pitiriazis
-
0 0O reteta ptr vindecare !! Preparat in fermacie?
-
buna,
in jumatate de litru de spirt
se dizolva salicil, se gaseste in farmacii,nu stiu exact cantitatea dar cumperi de 10.000 lei si il dizolvi in cantitatea de spirt de mai sus.
Te dai de 2 ori pe zi cu aceasta solutie iar dupa aceea aplici unguent clotrimazol.O sa te usture putin cind dai cu solutie dar asa trebuie,sa nu dizolvi mai mult salicil pt. ca iti arde pielea.il folosesti inca doua saptamini dupa ce dispar petele,si incearca sa nu folosesti prea multe bluze,de preferat ar fi cele de bumbac pt. ca le poti fierbe.multa sanatate. -
si eu am avut un "inceput de..", prietenul meu are si nu vrea sa se trateze nici batut, ca nu il place sa fie unsuros. in ultima vreme l-am cam supus cu diverse amenintari...
poate va mai sunt de folos si urmatoarele: dusuri in care va spalati cu o perie traditionala de baie sau cu un burete mai aspru ( nu faceti baie deoarece se extinde), dupa dus intotdeauna se vor face cele mentionate mai sus cu solutia si clotri. apoi foarte important: daca ne tratam si apoi ne imbracam cu haine pe care le-am purtat ieri...aproape inutil tot efortul de aceea este recomandat sa ne spalam hainele cu derosept(asta sa nu le fierbem
,calcate pe dos intotdeauna si e recomandat sa se pulverizeze clotrimazol solutie dar exista un dezavantaj: poate pata, de aceea daca aveti un tricou de stat in casa sa-l sacrificati...asternuturile, iar ceva foarte important, schimbate cat mai des, e destul de greu sa le schimbam zilnic...dar nu imposibil.eu nu mai am, ma rog, nu era cine stie ce, dar si cu dusurile scapi foarte usor.
va pup ,multa sanatate!
p.s.referitor la solutie, prietenului ii daduse medicul o solutie cu iod si o crema...facuta dupa reteta dar acum foloseste clotrimazol,bine ca am vazut si cealalta varianta -
Pitiriasis versicolor apare (devine vizibil) dupa expunerea la soare..altfel poti trai cu ea o mie de ani..fara probleme.
Se trateaza cu mai multe unguente..il recomand cu caldura pe cel produs la fabrica unde cu onoare lucrez..Biazol, unguent, substanta activa..Bifonazol.
Ieftin si bun..se aplica pe zonele afectate( si in jur 1-2 cm) de doua ori pe zi.
Succes !