Anticonceptionale Yasmine
-
0 7A folosit cineva anticonceptionale Yasmine? Ce contin, ce efecte au?
-
Eu am folosit, dupa ce am vazut ca ii face atata reclama. Dupa ce am dat 300.000 pe ele, mi-am dat seama ca facusem o mare greseala: nu intrebasem un medic ginecolog, ca sa vad daca mi se potriveste...asa ca am renuntat la ele, cel putin pentru moment. Sotul meu se uita mult prea gales dupa bebelusi pe strada...cred ca a venit vremea sa aiba si el unul!!!
Dar, revenind la pastile....in curand o sa iti spun exact ce contine, dupa prospect. Insa, cred ca ar fi bine sa intrebi si un medic inainte de a le lua! -
Yasmin contine 3 mg drospirenona (un progesteron) si 0,03 etinilestradiol (un estrogen). Datorita cantitatilor mici de hormoni este considerat un contraceptiv cu doza mica. Fata de alte contraceptive orale are avantajul ca nu mai provoaca edeme, crestere in greutate, dureri de sani si toate cele ce deriva din retentia hidrica.
Imbunatateste si aspectul tenului.
Eu am trecut pe Yasmin (la indicatia medicului, fiindca am avut niste probleme cu ovarele) dupa ce am luat 2 luni Diane care erau foarte puternice si imi dadeau dureri mari de sani.
Suport bine Yasmin, am avut doar ceva dureri de cap la inceput. Tensiunea in sani a disparut. Dar scade tare libidoul, asta e grav
si ai senzatia ca esti "pe pilot automat"...asa cum zicea o Eva pe aici. -
eu am luat de la un planning familiar si m-a costat cam 17, dar nu mi-a placut de loc. Eu am experienta lunga cu anticonceptionalele, dar pot sa spun ca niciodata, nici macar cu Diane 35 nu m-am simtit asa. Pe langa ca aveam depresii, toane, iritabilitate, mai retineam si apa, si mi-erau umflate picioarele tot timpul,si aveam si pofta de mancare exagerata, asa ca am luat numai o luna. Acuma sunt pe karissa, si par bune deocamdata (sunt in a doua saptamana).
-
Am luat si eu Yasmin, la recomandarea medicului ginecolog pentru tratarea microchisturilor.
Am rezistat eroic 2 luni de zile si apoi am renuntat. Aveam un PMS continuu
tensiune permanenta in sani, dureri de spate, etc... Cosurile, in loc sa dispara, parca se intensificasera. Plus ca eram de-a dreptul irationala uneori. Si dupa cateva partide de plans la servici fara motiv am renuntat la ele...
Plus ca am mai avut si o hemoragie destul de neplacuta de la ele - dar se pare ca asta e riscul pe care ni-l asumam luand anticonceptionale - indiferent de marca. Toate pot declansa tromboflebite, ca reactii adverse...
Anticonceptionalele trebuie luate numai la recomandarea medicului - orice farmacista de bun credinta va va spune la fel, in momentul in care veti incerca a cumparati fara reteta. -
la sfatul medicului am luat si eu yasmine.
numai dupa 3 zile am avut greturi foarte mari, dureri de cap iar a patra zi totul a culminat intr-un atac de panica foarte puternic si palpitatii de am crezut ca fac infarct.
mai avusesem episoade scurte de anxietate,nu foarte puternice,insa cum mi-a fost dupa yasmine, niciodata!! -
Fetelor, daca tot v-am "prins" pe acest topic, trisez si eu un pic si postez intrebarea unui topic deschis de mine care nu si-a gasit rspuns

Asadar scrisesem :
Faceam curat prin sertare si am gasit cutia pastilelor pe care le luam in Romania, si anume Logest precum si cutia pastilelor pe care le iau aici, in Franta -Trinordiol.
Nu le pot compara pt ca sunt total diferite (cred ca fac parte din 2 generatii de pastile, nu stiu exact).
De asta va cer sfatul, poate stitit sa interpretati :
Continut Logest :
- 0,075 mg gestoden
- 0,02 mg etinilestradiol
- excipienti : lactoza, monohidrat, amidon de porumb, polividona 25 000(K25), stearat de Mg, zahar...
Continut Trinordiol :
- primele 6 comprimate : lévonorgestrel 0,05 + etinilestradiol 0,03
- urmatoarele 5 comprimate : lévonorgestrel 0,075 + etinilestradiol 0,04
- ultimele 10 comprimate : lévonorgestrel0,125 + etinilestradiol 0,03
+ excipienti.
Va multumesc pt lamuriri si va pup ! -
parca vorbiti limbi straine. ce-s astea, atacuri de panica, nervi? de la pilule?... mira-m-as. tensiunea la sani este normala in primele 2 luni de administrare, precum si alte efecte secundare. abia dupa primele 2 luni, iti dai seama daca ti se potrivesc sau nu. cel putin eu asa stiu, si asta scrie si pe prospect. iar yasmine sunt f ok.
-
hypnotic,asa e cand nu stii despre ce e vorba. ai impresia ca vorbim limbi straine.
Cum D-zeu sa ajung eu la 2 luni sa-mi dau seama daca mi se potrivesc sau nu daca numai dupa 4 zile m-au bagat in spital.
Si de curiozitate am mai cautat informatii despre yasmine si n-am fost surprinsa deloc cand am citit istoria unei tipe ce a facut atac cerebral de la yasmine. pe topsanatate i-am citit povestea.
Foarte posibil ca tie sa-ti mearga bine cu ele insa eu am auzit si trait pe pielea mea numai experiente foarte neplacute din cauza anticonceptionalelor yasmine. -
Eu va sfatuiesc sa nu luati nici o pastila anticonceptionala. Am luat si eu acum 2 ani de zile, primele luni au fost ok, apoi vreo 2 luni a fost groaznic, nu ma simteam deloc bine asa ca le-am oprit si mi-am facut analizele, si timp de 10 zile am bagat pastile + ovule in mine, lucru nu prea placut. Acum dupa 2 ani de zile nici nu ma gandesc la asa ceva, am auzit multe cazuri de fete cu niste adverse foarte urate care sincer nu as vrea sa vi le povestesc. Cautati alta metoda contraceptiva si nu bagati in corpul vostru orice prostie/pastila aparuta pe piata