scolioza!!!!!!
-
0 0am nevoie de cateva sfaturi in privinta operatiilor de scolioza
am 20 de ani si vara asta va trebui sa ma operez de scolioza
stie cineva care este celmai bun doctor care opereaza?
am auzit de dl.doctor Mihai Jianu din bucuresti darsi de doctorul Turdeanu din Cluj
stie cineva ceva despre ei?
as dori de asemenea daca se poate sa vb cu cineva care a fost operat/a sau urmeaza sa fie
va multumesc mult
ileana -
ilena si eu am scolioza,dar durerile mi-au trecut a mai ramas doar odurere care se duce pana in talpa piciorului cand stau prea mult in picioare sau fac miscari bruste.eu am facut fizio la spitalul universitar si ma simt extraordinar de bine iar doctorita este f buna.sfatul meu ar fi sa nu faci operatie esti mult prea tanara pt asa ceva ,asa mi-au spus si mie la inceput dar de cand am descoperit-o pe doc asta m-am luminat in multe privinte.stii ca doc. te prog pt operatii ca sa le intre lor banii mai repede in buzunar.mie prima doc mi-a spus ca este ceva foarte grav si exista posibiliatea sa raman la pat daca nu ma operez sicredema ca ma terminase si fizic si psihic.dar iata k m-am facut bine.sper sa -ti fifost de ajutor ,oricum decizia e ata dar nu te increde in oricine.te pup multa sanatate
-
in ce a constat mai exact recuperarea ta?
eu am facut foarte mult timp gimnastica medicala si nu am reusit decat sa opresc cat de cat evolutia scoliozei.
depinde si de cat de avansata este
la mine se poate vedea cu ochiul liber
acum sunt in perioada in care adun informatii de la toti cei care vor sa ma ajute.
multumesc de sfaturi, am sa tin cont de ele
multa sanatate
ileana -
Si a mea este vizibila,este curbata spre partea dreapta , ma doare foarteeeeeee tare mai mult partea de sus , eu zic"ma doare cocoasa lolol".M-am invatat sa mi-o trosnesc tot timpul si acum sunt dependenta.Pot dormi numai cu fata in sus , daca dorm pe o parte simt k ma jeneaza ceva .Am facut terapie cu laser pentru durere dar nimic
O sa-mi iau concediu si voi face toate procedurile kre se fac.Am si eu o intrebare pentru evele mamici care au scolioza: cum a decurs sarcina?dureri ale coloanei?Mi s-a zis k nu se opereaza pt afectiunea kre o am , nici corset insa daca nu voi face terapie exista riscul sa stau numai la pat de-a lungul sarcinii.Aaaaa si exclus aerobicul
.Va pup si multa sanatate! -
Da eu am fost la Policlinica cu plata (sunt din Constanta)la un reumatolog pentru coloana, dupa ce facusem radiografie binenteles ,mi-a pus diagnosticu : cifo-scolioza , mi-a dat vitamine pt intarirea coloanei , mi-a facut o sedinta de acupunctura & mi-a sugerat sa vin la cabinetul ei pentru terapie cu laser.Stiam de aceasta terapie de la prietena mea , are reumatism in coloana ,si o lasasera durerile.Nu m-am dus la cabinetul doamnei doctor ci la unul mai aproape de mine:IOWEMED.M-am consultat domnu doctor , acelasi diagnostic
si am urmat terapia.Minim 10 zile maxim 12 este indicat.Eeee eu n-am avut rabdare , renovam si apartamentu si nu am facut minimum de sedinte.Oricum la mine nu era mare diferenta insa doctoru mi-a zis k putem vb despre diminuarea durerii dupa 10 sedinte.Depinde , sunt persoane si persoane .Cik isi face efectu daca simti o caldura in punctul unde actioneaza laserul.Eu simteam furnicaturi foarteeeee mici, k si cum ma pisca,electrocuta ceva pe coloana si cobora durerea la mijloc.Oricum este o terapie placuta,nu e dureroasa sau,,,Dar trebuie sa faci cel putin 10 sedinte.Era 80.000-100.000 lei sedinta parca ,nu mai stiu sigur, acum 3 luni.V-am pupat -
Aaaa si coloana mea este curbata spre dreapta , vizibil , am facut 2 radiografii si m-au vazut 3 doctori insa nici unul nu mi-a sugerat operatia.Chiar la ultimul unde am fost , este doctor si la spitalul de recuperare de la Techerghiol si mi-a zis k nu se face operatie sau sa ma puna in corset ci sa ma internez k sa fac procedurile, bai cu namol, masaj , gimnastica.Prefer sa merg la o clinica particulara 1-2 ore/zi , le fac si ma intorc acasa decat sa stau internata 10 zile
Te-am pupat
Aaaaaa si in liceu am avut o colega care a purtat corset 4 ani incontinuu , 4 ani in liceu , probabil si inainte sa o cunosc eu, si in clasa a-12a s-a operat in Elvetia parca ,iar acum e foarte bine , nu mai poarta corsetul.Nu stiu sigur care era diagnosticul , din cate ne explica ea cik avea coloana sub forma de S , curbata,nu stiu,,, Din pacate nu m-am mai intalnit de mult cu ea , e studenta in Iasi,nu eram foarte apropiate asa k nu ii stiu nr .tel sau adresa. -
O verisoara de-a sotului meu are si ea scolioza , nu stiu cat de avansata , insa nu putea dormi noaptea de durere , si vreo 2-3 ani a dormit numai pe lemn.A pus o placa pe pat deasupra saltea de lana si asa dormea.Acum mai are dureri , dar rar.Aceeasi metoda mi-a recomandato si doctorul meu.
Bine acum sunt cazuri si cazuri , acum depinde si cat de avansata e.Insa ar trebui sa incerci macar pt durere si metodele astea.
Incerc sa-ti spun cam ce stiu , aflu si eu pt ca te inteleg foarte bine.
Eu sunt disperata cum ma voi descurca cu sarcina in momentu in care voi fi insarcinata.Asta e cea mai mare problema a mea.
Te-am pupat -
babyyy multumesc mult de sfaturi
am sa caut si eu aici in cluj sa vad undese face terapie cu laser suna interesant
in ceea ce priveste sarcina am vazut mai de mult pe reality tv un caz cu omamica cu scolioza care a nascut un bebe sanatos fara nici o problema, dar a fost supravegeata pe toata perioada sarcinii.
mersi inca odata si mult succes -
mersi pt raspuns fetelor,am intrebat doctora de la radiografie si mi-a zis pe un ton intepat"de ce sa nu poti face copii?" eram km sarita,,, nu stiu de ce insa imi lasa un gust amar cand merg la doctori astia din CTA , am fost la un reumatolog(primul) la Sanmarina (clinica particulara)mi-a ridicat putin tricoul si zice:"aaa o usoara cifoza nu ai stat dreapta in banca la scoala"mi-a dat piafen,,, multa plaja namol si "sport cat mai mult" la urmatorii doctori mi-au zis"interzis aerobicul" ce sa mai zic,,,de aceea v-am intrebat daca din experienta voastra,cele cu scolioza au avut probleme in timpul sarcini.V-am pupat
-
Cifoza,scolio-cifoza e operabila dar operatia este foarte grea si riscanta,practic se deschide tot spatele si se 'ordoneaza'coloana cu niste chestii artificiale.Nu as sfatui pe nimeni sa o faca oricum nu la noi in tara.Sarcina poate agrava boala deoarece coloana este expusa la presiune mare si tinde sa se modifice.