bixtonim - va rog mult ajutor

•  
    • 167 mesaje
    15 Mai 2005, 17:48
    1 6
    Sunt de ceva ani buni dependenta de bixtonim ... Dimineatza cand ma trezesc nici macar nu pot sa respir daca nu-l folosesc ... Daca am o raceala, fie ea shi ushoara folosesc o sticlutza pe zi Mai shtitzi pe cineva in situatzia asta ? Avetzi idee cum pot scapa de dependentza ? Doctorul mi-a zis doar sa incetez sa-l folosesc iar cand sunt racita sa-mi iau Olynth (nu shtiu daca am scris bine) insa pe langa faptul ca e mult mai scump nu m-a scapat de problema ... m-ar interesa un tratament naturist sau ORICE alta solutzie. Va rog fetelor sunt disperata bixtonimul luat in cantitatzi mari da nishte dureri de cap ingrozitoare iar pastilele pt durere de cap (fasconal, copirin etc) inrautazesc problema sinusurilor deci sunt intr-un cerc vicios in plus cine shtie ce efecte mai poate avea in timp
  •  
    • 144 mesaje
    15 Mai 2005, 20:33
    2 4
    si eu eram aproape dependenta de bixtonim acum cativa ani, dar am incetat sa il folosesc pur si simp;lu. M-am hotarat ca de azi sa nu il mai folosesc si asa s-a intamplat. Acum nu mai am nici o problema si cand sunt racita folosesc alte picaturi. Eu cred ca daca vrei reusesti si consulta si alt medic, poate exista ceva tratamente.Eu nu prea am incredere in medici.
    Bafta
  •  
    • 99 mesaje
    15 Mai 2005, 20:48
    3 1
    Draga Deutza,

AM trecut si eu prin situatia ta acum cativa ani, cand eram studenta. Nenea dr m-a indopat la inceput cu antibiotice (zicea ca e sinuzita), apoi cu hidrocortizon (dupa care m-am ingrasat 20 de kg), ca cica ar fi rinita alergica... si apoi ultima faza, operatie de deviatie de sept si polipi crescuti pe sinusurile nazale. Nu-ti zic ce chin si nu s-a rezolvat nimicutza.

In Formula As am gasit urmatorul sfat (care ma ajuta sa respir, dupa 7 ani de chin), la rubrica "cititorii raspund":

Am citit arhiva de „intrebari si raspunsuri” la rubrica Sanatate si am dat peste o mama care cauta o solutie la „scurgerile nazale urate” ale fetitei ei, asa ca n-am putut sa ma opresc sa nu va trimit un mesaj. Am avut si eu o problema de genul asta - o rinita alergica care a dat in infectie nazala. Nu am putut respira ani de zile... In momentul acesta nu mai am nici o problema, si asta datorita unei batrane pe care am intalnit-o intr-un tren, odata, cand faceam naveta, in studentie. Iata reteta: se face inhalatie cu ceai de musetel concentrat (infuzie) si vreo 4-5 linguri cu varf de sare (toate intr-o oala destul de mare), in fiecare seara, timp de o ora, fara intrerupere. Musetelul combate infectia, iar sarea stopeaza secretia. In orice caz, se poate continua si o luna de zile, pana la disparitie. Leacul acesta e foarte bun si pentru sinuzite si rinite alergice. De asemenea, o vacanta de vara pe malul marii face minuni. Sper sa va faceti bine!
    CATALINA - e-mail: cati_milu@juno.com

Bafta,
    Maca.
  •  
    • 167 mesaje
    15 Mai 2005, 23:49
    4 2
    Va multzumesc pentru raspunsuri, voi incepe de maine cu infuziile de mushetzel 9acum nu am in casa) totushi ezit sa pun sare ... in primul rand pt ca am citit ca "sarea stopeaza secretzia" ori mie acum nu imi curge nasul, pur shi simplu mi se infunda shi nu pot respira ... shi-n al 2-lea rand am tenul f sensibil mi-e sa nu ma irit de la sare.
    Sper din suflet sa mearga.
  •  
    • 157 mesaje
    16 Mai 2005, 01:37
    1 0
    Am avut si eu cateva luni dependenta de Bixtonim si am scapat inlocuind treptat jumatate si apoi trei sferturi din sticla cu apa. Anume: iei sticla cu picaturi si lasi numai jumatate din Bixtonim, restul umpli cu apa si folosesti solutia respectiva cand simti nevoia. La mine a functionat in cateva zile, maximum o saptamana.
  •  
    • 9835 mesaje
    16 Mai 2005, 10:03
    0 0
    deutza, ar trebui sa stii, mai intai, care este cauza catarului (nasului infundat).

