Hepatita C

•  
    • 333 mesaje
    30 Mai 2005, 23:37
    0 0
    ..
  •  
    dru
    • 57 mesaje
    31 Mai 2005, 13:50
    0 0
    Ariana hepatita C este foarte greu de tratat.Se descopera printr-o analiza speciala si de transmis, din cate stiu eu, se transmite numai prin sange.Sanatate multa.
  •  
    • 57 mesaje
    31 Mai 2005, 14:32
    0 0
    Se descopera prin analize la sange,si anume Ac-antiHCV(anticorpi anti virus hepatic C).Analiza costa cam 500mii.
    Se transmite prin sange,adica transfuzii,ace de seringa,OBIECTE DE MANICHIURA SI PEDICHIURA infectate,APARATURA STOMATOLOGICA infectata,lame de ras si ORICE OBIECT CARE VINE IN CONCTACT CU SANGELE UNEI PERSOANE INFECTATE!
    Asadar,se ia frecvent de la stomatologie si cabinete cosmetice.Deci,mare atentie,caci manichiuristele nu stiu carte!!
    Intr-o oarecare masura se ia prin contact sexual neprotejat.(subiect controversat)
    Tratament nu se face decat daca probele hepatice(TGO,TGP)sunt alterate,deci nu la toti pacientii.Se da Interferon alfa pt forma cronica (eventual cu Ribavirin),tratament care e sponsorizat de stat pt ca e deosebit de scump(de aceea nu se face la toata lumea).E singurul tratament cauzal.
    Evolutia hepatitei C e,de obicei,spre cronicizare,cu ciroza sau cancer hepatic(dupa multi ani,aprox.20)
    Multumita?
  •  
    • 1928 mesaje
    31 Mai 2005, 14:37
    0 0
    bah! se ia prin contacte sexuale neprotejate, chiar mai usor decat hepatita B. o poti lua si prin sarut si am inteles ca este o forma pe care o iei la fel ca pe o raceala, asa c aveti grija cu cine umblati. mai ales ca sunt destui purtatori de virus care probabil nici nu stiu ca o au, ca sa nu mai zicem de aia care o au si o ignora, si nici nu-si avertizeaza partenerul.
  •  
    • 57 mesaje
    31 Mai 2005, 16:46
    0 0
    Nu se ia prin sarut sau lacrimi,hai sa nu exageram! si nu vorbesc aiurea,stiu bine ce zic!
    Iar treaba cu "forma care se ia ca o raceala" nu stiu de unde e scoasa,ca nu exista asa ceva!
    PS:informatiile vi le dau de la mama-lor,de la un medic gastro-enterolog(spital universitar)care are o groaza de bolnavi de hepatite B si C.
  •  
    • 1928 mesaje
    31 Mai 2005, 18:18
    1 0
    valentino, sa inteleg ca pe tine nu te-ar deranja o relatie cu un purtator de hepatita C? cred ca medicul ala al tau te-a dezinformat...
  •  
    • 115 mesaje
    31 Mai 2005, 18:35
    0 0
    Dar mai stiu eu una buna: daca in 6 luni nu reactionezi la tratament asa cum scrie in cartea de medicina statul opreste furnizarea gratuita de interferon si Doamne ajuta. Parca ar fi toata "lumea ca la carte".
    Ce sa intelegem din asta? Daca nu esti "bun" societatea te extermina?
  •  
    • 1928 mesaje
    31 Mai 2005, 18:48
    0 0
    fata, pai e un medicament foarte scump si n-are rost sa ti-l administreze daca tu nu reactionezi la el.
  •  
    • 115 mesaje
    31 Mai 2005, 20:29
    0 0
    Asa e Linxy draga fata este scump tratamentul dar daca organismul reactioneaza la 6 luni si 2 saptamani ce te faci? Tot aia e ?
    Daca o ruda a ta ar lua Doamne fereste hepatita C si reactioneaza putin mai lent la tratament tu ce o sfatuiesti sa-si cumpere de inmormantare?
    Hepatita C si B sunt mult mai contagioase ca HIV si daca te duci la stomatolog si asistenta de la cabinet bea cafeaua si uita sa spele klumea instrumentarul sau la manichiura(sa nu mai vorbim),nu se stie ce zi neagra poate avea oricare dintre noi.
    Ideea este ca ar trebui sa se efectueze un set de analize anual obligatoriu pentru a urma tratamentul in caz de raspuns pozitiv.
  •  
    • 333 mesaje
    31 Mai 2005, 22:34
    0 0
    ....
