laparoscopia
-
0 0Buna, imi spune si mie cineva care stie in ce consta laparoscopia? Fac tratament cu instilatii pt trompe infundate si daca nu reusesc sa ramin, am auzit ca se va ajunge la aceasta interventie. Va pupicesc
-
"03-Feb-05 maduta
pt. toate femeile care nu cunost ce inseamna laparoscopie va spun eu, am trecut prin asa ceva...este o operatie care are ca scop aflarea unor informatii in plus legat de permeabilitatea trompelor si ovare, decurge ca o operatie normala, se face anestezie totala si nu simti nimic, dupa simti ca dupa orice operatie.....adica doare dupa.......in cam 1,5 sapt. iti revi.dar raman semne....ce era important se fac 3 gauri, doua in dreptul ovarelor, a treia este fie prin buric fie sub buric, prin ele se introduc instrumentele de lucru ale operetiei.....am inteles ca e de preferat aceasta laparoscopie decat o operatie traditionala cu bisturiul...deci curaj fetelor ca nu se moare....cand ati avut o operatie de apendicita cum a fost????/ ha ha ha ,zambiti ca e bine......"
(de pe: http://www.desprecopii.com/info.asp?id=COMENTARII&UFArticolId=8
Mai exact:
Laparoscopia
Este o metoda endoscopica de inspectie a organelor cavitatii abdominale si a bazinului mic cu un sistem optic printr-un orificiu efectuat în peretele abdominal anterior si de interventie chirurgicala fara laparotomie. ( laparotomie - deschidere operatorie a abdomenului)
Interventiile chirurgicale laparoscopice se extind în:
-tratamentul sterilitatii tubare si peritoneale
-sterilitatea trompelor
-ventrosuspensia uterului
-tratamentul sarcinii ectopice
-tratamentul endometriozei
-hiserectomie