Daca e vorba de rinita sau sinuzita, te poti trata cu apa si sare trasa pe nas. Am explicat nu demult unei eve cum se face - metoda este foarte simpla, necostisitoare, lipsita de orice risc si eficienta. Tocmai de aceea o poti aplica o perioada mare de timp, pana cand se rezolva problema.
    Eu am suferit de o sinuzita groaznica (tratamentul cu antibiotice a fost egal cu zer, dar m-am vindecat cu ajutorul apei cu sare.

Singura amintire sunt durerile de cap ocazionale (cand racesc sau, uneori, cand e innorat si sta sa ploua).

Repet ceea ce am mai spus si cu alta ocazie: in alte tari, in farmacii se vinde apa sarata la sticlute, pe post de picaturi pentru nas. Locuind de multi ani intr-o astfel de tara, unde pentru aproape orice medicament serios e necesara reteta de la medic, sora mea a fost nevoita sa treaca la picaturi din astea - nici ea nu putea dormi fara sticluta cu bixtonim langa pat. Deci se poate scapa de dependenta, DA????
  •  
    • 9835 mesaje
    16 Mai 2005, 10:20
    0 3
    Daca faci spalaturile nazale cum trebuie, o data dimineata si o data seara, te vei simti excelent foarte curand. Nu uita sa folosesti numai apa sarata CALDUTA - si nu iesi imediat din casa.
    Ideal este sa procedezi asa:
    - la o cana mare cu apa calduta pui o lingurita rasa de sare grunjoasa (fara iod)
    - pui apa cu sare in causul palmei stangi
    - acoperi nara dreapta cu aratatorul mainii drepte
    - bagi nasul in apa si inspiri adanc (fata teama, ca nu te ustura si nu se intampla nimic rau)
    - eliberezi nara dreapta si sufli nasul normal
    - faci asa alternativ, tragand apa cand pe nara stanga, cand pe cea dreapta, pana se termina apa din cana. Fireste, pentru nara dreapta, pui apa in causul mainii drepte si acoperi nara stanga cu aratatorul de la mana stanga.

Executata corect, metoda asta face ca imediat dupa aplicarea ei sa inceapa sa iti curga nasul (il sufli in mod obisnuit). Vei putea observa, cu timpul, ca mucozitatile vor deveni din ce in ce mai limpezi, mai curate, semn ca problemele incep sa se rezolve.

La sfarsit, ca sa fii sigura ca ai scos toata apa, apleaca-te mult in fata si ramai asa cateva secunde. E posibil sa se mai scurga apa sarata care a ajuns pana in sinusuri.

Oricum, nu-ti face griji, chiar daca raman cateva picaturi de apa acolo nu se intampla nimic deosebit, in afara de faptul ca te poti pomeni ca incepe sa se scurga din nas cand esti pe strada. Caz in care scoti batista, te stergi si iti vezi de treburi.