  •  
    • 270 mesaje
    31 Mai 2005, 23:00
    0 0
    Hepatita C se ia prin sange, prin urmare folosirea de obiecte infectate sau transfuzii cu sange infectat duc la aparitia bolii. Stiati ca transfuziile facute inainte de 1990 nu sunt sigure? Nu vreau sa alarmez pe nimeni, dar, din pacate, acesta e crudul adevar. Si o alta veste haioasa e aceea ca daca unui donator i se recolteaza sange, iar acesta este infectat de putin timp cu virusul hepatitei C, acest lucru nu apare la primele analize, ci abia dupa 2 luni sau mai mult. Prin urmare poate aparea sange infectat intr-un lot de sange, dar nu se mai fac verificari ulterioare, pentru ca nu isi permit sa arunce un intreg lot de sange, asa ca lasa sangele asa cum e...si de acolo inainte...ce da Domnul! Un site de unde poti afla mai multe informatii: http://www.sanohep.gdd.ro/main.php?templ=about Societatea Sanohep se ocupa de bolnavii de ficat, in general si de cei cu hepatita B sau C, in special. Daca ii contactezi vei putea afla mai multe informatii despre aceasta boala si cum se manifesta ea si ce tratamente se fac. Tratamentul pentru hepatita C se face cu Interferon, dar fiind un medicament scump, statul acorda fonduri doar partial pentru tratament. In mod normal tratamentul trebuie sa dureze un an de zile, dar, din pacate, sunt cazuri in care, in momentul in care pacientului i-a scazut numarul de transaminaze, i s-a sistat tratamentul. Lucru foarte grav, pentru ca practic se asteapta ca omul sa se simta din nou rau, ca sa i se dea din nou tratament. Adica statul se joaca de-a tratatul pacientilor. Si astfel corpul se obisnuieste cu tratamentul si se creeaza o oarecare rezistenta la tratament, prin urmare mai mult rau se face. Cunosc un astfel de caz.
    Trebuie tinut insa cont de faptul ca ficatul are o putere de regenerare foarte mare, iar pentru bolnavii de ficat cel mai bun tratament (pe langa cel medicamentos) este odihna, odihna si iar odihna. Si studiati cartea Mariei Treben, cea cu ceaiurile, pentru ca sunt multe ceaiuri care ajuta foarte mult in astfel de cazuri. Sunt persoane la care transaminazele sunt in numar mare, dar folosirea diverselor ceaiuri si odihna multa pot ajuta foarte mult.
    Multa sanatate tuturor!
  •  
    • 252 mesaje
    1 Iun 2005, 09:41
    0 0
    fetelor, mama mea are hepatita C. si-a descoperit-o in '95, intmaplator, cand si-a facut analize. De atunci au urmat 9 ani de tratament, cu Interferon (la inceput il platea ea, statul nu dadea nici un ban, la fel si pentru analize), Rivabirina, si catre sfarsit cu Roferon (seamana cu Interferonul).La inceput facea injectii cu Interferon de 3 ori pe sapt, facea pauze intre seriile de injectii. Dupa aia, la Roferon, facea numai 1 data pe sapt, pentru ca era doza mai mare. Nu va zic ce-a tras, si noi odata cu ea. Plus ce a alergat taica-miu pe la casa de sanatate, ca sa-i aprobe prelungirea tratamentului...in sfarsit. Anul trecut, la analiza care detecteaza concentratia virusului (sper ca ma exprim corect) - costa vreo 80-90 $, si ti-o platesti in general singur, i-a iesit sub limita - deci virusul era ca si inexistent. De atunci a oprit tratamentul, ii merge bine, nu se mai simte obosita, cum ra inainte, dar stiu ca mai ia niste pastile, plus ca este atenta la ce mananca.
    Virusul l-a luat de la cab stomato al intreprinderii unde lucra. F. multi de acolo si-au descoperit hepatita C...de atunci mi-e si frica sa calc pe la dentist...iar maica-mea si mai mult. Pentru ca ii e frica sa nu infecteze si pe altii.
    Cat despre faptul ca se ia "ca o racela, prin sarut, etc", ...aiureli.Se transmite prin contact sexual, prin sange, prin instrumente stomato infectate, prin cele de la manichiura.
  •  
    • 1928 mesaje
    1 Iun 2005, 09:59
    0 0
    hepatita C poate sa se manifeste initial ca o gripa, din cauza asta multi nici nu stiu ca o au. faptul ca a iesit la analize arata doar ca ai fost in contact cu virusul, pentru ca analizele iti masoara anticorpii specifici hepatitei C. ca sa fii sigur ca nu ai virusul respectiv poti sa-ti faci analizele despre care vorbea diotima, sunt scumpe, dar e mai bine pentru linistea ta.
