2005, 18:03
    0 0
    Firul de par are un anumit "canal" ... daca il smulgi din radacina "canalul" ala se inkide shi firul trebuie sa-shi creeze din nou loc printre straturile de piele de aceea creshte pe sub piele. Pt cine a spus ca lama e cea mai aiurea solutzie : este pt un anumit tip de persoane, pt mine de exemplu este cea mai buna. Am firele de par f f f subtziri, ma rad cu lama de vre-o 3 ani shi in nici un caz nu arat ca un arici nici macar iarna cand uneori nu ma cu luna. Pt ca asha este firul meu de par: fragil shi subtzire, inclusiv ala din cap (btw cand aveam vre-o 12 ani kiar m-am ras in cap cateva saptamani la rand pt ca asha mi se spusese ca se ingroasha shi indesehte ... DE UNDE a ramas la fel de subtzire!!!!)... Pt unele femei epilatul cu lama este cea mai buna solutzie, eu daca ma fac cu ceara sau aparat imi cresc toate firele pe sub piele shi in scurt timp sunt plina de "coshuletze".
    Ani la rand am suferit din cauza asta deshi imi faceam gomaj, ma hidratam zilnic shi ma epilam doar cu ceara ... iar pielea mea arata ORIBIL .. pana am fost la o cosmeticiana buna care mi-a spus ce sa fac shi eu am fost foarte suspicioasa cand am auzit ca trebuie sa ma rad cu lama insa a dat rezultate pielea mea de atunci este foarte fina, nu mai am fire crescute pe sub piele.
  •  
    • 167 mesaje
    4 Iun 2005, 18:17
    0 0
    apropo uite un citat dintr-un articol de pe acest site (eva.r : "Intrucat firul de par se dezvolta in profunzimea foliculilor, epilarea cu lama de ras nu va influenta nici structura, nici culoarea parului (...)Acest lucru se verifica observand un fir lung de cel putin un centimetru, care este la fel de fin ca si inainte de folosirea lamei de ras."

Pentru mai mult aici avetzi link-ul : http://www.eva.ro/frumusete/articol370.html
  •  
    • 59 mesaje
    6 Iun 2005, 23:31
    0 0
    mai,eu nu stiu ce sa zic in legatura cu parul ras care nu se schimba.Eu m-am ras pe picioare timp de 6 ani la rand si o faceam cat se putea de rar,asa incat atunci cand purtam ceva scurt sa nu fiu "paroasa",iar cand nu era nevoie de "picioare la vedere",o lasam balta cu rasul,tocmai ca sa nu ajung un "arici".Si degeaba,ca mi-a crescut par pe picioare ca la barbati,firul s-a multiplicat de 3-4 ori,era foarte tepos si chiar s-a innegrit(eu care sunt blonda,si firele de pe picioare erau si ele deschise la culoare)Am ajuns sa ma ingrozesc de parul pe care il aveam pe picioare.De anul asta am apelat la ceara si la aparatul de epilat.Pana acum nu am patit sa creasca parul sub piele,sper sa nici nu inceapa.Eu nu stiu ce sa zic,stiu ca MIE cel putin mi-a daunat groaznic rasul...
  •  
    idd
    • 292 mesaje
    7 Iun 2005, 08:59
    0 0
    Mey, eu am patit-o si cu aparatul si cu ceara: mi-au crescut fire sub piele.Daca intre 2 epilari cu ceara/aparat ma epilez o data cu lama sau crema, atunci nu mai cresc...pt. mine cel mai bine e sa alternez modurile de epilare.
  •  
    • 2209 mesaje
    7 Iun 2005, 10:36
    0 0
    Cu cata usurintza spunetzi "freci pielea cu malai sau zatz de cafea" ...am uitat sa specific, pe mine ma doare pielea foarte tare. Ma chinui o data la 2 zile sa mi-o exfoliez, cu buretzelul si cu o crema abraziva de fatza. Fac chestia asta de mult timp si nici un efect. In plus, ma si doare foarte tare pielea, parca m-asi epila! Eu am probleme doar in zona axiala si inghinala. Pe picioare nu. Dar cele doua zone imi dau niste batai de cap... Legat de lama, nu mai apelez la lama, ca si asupra mea a avut un efect dezastruos. Cate 2-3 fire dintr-o radacina, mi s-a indesit si ma intzepa de muream. Mie imi creste foarte repede parul si ca sa nu ma intzepe insuportabil, trebuie sa ma rad zilnic. Nu sunt nebuna sa stau zi de zi sa ma rad...eu ma epilez pe picioare pana sus, pe maini pana sus, inghinal complet, axial si mustatza. Cat imi ia sa ma rad zi de zi? Asi innebuni! Mai bine ma duc la un dermatolog decat sa ma rad in disperare...
  •  
    • 2209 mesaje
    8 Iun 2005, 10:12
    0 0
    Statzi ca nu am priceput cu malaiul... Pe pielea uda cu malai uscat? Cu mana sau cu buretele? Zilnic? Cat timp?
  •  
    • 5 mesaje
    9 Iun 2005, 20:08
    0 0
    am si eu aceeasi problema...firele nu pot iesi la suprafata si se face o chestie rosie...uneori o pot stoarce(daca are cap ca un cos) dar se intampla cand nu iese nimic si mai si doare al naibii de tare...ma refer la zona axilei..am avut o data unul asa de mare ca am crezut ca e nodul..si am ajuns la o doamna doctor tare draguta care m-a sfatuit sa folosesc ce foloseste si eaivalat de Flumetazon N...l-am luat ieri..costa doar 17000 lei...acum astept rezulatatele...trebuie sa specific ca ma epilez cu ceara clasica

