endometrioza !!!

•  
    • 86 mesaje
    1 Iun 2005, 11:01
    0 0
    sunt solidara cu oricine a fost diagnosticata cu aceasta boala ginecologica ! vreau sa aflu mai multe de la voi vizavi de acest subiect pentru ca acum 20 de zile am suferit o operatie la cluj si as dori sa imi spuneti mai multe despre endometrioza ....
    va pup ...
    dana
  •  
    • 635 mesaje
    1 Iun 2005, 13:51
    0 0
    eu acum aud prima oara de ea, si am vrut si eu sa vad ce e. am gasit un articol f bun pe eva:
    http://www.eva.ro/sanatate/articol395.html

Din pacate nu pot sa te ajut mai mult.
    Multa sanatate.
  •  
    • 86 mesaje
    2 Iun 2005, 09:46
    0 0
    SARUMANA MULT DE INDRUMARE , MI-A FOLOSIT MULT , ACUM VOI VEDEA DACA TRATAMENTUL PE CARE MI L-A PRESCRIS DOCTORUL ARE EFICIENTA ( DEPFERELINE )CARE COSTA NUMAI 7.200.000 FIOLA , MA VA FACE SANATOASA SI VOI PUTEA FACE SI UN BEBELUS !!
    O ZI BUNA TE PUP !
    DANA
  •  
    • 163 mesaje
    2 Iun 2005, 10:15
    0 0
    Incearca sa cumperi Diphereline din depozit, e mai ieftin ca in farmacii (cam 5 500 000).
    Salvezi totusi ceva banuti. Multa sanatate!
  •  
    • 145 mesaje
    2 Iun 2005, 13:18
    0 0
    Draga danau, si eu sufar de acesta boala si te-as ruga sa-mi spui tie cum ti s-a pus acest diagnostic, ce analize ai facut, ecografii etc? Care este cauza bolii, ce ti-au spus doctorii si cat timp faci tratementul cu Dipheriline? Stii cumva ce reactii adverse are? Multumesc si mult succes!
  •  
    • 86 mesaje
    2 Iun 2005, 16:59
    0 0
    intradevar in farmacii pretul lor este forte piparat , m-a ajutat cineva de la un depozit farmaceutic , am paltit 6.592.000 fiola , eram si constansa de timp pentru ca se apropia mijlocul ciclului si trebuia sa mi-o injectez ( intramuscular ) . vreau sa tinem legatura pentru ca eu mi-am luat doar 2 , la recomandarea doctorului meu , uramand ca dupa contrlolul de 6 satpamani sa vedem daca mai am nevoie si de a treia ! iar cu 5.500.000 mi-ar conveni sa o pot achizitiona !
    mersi !
  •  
    • 86 mesaje
    2 Iun 2005, 17:08
    0 0
    PT. BDELENA
    initial diagnosticul a fost chist ovarian drept , si acest diagnostic a fost stabilit dupa o simpla ecografie . acest chist trebuia operat , iar in momentul in care am fost internata in spital , am facut o ecografie intravaginala si am stabilit ca am endometrioza !
    cauzele nu prea se cunosc , este in primul rand o chestie ereditara !
    s-a intervenit chirurgical , operatia a fost clasica , am facut-o la cluj ,la clinica ginecologie 1 cu domnul profesor Stamatian !
    efectele negative ale depherelunului sunt cele clasice , ale oricarui tratament hormonal ! in primul rad intrii la menopauza pentru aproximativ 3 luni , timp in care ovarele isi cam uita din atributii ! apoi as aminti cauzele psihologice , tulburari de personalitate , nervi etc. greturi . ingrasare ...
    tot ceea iti pot spune este ca daca cunosti toate aceste cauze negative ale tratamentului le poti controla foarte usor . daca esti nervoasa fara nici un motiv nu este un motiv de ingrijorare , pentru ca te poti calma vazand uneori ca nu are nici un rost sa iti faci riduri degeaba ... mai sunt si bufeurile ...aici e mai greu sa le controlezi ......
    daca ma ivrei informatii cu placere te pot ajuta !
    tinem legatura !
    adresa mea de mail este : danau2004@yahoo.com
    te pup !
