Diabet
-
22 Nov 2001, 14:520 0Bunà Fetelor,
Am si eu o întrebare. Cam cum se manifestà diabetul.
Am cam abuzat de mîncare în ultima vreme si cînd mànînc zahàr am ameteli iar desi mi-e poftà de dulce. In afarà de asta am ameteli.
Stie cineva dacà sunt semnele diabetului? Trebuie sà adaug cà mi-e foame în permanentà si sunt tare pofticioasà.
Merci si và doresc o zi bunà,
Lorrie -
22 Nov 2001, 15:02nu stiu exact, dar am auzit ca ..in cazul diabetului...nu ti se mai vindeca foarte repede ranile, taieturile etc...
-
23 Nov 2001, 08:37Diabetul se manifesta prin poliurie (urinezi des), polifagie(mananci f. mult), sete si cel mai sigur este sa-ti faci analize de sange si de urina (ptr. ca apar urme de zaharuri in ea), sa vezi glicemia cat este. Intr-adevar, unui diabetic i se vindeca ranile mai greu, deoarece sangele se coaguleaza mai greu.Si este bine sa se evite dulciurile, fainoasele si produsele care contin zaharuri si glucide. Diabetul zaharat este o dereglare a metabolismului glucidelor datorata secretiei insuficiente de insulina de catre pancreas. Analizeaza si situatia prin care treci: poate ai o pofta de mancare exagerata pe baza de stres. Poate esti foarte obosita. Oricum, un regim de viata si un regim alimentar corect te vor scuti de neplaceri. Iti doresc numai bine.
-
4 Feb 2006, 20:16pentru siguranta ta cel mai bine faci analize de laborator;glicemia si glicozuria.atunci esti sigura daca este vreo problema.