PS:a spus sa ma dau cu el dupa ce ma epilez
  •  
    • 56 mesaje
    11 Iun 2005, 17:59
    0 0
    hey...sa ne spui si noua daca a avut efect.si eu caut de multa vreme o cale de a scapa de firele de sub piele..imposibil.am incercat si exfolierea,gomaj cu malai, nisip..tot mai raman destul de multe sub piele.
  •  
    • 174 mesaje
    12 Iun 2005, 00:53
    0 0
    pt firele crescute sub piele folositzi retin-a sau smooderm, dar asteptatzi sa treaca vara(nu e voie sa se stea la soare in timp ce se face tratament cu cremele astea).la mine a facut minuni(aveam f multe fire crescute incarligat atat de adanc incat la suprafatza se vedeau doar puncte negre, zici ca as fi avut cine stie ce boala, imi era rusine sa umblu cu fusta.acum sunt ok).
    si nu mai folositzi aparatul de epilat.incercatzi o perioada(eu am facut vreo juma de an)sa nu va epilatzi nici cu ceara ci doar cu lama. intr-adevar pare mai gros si lama trebuie folosita mai des decat aparatul sau ceara, dar daca nu mai smulgetzi parul nu mai apar noi fire sub piele si ies si cele care exista deja.oricum, dupa ce renuntzatzi la lama si revenitzi la ceara firul o sa se subtzieze din nou(de fapt de la lama nu se ingroasa,pare doar mai gros pt ca e taiat)
    asa ca sfatul meu ee la toamna, dupa ce nu mai e vreme de plaja, retin-a sau smooderm si renuntzatzi la aparat si incercatzi lama o perioada.
  •  
    • 2 mesaje
    25 Mai 2006, 13:28
    0 0
    Nu stiu ce sa cred. De mica am auzit explicatii perfect logice pentru care rasul nu indeseste sau influenteaza firul de par. Din punctul meu de vedere este partial adevarat. Eu sunt adepta epilarii cu aparatul prin smulgerea firului de par. Daca ma rad mi se pare ca firul creste mai gros, negru, des si tepos. Daca ma epilez cu aparatul si fac asta la 2 zile, parul nu creste mai rar, doar pare mai rar. De ce? Pentru ca eu azi mi-am epilat firele de par crescute, peste 2 zile vor iesi altele care eu azi nu le-am epilat pentru ca erau prea mici, si tot asa. Cat despre epilatul cu ceara nu il folosesc decat inghinal, pentru ca nu imi place sa astept sa creasca parul de pe picioare destul de mare, ca sa il epilez, adica sa astept vreo saptamana cu par pe picioare.
    Sa revin la lama. Daca azi ma epilez cu ceara si dupa aia o luna nu mai folosesc nici o alta tehnica de epilare voi avea peste o luna aceeasi cantitate de par, la fel de negru si de des, cum ar fi daca azi m-asi epila cu lama. Diferenta dintre lama si epilatul cu ceara se vede in ani de zile de "practica". Ati observat cum femeile care se penseaza multi ani (inclusiv eu) ajung sa aiba din ce in ce mai putine fire de pensat? Asa se intampla si in celelalte zone ale corpului. Cat despre faza ca, daca te epilezi cu lama iti cresc 3 fire din acelasi por este gresit. De fapt firele nu cresc din nimic, ele erau acolo, numai ca erau mai blonde si mai fine. La fetita mea a mers. Avea cateva fire in cap am ras-o si i s-a indesit parul, Si nu cred ca mi se pare mie.

Acum este alegerea fiecaruia:
    1: te razi cu lama zilnic ai nonstop pielea fina. Problema este dupa 1-2-3 zile de neras - picioare de arici.
    2: te epilezi cu ceara sau aparat, o data la 2 saptamani, stai comfortabil o perioada mare de timp. Problema sunt firele de sub piele si eventualele cosulete care te pun la munca adik exfoliat.

O solutie pentru firele de sub piele ar fi o baie calda si parfumata in fiecare zi. La mine a mers. Asta nu inseamna ca fac asta in fiecare zi , si sunt sigura ca si domniile voastre sunt de acord cu mine.
    Stiu ca nu sunt un bun "povestitor" , dar sper ca ati inteles ce am vrut sa spun. Am scris mult pentru a nu crea confuzii referitor la ceea ce am spus mai sus.
  •  
    • 2 mesaje
    25 Mai 2006, 13:38
    0 0
    Ce scriu mai jos este o gluma si va rog sa o tratati ca atare . Nu intentionez in nici un fel sa ironizez sau sa supar ceilalti utilizatori.

Pentru fetele care sustin ca rasul cu lama (pentru ca barbatii stiu ) nu duce la efecte ca: indesirea parului, ingrosarea si inchiderea la culoare a firului de par, le sugerez sa ne demonstreze ca nu este asa:
    Epilati-va fata o data sau de 2 ori si trimiteti poze before - after. Cum rasul cu lama "nu" cauzeaza nici un efect dezastruos sunt sigura ca pielea dv de pe fata va fi la fel de catifelata ca inainte.
    Sry