  •  
    • 7 mesaje
    5 Iun 2005, 23:21
    0 0
    Buna, ma cheama Dana sunt din Pitesti si urmeaza sa fac si eu in cursul acestei luni operatie de endometrioza. As vrea de la tine , daca se poate impresii si pareri despre cum a decurs operatia si mai ales manifestarile postoperatorii pt ca eu sunt destul de speriata!!!
  •  
    • 86 mesaje
    6 Iun 2005, 09:14
    0 0
    Servus Dana ,
    In primul rand in prima zi in care te-a internat vei face tot felul de analize , incepand la de urina ( sa ai grija sa nu mamanci nimic dimineata ) pana la testul de coagulare a sangelui . apoi va incepe pregatirea de operatie propriuzisa , clisma . Pentru mine a fost ceva tare neplacut , mi s-a parut ca imi iau si ultima farama de demnitate care mi-a mai ramas . In ziua operatiei de obicei te opereaza pana in ora 11 , inainte de a merge in sala iti va face o injectie de linistire intramulscular . Apoi te voi transporta in sala de operatii . Acolo nu vei stii mare lucru pentru ca in 3 minite vei fi deja adormita ! Acum depinde de doctorii tai si de spitalul in care te vei opera ! De obicei iti introduc sonda urinara in timp ce esti treaza ! mie mi-au introdus-o doar atunci cand eram adormina gandindu-se ca am cu un lucru mai putin de suportat ( ma refer la durere )
    Dupa care vei fi dusa la reanimare si vei sta pana in momentul in care vei avea vanturile ! ce sunt astea ? pai iti baga un gaz in timpul operatiei ca sa poata vedea mai bine interiorul ! procedura e aceiasi indiferent daca vei fi operata clasic sau prin parascop ! si tu va trebui sa elimini gazele cel mult a 2-3 zi dupa operatie !!
    in rest depinde de tine ! nu am avut intentia sa te sperii , am vrut sa fiu doar realista , sa iti spun intradevar ce te asteapta , dar mai sunt o gramada de lucruri de care te vei lovi ....as vrea sa tinem legatura si sa imi spui medicamentatia care ti-au dat-o si as vrea sa imi spui cati ani ai si daca ai copii !

te pup , dana
  •  
    • 145 mesaje
    6 Iun 2005, 10:05
    0 0
    Eu am fost operata de endometrioza in 2002, laparoscopic, de un profesor renumit din Bucuresti. Tot pentru a sti realitatea, vreau sa va spun ca dupa numai 6 saptamani de la operatie chisturile mi-au reaparut,am facut tratament cu Marvelon 3 luni, apoi cu Duphaston inca trei luni, si apoi am renuntat deoarce eram supra saturata de tratamente hormonale, deoarece si inainte de operatie am facut 2 ani diferite tratamente, dar fara rezultat!Cauza nu mi-a spus-o nici un doctor foarte clar, am inteles ca dereglarile hormonale ar pute fi de vina. Mi s-a recomanda o a doua operatie dar am refuzat deoarece simt ca nu are nici un sens daca dupa 6 saptamani reapar chisturile, si daca nu se stie exact cauza, cum se poate trata boala? tot facand operatii din 6 in 6 saptamani???!!! Eu am facut anul trecut acupunctura si a fost tratamentul dupa care m-am simtit cel mai bine, nu mi-au disparut in totalitate chisturile, dar cel putin am scapat de durerile groaznice pe care le aveam la menstruatie! Marea mea problema este ca imi doresc foarte mult un copil, dar cu aceasta boala sansele sunt foarte mici! Dar stiti si
    voi, speranta moare ultima!
  •  
    • 86 mesaje
    6 Iun 2005, 15:25
    0 0
    ma temeam de un astfel de raspuns ! am citit ca dupa un astfel de diagnostic ramai cam greu insarcinata ! insa nu vreau sa accept asa ceva ! de ce ramai mai greu insarcinata ? pentru ca mucoasa uterina este cea care sangereaza si provoaca infertilitatea . aceasta mucoasa se transforma in tesut endometrial dar in afara aparatului genital ca sa ma exprim asa , afecteaza organele genitale numai in exteriorul lor ,(de exemplu tesutul ala se implanteza in ovare) nu si in interior , ceea ce este un lucru bun ! cel putin eu asa am citit ! daca ma poate contrazice cineva ....... cauza...cica ar fi ceva eredutar.
    imi pare rau de operatiile tale , dar mai ales imi pare bine ca te-a ajutat tratamentul cu acopunctura ! as vrea sa imi spui mai multe despre acest lucru !
    dana
  •  
    • 4 mesaje
    6 Iun 2005, 16:23
    0 0
    Aoleo, m-ati speriat de moarte, io tocmai ma obisnuisem cu gandul.
