Ce sa ma fac?...stomatita
-
0 0Cred ca am stomatita..daca asa se numeste,e o rana in interiorul gurii aproape de gingii de culoare alba.A mai avut cineva?Am mai avut acum vreo 1 luna dar trece cam in 1 sapt. si unstura tare.Ce sa ma fac?Nu o mai suport.Am auzit ca se face daca o mancare nu iti cade bine.Stiti ceva de asta?
Va multumesc -
Sper sa nu gresesc, dar cred ca stomatita e acelasi lucru cu aftele. Te poate ajuta apa de gura mentolata...in privinta marcii e mai bine sa intrebi la farmacie. Problema e ca ori cu, ori fara tratament, tot cam o saptamana te tine. Si tot ce poti face este sa suporti. Cauzele aparitiei sunt variate si depind de la o persoana la alta. Medicul stomatolog iti poate da mai multe sfaturi in acest sens.
Bafta si sanatate multa! -
Eu am avut stomatita cand era micuta (in clasa intai sau a doua) si stiu ca m-am chinuit ingrozitor!! Nu puteam manca absolut nimic, era groagnic. Si foloseam o solutie de apa oxigenata - asta era cat de cat suportabila- si o alta de culoare maro, care ustura ingrozitor. Trebuia sa-mi clatesc gura cu ele- intai cu ala oxig., apoi cu cealalta. Si la un moment dat m-am dus la stomatolog- pentru tratamentul decisiv sau ceva de genu asta- si tot asa, mi-a dat o solutie care ma durea ff tare, dar dupa aia mi-a trecut. Si a durat in total toata "boala" cam o luna sau mai mult. Imi pare rau ca nu mai tin bine minte tratamentul, dar a fost cu mult timp in urma si a fost o experienta destul de traumatica pt. mine. Oricum, cred ca cel mai bine e sa mergi la stomatolog sa te consulte, pt. a eu tin minte ca ma speria doctorul ca daca nu folosesc solutiile alea e pericol sa mi se extinda pana in stomaca!
Acuma nu stiu daca era adevarat sau doar voia sa ma stimuleze sa fac tratamenul. Multa sanatate!