candidoza

•  
    • 11 mesaje
    18 Mai 2005, 12:11
    0 0
    am citit un mesaj vag, ca daca ai glicemie mica e mai mult probabil sa faci candidoza vaginala. este adevarat? daca da. care e legatura? de ce? eu am glicemie mica si c. vaginala... sa mananc dulciuri? sau fac mai rau. alte tratamente nu au dat rezultat.
  •  
    • 128 mesaje
    18 Mai 2005, 12:38
    0 0
    Sper sa nu ma insel dar din cate stiu eu candidoza e intretinuta de valori crescute ale glicemiei.Diabetul duce la perturbarea echilibrului normal al florei microbiene vaginale,duce la scaderea ph-ului vaginal.Cresterea aciditatii adica scaderea ph-ului duce la multiplicarea in exces a Candidei.De aceea se si foloseste bicarbonatul pt spalaturi vaginale,ca sa normalizeze ph-ul vaginal.
  •  
    • 11 mesaje
    18 Mai 2005, 14:13
    0 0
    ai auzit de antifungiograma? adica sa incerc sa iau antibiotice impotriva cand. vaginale? si de asta am citi tot pe eva.ro. dar nu stiu daca se fac la spital. dr mereu mi-a prescris medicamente dupa o lama. dar mu am vazut in raspunsul de la laborator si o antifungiograma...
  •  
    • 128 mesaje
    18 Mai 2005, 20:42
    0 0
    Daca zici ca nu a trecut cu tratament este chiar indicat sa faci o antifungigrama ca sa vezi mai exact ce medicament este potrivit.Este posibil sa ai nevoie de ceva mai puternic.Examinarea pe lamela indica doar prezenta ciupercii nu si la ce medicament este ea sensibila.In spital sigur se pot face antifungigrame.
  •  
    • 44 mesaje
    18 Mai 2005, 20:50
    0 0
    Si eu a probleme cu o forma de candida, n-am probleme cu glicemia, dar de cand m-am lasat de contraceptive, mi-a disparut aproape total usturimea ingrozitoare pe care o simteam in timpul contactelor sexuale.Si eu am primit tratament si tot nu mi-a trecut, de asta o sa ma intorc la ginecolog dupa ce termin cu menstruatia si te sfatuiesc sa faci si tu acelasi lucru.Bafta!
  •  
    • 11 mesaje
    19 Mai 2005, 09:50
    1 0
    eu am si o lipsa de Fe, care stiu ca contribuie la dezvoltarea candidei. e clar ca sunt mai multi factori favorabili... o sa merg sa fac antifungigrama. ma mir ca nu mi-a spus dr de asta pana acum. mi-a zis ca asta e, unele femei nu scapa de loc si sa ma obisnuiesc cu ea. ca ar fi o cauza hormonala si sa astept corpul sa-si revina dupa o varsta... bine ca e clubeva sa ma sfatuiesc cu voi!!! va multumesc.
  •  
    • 1564 mesaje
    23 Mai 2005, 15:21
    0 0
    eu am candida si m-am informat:evita dulciurile!Eu mi-am cumparat deja Sucrazit(indulcitor).Se stie ca ciuperca asta provoaca o pofta cumplita de dulce,pt.ca asa se hraneste ea.
  •  
    • 25 mesaje
    9 Iun 2005, 16:31
    0 0
    buna ideea cu acest subiect...cred ca multe avem probleme si nu am indraznit....
    si eu am ceva....nu e diadnosticat candidoza dar e o...scurgere... la suspensie drii zic ca asa au unele femei insa e o stare totala de disconfort si numai cu...alldays.Am incercat o gramada de tratamente si nimic....HMmm, acu stau sa ma gandesc daca pofta nebuna de dulciuri are cu asta vreo legatura..interesant, nu am mai auzit!nici de antifungi...se vede vreo schimbare daca se renunta la dulciuri? asa, pur si simplu? e revoltator ca noi vrem sa ne ingrijim iar drii nu au habar!fac experimente , o fi, n-o fi...nu s-a inventat remediu pt asa ceva? orice sugestie e binevenita! mai ales daca cineva a gasit si leacul...numai bine
  •  
    • 451 mesaje
    9 Iun 2005, 17:54
    0 0
    PENTRU CARMEN
    Trebuie sa mergi la ginecolog sa-ti faca o lama sa vada ce e. Poate fi candida (o ciuperca), Trichomonas de la strand....Trebuie tratat si partenerul, altefel iti da din nou.
    Daca mananci dulciuri risti sa te ingrasi si nu va ajuta deloc. Daca te lasi de dulciuri nu ajuta la candida.
    Candida avem toti pe piele. Cand noi suntem mai slabiti (stres, raceala) profita si se manifesta.
    Mai poti face candida de la antibiotice. Antibioticele distrug microbii care ne-au imbolnavit dar si flora microbiana normala care ne apara de microbii mai agresivi prin concurenta. Astfel CANDIDA profita si se manifesta.
    Uneori, de la antibiotice avem CANDIDA in tubul digestiv, de unde ne contaminam singuri genital. De aceea la unele, ovulele ajuta putin timp si apoi ciuperca reapare. Pentru candidoza digestiva trebuie tratament cu tablete si eventual ovule (Nizoral, Miconazol...).
    Nu luati nimic pana nu stiti exact de e (LAMA la ginecolog).
  •  
    • 1070 mesaje
    13 Iun 2005, 11:09
    0 0
    Are dreptate Carmen....Nizoral nu mai exista din cate stiu...ce facem cu candidoza bucala? de unde e? de la lactate? cum scapam? fara medicamente se poate?
  •  
    • 451 mesaje
    13 Iun 2005, 11:42
    0 0
    Toti avem candida pe piele, in gura...Candida se manifesta cand suntem slabiti de la stres, raceala, antibiotice care au preturbat flora microbiana a organismului care ne apara de microbi mai agresivi, alte boli....
    Candida in gura se poate trata cu MICONAZOL de supt, Nistatin suspensie. Daca nu merge tratamentul local se face un tratament general cu medicamente ca NIZORAL. NIZORALUL are contraindicatii si interactioneaza cu unele medicamente deci mergeti la medic daca MICONAZOLUL de SUPT sau suspensia de NISTATIN nu ajuta.