    Mie mi-au depistat de curand o endometrioza ovariana si 2 endometriomi de 3 si 2 cm. Mi-au spus ca nu e grav si voi face tratament hormonal timp de 6 luni. Am facut tot felul de dozari hormonale si acum astept verdictul.
  •  
    • 7 mesaje
    6 Iun 2005, 22:02
    0 0
    te rog frumos, daca esti amabila sa-mi dai si mie mai multe detalii despre operatie, cum a fost, unde ai facut-o, cat te-a costat mita.... Pe mine trebuie sa ma opereze dr. Anca Alexandru la universitar luna asta si sunt destul de speriata dupa cate am citit pe net despre endo
  •  
    • 86 mesaje
    7 Iun 2005, 09:20
    0 0
    PENTRU ANKA-MARIA
    imi pare rau ca te-am speriat , nu asta a fost intentia mea , sper ca aceste tratamente sa aiba efect asupra organismului tau si sa se absoarba tesuturile endometrice .......iti doresc din tot sufletul sa se intample lucrul asta...ce fel de tratament ai luat ? si inca o data scuze daca te-am speriat eu am vrut doar da fiu realista , si crede-ma ca nici jumatate din ceea ce am trait nu ti-am relatat aici .
    oricum suntem niste luptatoare si am speranta ca vom invinge de data asta !
  •  
    • 145 mesaje
    7 Iun 2005, 09:33
    0 0
    In primul rand trebuie SA FITI OPTIMISTE SI SA NU LASATI FRICA SA va copleseasca! ESTE FOARTE IMPORTANT! Stiu din propria experienta, care nu este deloc usoara, ca autoincurajarea ne da putere sa trecem peste toate coplicatiile si neplacerile acestei boli atat de greu de suportat. Eu recunosc ca am avut perioade in care mi-am pierdut optimismul, in care nu mai suportam sa aud ca mai trebuie inca trei luni de tratament hormonal, si inca trei luni, si tot asa, fara vreun rezultat important. Viata mea ajunsese sa se masoare din trei in trei luni! Am cedat psihic, in sensul ca nu mai suportam ideea ca trebuie sa merg iar la control, sa reiau totul de la inceput, iai si iar....Iar cea mai mare deceptie era ca nici un doctor nu-mi garanta ca voi fi bine. Se pare ca boala are inca multe necunoscute si fiecare dintre noi putem reactiona altfel la tratamentele pe care le urmam. De aceea va sfatuiesc sa nu disperati si sa nu va pierdeti speranta, poate ca operatia pe care o veti face va avea rezultatele pe care vi le doriti! Eu am facut operatia tocmai in speranta ca dupa aceea voi ramane insarcinata, dar nu s-a intamplat. E adevarat ca si varsta mea nu e tocmai de bobocel, aveam 37 de ani cand m-am operat, in 2002. Acupunctura echilibreaza organismul, deci si sistemul hormonal, si cred ca din acest motiv mie mi-a facut bine, dar n-am facut decat 20 de sedinte, pe care ar trebui sa le reiau. Nu cred ca este moral sa spun numele doctorului care m-a operat, este la un spital din Bucuresti, un profesor renumit. Daca doriti amanunte as putea sa va scriu pe e.mailu-ul vostru,daca aveti e.mail personal.In rest, mult curaj si speranta ca totul va fi bine cu incredere in Dumnezeu! Eu inainte de operatie, de care si mie mi-a fost foarte frica!, m-am rugat foarte mult si cu siguranta asta mi-a dat puterea necesara!
  •  
    • 163 mesaje
    7 Iun 2005, 09:40
    0 0
    Endometrioza afecteaza fertilitatea in sensul ca tesutul endometrial migreaza in afara uterului si se implanteaza in alte locatii, cel mai adesea pe ovare si pe trompe. Normal ca daca se implanteaza pe ovare afecteaza functionalitatea lor. Aderentele pot chiar sa acopere suprafata ovarelor, fapt care duce la degenerare fibrotica.
    Cu ovarele imobilizate in aderente e greu sa ramai gravida.