  •  
    • 93 mesaje
    1 Iun 2005, 10:18
    0 0
    hepatita c nu se vindeca
  •  
    • 333 mesaje
    1 Iun 2005, 11:52
    0 0
    ...
  •  
    • 333 mesaje
    1 Iun 2005, 11:56
    0 0
    Hepatita virala C este provocata de virusul VHC si afecteaza in prezent mai mult de 170 de milioane de persoane din toata lumea. Boala este cu atat mai periculoasa cu cat 80% din persoanele infectate nu prezinta simptomatologie. Netratata, hepatita C conduce la ciroza si cancer de ficat, mare parte din pacienti necesitand intreventii de transplant de ficat, ale caror costuri sunt extrem de ridicate in toate tarile din lume. Tratamentul hepatitei C a inregistrat progrese majore in doar 15 ani. Astazi, noile metode de terapie permit tratarea cu succes a 50-80% dintre cei infectati.

E copiata din Sano-Hep Romania asa ca miriamm ce ziceai?ca nu se vindeca?
    Data viitoare abtinete scumpo de facut comentarii si mai ales in teme unde nu ai nici o idee si care pt mine si poate pt multe alte eve este o problema destul de serioasa.
    TREBUIE SA STIM SA "TACEM" CATEODATA DRAGA MIRIAMM
  •  
    • 57 mesaje
    1 Iun 2005, 13:24
    0 0
    Pentru LinxYesigur ca m-ar deranja sa am o relatie cu o persoana infectata,pt ca se transmite prin contact sexual,ce nu intelegi?! in plus,locuitul creste riscul de a lua,pt ca nici nu stii cand folosesti ceva de-a acelei persoane ce a venit in contact cu sangele ei!Iar medicul care ma informeaza e prea bazat,ca sa nu am incredere! Asa ca mai bine pune mana pe o carte de medicina si vezi cum se transmite,daca nu ai incredere in medici. eu asa am facut si acum sunt lamurita si pot lamuri si pe altii,fara sa le spun prostii de pe pereti.

PENTRU ARIANA:hepatita este o inflamatie a ficatului,ce poate avea o sumedenie de cauze,printre care si VHC. Daca zici ca ruda ta nu are hepatita,dar are virusul,
    atunci inseamna ca este PURTATOARE SANATOASA de virus! Analizele care zici ca au iesit bine erau PROBELE HEPATICE(TGO,TGP,etc)si nu analize ce tin de virus,pt ca pe asta il ai si gata!Deci,ruda ta nu are inca ficatul "atacat" de virus(nu are hepatita)si ceea ce treb sa faca este:
    !sa nu-si suprasolicite ficatul prin -medicamente hepatotoxice
    -anumite mancaruri
    -OBOSEALA
    -alcool
    -stres mare
    si sa-si mentina imunitatea ridicata,pt ca organismul sa poata luta cu virusul.
    Dar,din pacate,oricand se poate ca situatia sa se schimbe si sa faca hepatita(si apoi altele,le stii si tu),de aceea,treb sa-si faca testele hepatice periodic de aici inainte!
    Iar ce spunea o eva mai sus e adevarat: virusul C nu se vindeca si exista explicatie biologica pentru asta. DAR,medicamentele folosite pot sa-i scada foarte mult concentratia in sange,incat pacientul sa nu mai aiba simptome(daca a avut)si sa nu-i mai atace ficatul. Depinde de organism,nu toti raspund la tratament!
  •  
    • 57 mesaje
    1 Iun 2005, 13:40
    0 0
    Ariana,nu trebuie sa te sperii,dar nici sa ignori adevarul. Eu inteleg prin ce treci,pt ca am fost in aceeasi situatie. Am avut un soc,m-am consumat,si apoi am inceput sa ma informez,sa vad daca pot face ceva. Am citit in carti de medicina,am intrebat medici,si am vazut si f multi bolnavi cu virus C (si B).
    Sunt oameni care,atunci cand isi descopera virusul,au deja inceput de ciroza. aici e nenorocirea mare,ca totul se schimba pt ei.Dar nu e cazul tau,asa ca fii increzatoare!
    Multa sanatate!
  •  
    • 333 mesaje
    1 Iun 2005, 13:44
    0 0
    Multumesc din suflet fetelor...sunteti superbe.
  •  
    • 26 mesaje
    1 Iun 2005, 19:08
    0 1
    me_valentyne, felicitari! Ai dreptate în tot ceea ce ai spus! Draga LinxY, când nu te pricepi la ceva, mai bine te abtii în a-ti da cu parerea. ariana1ro, multa bafta! O medicinista.