tratament pentru scaderea trigliceridelo

•  
    • 2 mesaje
    10 Mai 2005, 22:46
    0 0
    am trigliceridele la un nivel foarte ridicat (407mg./dl.).spuneti-mi cateva sfaturi pentru scaderea nivelului de trigliceride. De preferat un regim alimentar. Colesterolul LDL si HDL este in limite normale
  •  
    • 344 mesaje
    11 Mai 2005, 12:24
    0 0
    soacra mea are dislipidemie(asa se numeste boala).
    tratament medicamentos se face numai sub supravegherea medicului.
    regim alimentar:fara carne de porc, mier, oaie, si orice carne grasa, fara mezeluri, fara grasimi animale in general.
    are voie carne SLABA(pui, vita,peste) fiarta sau gratar(nu prajita in ulei!), legume, verdeturi, fructe.
    sa incerce sa gateasca cu cat mai putin ulei, redus la minim, si fara grasimi in general
    se reduce si consumul de sare.
    regimul asta il tine ea, dar cel mai bine sa mearga la un medic nutritionist si sa ii recomande regimul care se potriveste.
    CEL MAI IMPORTANT:REGIMUL FARA TRATAMENT SI TRATAMENTUL FARA REGIM NU PREA DAU REZULTATE. TREBUIE IMPREUNA.
  •  
    • 54 mesaje
    11 Mai 2005, 13:25
    0 0
    si ceva in plus: redu cantitatea de zahar, adica renunta la zaharul propriu-zis si redu cat mai mult consumul de paine alba, patiserie, cartofi, bere, alcool. si cat mai multe fibre, care vor reduce absorbtia grasimilor si zaharului.
  •  
    • 2 mesaje
    11 Mai 2005, 17:52
    0 0
    multumesc mult yoyo pt. sfaturile tale. as vrea sa te mai intreb de cat timp tine regim si face trtatament soacra ta, daca si-a refacut analizele, daca au scazut trigliceridele si daca e posibil sa ajungi la un nivel normal!!!