    Tratamentele hormonale (Diphereline mai nou) urmaresc micsorarea acestor leziuni. Daca sunt eficace sau nu, depinde de fiecare caz in parte, de marimea si localizarea leziunilor. Cand interventia chirurgicala se impune, se urmareste in special eliberarea ovarelor si trompelor, tocmai pentru a face posibila o sarcina. Caci o sarcina rezolva cel mai bine endometrioza, asta daca ai noroc sa ramai. O prietena de a mea a ramas insarcinata fara nici un tratament (endometrioza nu era prea avansata totusi) si la sfarsitul sarcinii endometrioamele au disparut.
    Si eu am citit multe despre boala asta fiindca am fost suspecta de endo, un an si jumatate am facut tot felul de tratamente fara rezultat, am ajuns si la operatie si in final... slava Domnului, chisturile de pe ovare nu erau endometriozice (asta se dovedeste doar in urma biopsiei).
  •  
    • 86 mesaje
    7 Iun 2005, 10:26
    0 0
    operatia am facut-o la cluj la d-nul profesor FLORIN STAMATIAN . spaga nu m-a costat mult 100 euro la doctor si 1.000.000 la anestezist si asta nu pentru ca asa am vrut eu sa dau ci pentru ca asa erau preturile in spital ca sa ma exprim asa...s-a dat si mai putin resectiv au fost colege de salon care au dat si 50 euro . asa sunt preturile in ardeal , pentru ca doctorii de acolo si asistentele pun pret pe sanatatea pacientului si au o satisfactie deosebita atunci cand pacientul pleaca sanatos si multumit din spital !
    iar la asistente o ciocolata acolo un 20.000 cand imi aduceam aminte .
    in rest depre operatie nu stiu ce sa iti spun mai multe decat am scris cu un articol mai sus ....daca ai tu anumite intrebari care vizeaza direct un raspuns....
    cert e ca e greu , practic eu am invatat sa merg din nou , sa ma dau jos singura din pat , sa fac un dus singura....asta a fost proba de rezistenta
    imi pare rau ca va spun toate astea , nu vreau sa va mint , asta am trait eu , asta va impartasesc si voua , repet fiecare organism se reface altfel...
    va pup
    dana
  •  
    • 4 mesaje
    7 Iun 2005, 10:59
    0 0
    Mie mi-au depistat endometriomii in urma unei simple ecografii transvaginale(sper sa nu spun prostii ca era prima data cand faceam asa ceva).
    Doctorul radiolog mi-a zis ceva de genul "Vous avez une belle endometriose". Cum naiba poate fi dracia asta "belle" numai un doctor poate sa-mi spuna.
    Dupa ce am aflat ce-s astea si am citit cate ceva despre boala am intrat in panica. M-am dus la doctorita ginecolog deja montata pe ideea ca n-o sa mai am copii si ca trebuie sa ma operez. Ea imi daduse sa fac si niste dozaje hormonale. Mi-a spus sa nu-mi fac probleme ca nu sunt foarte mari si cu tratament se rezolva. Mai grav era ca-mi iesise progesteronul mult peste normal. M-a pus sa-mi refac dozajul de progesteron(de data asta un test facut dupa injectarea unei substante- synactene) si sa revin cu rezultatul. La o prima vedere zicea ca voi urma un tratament hormonal (2 pastile diferite) in urma caruia nu voi mai avea ciclu. M-a intrebat daca sunt ok cu asta, daca nu ma sperie ideea. Io am zis ca nu-i problema. Vineri ma duc iar cu rezultatul de la progesteron si sper sa aflu si ce tratament voi urma.
  •  
    • 7 mesaje
    7 Iun 2005, 12:12
    0 0
    Pt Bdelena si pt restul lumii contact pe danatelinoiu@yahoo.com (\informatii\detalii endometrioza)
  •  
    • 163 mesaje
    7 Iun 2005, 12:33
    0 1
    Eu stiu ca diagnosticul de certitudine pentru endometrioza se face doar intraoperator, cand iti ia probe de tesut si le trimite la analiza
    histopatologica (rezultatul ti-l da la vreo 10 zile dupa operatie).
    Printr-o simpla ecografie, fie ea si transvaginala nu se poate spune exact.
    Se poate presupune totusi ca e endo daca exista simptomele specifice (durerile groaznice la menstruatie etc.)