Senzatia de eliberare a respiratiei este extraordinara, dupa chinul indurat atata vreme.
  •  
    • 70 mesaje
    16 Mai 2005, 13:22
    3 0
    Iti recomand un tratament cu ulei de catina (de preferabil de la Hofigal)pentru intarirea imunitatii la nivelul nasului; acest tratament l-am gasit in Formula as si am fost foarte multumita de el. Iata cum este descris tratamentul:
    "Se pune in fiecare nara cate o picatura de ulei de catina, dimineata si seara, timp de 7 zile. Se continua urmatoarea saptamana cu numai o picatura pe zi, iar a treia saptamana cate o picatura la 2-3 zile."
    Eu am folosit spalaturile nazale descrise de donna_imobile si apoi puneam ulei de catina.
    Iti doresc multa sanatate!
  •  
    • 167 mesaje
    16 Mai 2005, 22:25
    3 1
    Am facut treaba aia cu sarea recomandata de donna_imobile (multzam fain) a fost cam neplacut dar nu asha rau cum ma ashteptam din descrie In seara asta o sa fac shi o infuzie cu mushetzel o tzin asha cateva zile daca mai e necesar incep shi cu uleiul de catina. Kiar sunt hotarata termin cu dependentza asta o s-o "atac" cu tot ce mi-atzi zis voi. Mersi mult inca odata daca scap de problema cre` ca va pun acatiste pana la sfarshitu vietzii ca de 5 ani halesc bixtonim zilnic IL URASC shi pe el shi durerile de cap shi nasu infundat.
  •  
    • 33 mesaje
    17 Mai 2005, 10:20
    2 1
    Draga mea,

îti scrie o fosta drogata , timp de mai bine de 20 de ani am trecut prin toate fazele, fedrocaina,rinofug, bixtonim etc. Am fost de nenumarate ori la doctor, am facut tratamente super scumpe cu antibiotice si alte nazdravanii, nimic nu a dat rezultat. Am ajuns la dermatolog, caci au aparut efectele nocive ale bixtonimului : eruptii în jurul gurii si a nasului, ce mai, o feerie generala. Ca sa nu ma vorbim de dependenta stupida dar vitala de o sticluta. Aveam peste tot : la birou, la pat, în bucatarie, în geanta.
    Ca sa nu o mai lungesc, într-o zi am zis basta, nu-mi mai pun picaturi. Dar într-un mod relaxat, fara sa ma gîndesc prea mult la hotarîrea mea. Si a mers !!! A fost mult mai usor decît credeam. Am un an jumatate de cînd am scapat, mi se mai înfunda nasul, mai ales la aer uscat, dar e suportabil. Si asa cum spuneau si fetele, am aplicat zilnic terapia "apa cu sare pe nas", uneori ulei de catina. Se poate scapa, crede-ma ! E nevoie doar de putin timp, mucoasa nazala a fost suprasolicitata, dar se poate trai fara. Iti doresc sa reusesti !
  •  
    • 9835 mesaje
    17 Mai 2005, 11:07
    1 2
    deutza, bravo, tine-o tot asa!
    Sa stii ca, pe masura ce capeti antrenament, spalaturile cu sare devin din ce in ce mai simplu de facut. E normal ca primele dati sa te simti ciudat ca trebuie sa tragi apa sarata adanc pe nas - eu as compara chestia asta cu usoara anxietate pe care fiecare femeie o resimte prima data cand foloseste un tampon intern sau isi face o spalatura vaginala.
    Insa o data ce te obisnuiesti cu ideea, chestiunea ti se pare o bagatela.
  •  
    • 528 mesaje
    14 Apr 2006, 09:54
    1 3
    am "dezgropat" subiectul pentru ca si eu ma confrunt cu problema dependentei cronice de picaturi am inceput in adolescenta, iar acum, la 28 de ani, am ajuns la faza in care imi pun olynth pt copii... cel mai putin concentrat, dar tot nu pot trai fara sticlutza... daca nu imi pun in nas, am stari f nasoale, cu senzatie de sufocare, panica etc....

