igiena urechii

•  
    • 106 mesaje
    2 Iun 2005, 14:02
    0 0
    Ce stiti despre curatarea unui dop de ceara din ureche? Desi nu cred ca am incalacat vreuna dintre normele de igiena a urechii, ma simt de parca as avea capul sub apa. M-am programat deja la orl, dar nu mai am rabdare!! V-ati confruntat cu asa ceva?
    O zi buna!
  •  
    • 59 mesaje
    2 Iun 2005, 23:32
    0 0
    eu am avut asa ceva,dar cand aveam vreo 14 ani.De fapt pe mine ma dureau urechile,de aceea am fost la doctor.Mi s-a spus ca desi imi curat urechea,exista tendinta(cel putin la cei blonzi sau cei cu pielea deschisa la culoare)sa se produca mai multa ceara.In contact cu apa,se faceau dopurile de ceara si acestea jenau timpanul(de acolo durerile).Am fost la "desfundat",asta insemnand ca doctorul iti pune o tavita din aceea sub forma de "rinichi" sub ureche si cu o seringa mare "impinge" apa calduta in ureche.Dupa aceea n-am mai avut probleme si nici dureri,atata ca mi-a spus sa merg si sa repet procedura cam o data la un an.Am 21 de ani acum,dar in tot acest timp nu am mai avut probleme de genul asta,asa ca nici nu am mai fost la ORL
  •  
    • 257 mesaje
    3 Iun 2005, 11:42
    0 0
    asteapta pana ajungi la orl. deocamdata nu prea ai ce sa-i faci.
    pe viitor evita sa te speli cu sapun in ureche, din cauza reactiilor chimice si doctorii, de obicei, te sfatuiesc sa-ti speli urechiusele numai cu apa. (asta din sfaturile pe care le-am primit si eu). nu-ti curata urechea interna cu betisoare.
  •  
    • 1928 mesaje
    3 Iun 2005, 11:49
    0 0
    mah...eu n-am voie nici apa sa-mi intre in urechi, nici sa ma curat cu betisoare...trebuie sa recunosc ca incalc periodic ambele interdictii...
  •  
    • 2198 mesaje
    3 Iun 2005, 12:23
    0 0
    Io is cu betisoru' in ureche zilnic...Ziceti voi ca nu-i bine?
  •  
    • 2209 mesaje
    3 Iun 2005, 13:02
    0 0
    Cu betzisoru` in ureche- si eu, zilnic! Cea mai nesanatoasa forma de spalare a urechii, dar cea mai practica. Doar o otita naspa cred ca ma va domoli...
  •  
    • 1530 mesaje
    3 Iun 2005, 17:14
    0 0
    Am vazut la plafar niste cornete pt igiena urechii, mai ales pt dopurile de ceara. Am inteles ca merg, o prietena imi spusese de ele. Intereseaza-te, nu pot sa fie f scumpe.
  •  
    • 734 mesaje
    3 Iun 2005, 19:41
    0 0
    Borracha de amor, o que?
    Betisorul merge, dar numai la exterior, adica partea vizibila a urechii.
  •  
    • 106 mesaje
    3 Iun 2005, 22:24
    0 0
    Multumesc mult pentru raspunsuri. Am rezolvat problema mergand la orl, dar n-a fost prea placut. M-am hotarat sa-mi fac consulturi periodice. Uf!Bine ca am scapat. Va pup.