nasteri premature-sanse de supravietuire

•  
    • 725 mesaje
    31 Mai 2005, 09:28
    0 0
    Fetelor,

Va cer ajutorul: prietena mea a nascut prematur, era in cursul lunii 7, o fetita de 1.200kg, datorita unei hemoragii (dezlipire de placenta). Din cate stiti care e rata de supravietuire? Medicii iau dat putine sanse, daca trece de 72 de ore cand poate face complicatii respiratorii, atunci sansele cresc.
  •  
    • 1105 mesaje
    31 Mai 2005, 09:59
    0 1
    Depinde "cit" de 7 luni..incheiate sau incepute..este foarte important.
    In general, DACA NU FAC COMPLICATII RESPIRATORII, nou-nascutii peste 1 Kg supravietuiesc..nici nu stii cita putere este in "cirnaciorul" ala..daca vrea sa lupte..si el si mama lui, va reusi..
    Eu zic ca vor trece peste asta si sa vezi ce mindrete de copil va iesi din el pina la urma..
    bafta multa !
  •  
    • 725 mesaje
    31 Mai 2005, 10:36
    0 0
    Multumesc mult Silvanita pt. raspunsul promt si pt. incurajari. Ea era la mijlocul lunii 7 si a avut placenta coborata, insa medicii nu i-au spus sa nu faca nici cel mai mic efort ca se poate intampla ceva. Basca acum o saptamana am fost cu totii in creierii muntilor pe Valea Lotrioarei si a muncit cot la cot cu noi la spalat vase si stat in picioare.
  •  
    • 1105 mesaje
    31 Mai 2005, 12:13
    0 1
    Ah...se pare ca i-ati facut rau fetei cu mina voastra..da'asa-i, pina nu se intimpla,zici ca ...LA NOI NU SE POATE..
    Eu cred ca daca micuta-i sanatoasa,va depasi momentul...totul depinde de cit de maturat este plaminul la virsta ei.Aici e buba...plaminul , adica un fel de substanta grasa indispensabila respiratiei se produce in luna a 7-a-surfactantul pulmonar.
    Ziua de azi si de miine este capitala..
    Uff, ce m-am emotionat..asa ma tulbura chestiile astea cu mamici, tatici, copii, etc.
    Adica stiu ca viata a trei oameni se decide ACUM..
    Jesus !
    Tin pumnii fetelor si te rog sa ma tii la curent...
  •  
    • 70 mesaje
    31 Mai 2005, 12:21
    0 0
    eu sunt nascuta la 6 luni jumate,cu 1 kg si 400gr!
    Da !
    Se poate ,are sanse!
    Am certificat de nastere"fals" caci am stat 1 luna la incubator in vremurile cele triste.
    Dar acum cu tehnica asta?
    Curaj, incurajati-o, Dumnezeu ii va da zile si fetitei prietenei tale!
  •  
    • 725 mesaje
    31 Mai 2005, 12:59
    0 0
    Ultima noutate pe care abia am primit-o este ca medicul s-a exprimat ca fetita evolueaza nesperat de bine, ca a si tipat, ceea ce inseanma ca plamanii sunt oarecum ok. Ne cresc si noua sperantele.
  •  
    • 1105 mesaje
    31 Mai 2005, 13:41
    0 0

Doamne ajuta...
  •  
    • 417 mesaje
    31 Mai 2005, 17:24
    0 0
    Dumnezeu sa va ajute. Sunt sigura ca fetita va creste mare si sanatoasa.
  •  
    • 725 mesaje
    1 Iun 2005, 17:10
    0 0
    din pacate vestile nu-s deloc roze: fetita a facut stop cardiac si i s-a mai dat jumatate de ora. nu mai gasesc cuvinte de incurajare.Le-a spus sa aduca preotul repede sa apuce sa o boteze.
  •  
    • 73 mesaje
    1 Iun 2005, 18:29
    0 0
    poate reuseste totusi.. Doamne ajuta!
  •  
    • 725 mesaje
    2 Iun 2005, 10:29
    0 0
    din pacate fetita a murit si neonatoloaga a facut si ea o cadere ca intr-o singura zi i-au murit 2 pacienti, din care unul la 9 luni cu nastere normala vaginala, copilul era ok inauntru si pana sa iasa a murit.
  •  
    • 831 mesaje
    2 Iun 2005, 12:32
    0 0
    Ada, condoleantele mele familiei indoliate...imi pare nespus de rau...D-zeu s-o odihneasca in pace pe micutza...
  •  
    • 1131 mesaje
    2 Iun 2005, 14:54
    0 0
    nu am cuvinte...
    cred ca nu exista pentru un parinte un lucru mai trist decat sa isi ingroape copilul.
  •  
    • 725 mesaje
    2 Iun 2005, 15:27
    0 0
    Multumesc. Li s-au dat 2 variante: fie sa-l ia acasa, fie sa-l incinereze acolo si au optat pt. a doua varianta.Bine ca a scapat ea teafara si ca ma poate face copii ca medicul a zis ca daca intervenea cu 15 minute mai tarziu putea sa-i fie uterul ferfenita si salut alti copii.