vroiam sa stiu daca metoda cu sarea si celelalte chiar a functionat
  •  
    • 827 mesaje
    14 Apr 2006, 10:18
    0 0
    cristinika, am aceasi problema, dependenta de olynth. vreau sa incerc inhalatiile date de donna si uleiul de catina. scrie-mi ce ai incercat si a functionat la tine.
  •  
    • 528 mesaje
    14 Apr 2006, 10:42
    2 0
    pai tocmai ca n-am incercat nimic deocamdata.. vroiam incurajari mai intai
  •  
    • 109 mesaje
    14 Apr 2006, 11:29
    0 2
    fetelor...si eu am fost dependenta de bixtonim cam un an si jumatae ...unde eram eu era si el ...dimineatza, dupa-amiaza, sera in timpul noptii de vreo 3-4 ori pe zi ..eram intr-o perfecta comuniune om-bixtonim...am inceput de la o rinita apoi sinuzita apoi bixtominita ca nu stiu cum sa ii mai zic ...am incercat tot felul de picaturi care mai de care mai scumpe ...cum mi-a trecut?pai am hotarat sa ma opresc brusc pentru ca altfel n-ar fi avut nici un efect si am inceput sa inlocuiesc bixtonimul cu vaporub...vaporub este un gel mentolat din eucalipt parca care se da pe piept la copilasi cand sunt raciti cu febra etc...ideea e ca eu ma dadeam la baza nasului cat sa pot sa inspir mentolul ..daca intelegeti...si tot asa de cateva ori pe zi iar acum dupa vreo 2 luni nu ma mai dau decat uneori cand am probleme cu sinuzita seara la culcare cat sa pot si eu sa dorm....deci...se poate....multa bafta si sa scapati de dusman!!!
  •  
    • 334 mesaje
    14 Apr 2006, 12:29
    2 1
    Si eu am fost dependenta de Bixtonim care insa, in afara de faptul ca este foarte nociv, nici nu are un efect prea indelungat! Adica imi puneam picaturi seara la culcare si daca ma trezeam in timpul noptii, deja aveam nasul infundat! Ei bine, sa nu credeti ca nu mai sunt dependenta...doar ca nu de Bixtonim, ci de Rhinxil! Da, l-am schimbat! Acesta e mult mai bun si ma desfunda pt mai mult timp!
    As vrea si eu sa pot respira normal! EU cele mai mari probleme le am in momentul in care stau intinsa la orizontala! Mi se infunda nasul instantaneu!
    Mi-e cam aiurea sa trag apa pe nas, pt ca stiu senzatia pe care o am la mare cand, din greseala, trag apa pe nas si doare ingrozitor si e o senzatie de tot kktul!
    Mie mi s-a spus ca am deviatie de sept si ca trebuie sa ma operez, altfel nu voi scapa de nasul infundat!
  •  
    • 220 mesaje
    15 Apr 2006, 00:28
    1 0
    Am patit-o si eu, atat cu Bixtonimul cat si cu Olinth-ul si am scapat inlocuind treptat o parte in solutie cu ser fiziologic! In cateva zile puneam doar ser, fara nici un pic de solutie si mi s-a desfundat nasul! M-a invatat o farmacista care mi-a spus ca si Olinth-ul da dependenta (eu credeam ca nu)!
  •  
    • 854 mesaje
    16 Apr 2006, 15:42
    2 1
    mai cauta un medic bun, cand eram mica am facut si eu o dependenta, mi-a dar sa fac niste injectii, dar nu mai stiu cum se numeau. intreaba chiar si la farmacie, medicamente exista care sa te ajute sa scapi mai repede de dependenta
  •  
    • 1 mesaje
    18 Apr 2006, 23:29
    3 0
    Eu am scapat de dependenta folosind Claritine [loratadina] 1 pastila/zi seara la culcare timp de 10 zile. In primele zile mai aveam nevoie de putin "ajutor",asa ca foloseam Olinth [doar cand trebuia sa dorm,pt ca atunci ma deranja cel mai tare]. De atunci am ramas cu o oarecare sensibilitate, dar chiar cand am fost racita m-am ferit sa mai folosesc picaturi.
    Mult succes!
  •  
    • 187 mesaje
    20 Apr 2006, 08:19
    1 1
    deutza, ai fost la ORL ? si mie mi-a curs nasul chiar daca nu am fost racita si am fost la ORL, mi-au facut film sinusita nu am avut dar era rinita alergica, am luat tratament nu mi-a trecut si singura cale de a scapa era cauterizarea, deja am facut si a 2 a cauterizare ceva modern acum a 2 a oara si medicul a spus ca garanteaza 10 ani acum.
    Sa mergi la medic, ca nu cred sa treaca numai cu infuzii, s-ar putea sa se agraveze, oricum nu este in regula sa ti se infunde nasul tot timpul.
    Sanatate