nasteri premature-sanse de supravietuire
-
0 0Fetelor,
Va cer ajutorul: prietena mea a nascut prematur, era in cursul lunii 7, o fetita de 1.200kg, datorita unei hemoragii (dezlipire de placenta). Din cate stiti care e rata de supravietuire? Medicii iau dat putine sanse, daca trece de 72 de ore cand poate face complicatii respiratorii, atunci sansele cresc. -
Depinde "cit" de 7 luni..incheiate sau incepute..este foarte important.
In general, DACA NU FAC COMPLICATII RESPIRATORII, nou-nascutii peste 1 Kg supravietuiesc..nici nu stii cita putere este in "cirnaciorul" ala..daca vrea sa lupte..si el si mama lui, va reusi..
Eu zic ca vor trece peste asta si sa vezi ce mindrete de copil va iesi din el pina la urma..
bafta multa ! -
Multumesc mult Silvanita pt. raspunsul promt si pt. incurajari. Ea era la mijlocul lunii 7 si a avut placenta coborata, insa medicii nu i-au spus sa nu faca nici cel mai mic efort ca se poate intampla ceva. Basca acum o saptamana am fost cu totii in creierii muntilor pe Valea Lotrioarei si a muncit cot la cot cu noi la spalat vase si stat in picioare.
-
Ah...se pare ca i-ati facut rau fetei cu mina voastra..da'asa-i, pina nu se intimpla,zici ca ...LA NOI NU SE POATE..
Eu cred ca daca micuta-i sanatoasa,va depasi momentul...totul depinde de cit de maturat este plaminul la virsta ei.Aici e buba...plaminul , adica un fel de substanta grasa indispensabila respiratiei se produce in luna a 7-a-surfactantul pulmonar.
Ziua de azi si de miine este capitala..
Uff, ce m-am emotionat..asa ma tulbura chestiile astea cu mamici, tatici, copii, etc.
Adica stiu ca viata a trei oameni se decide ACUM..
Jesus !
Tin pumnii fetelor si te rog sa ma tii la curent...