mi-am rupt o alunita.e ceva grav?
-
8 Mai 2005, 10:450 0ideea e ca de curand mi-am rupt o alunita,cu unghia (prin zgariere). as vrea sa stiu daca e ceva grav,sau trebuie sa merg la un medic
-
8 Mai 2005, 19:03A rupe o alunita nu este neaparat ceva grav, dar alunitele pot fi cancerigene, de aceea iti propun totusi o vizita de rutina la medicul de familie.Bafta.
-
9 Mai 2005, 09:33Poate sa fie, dar la fel de bine, poate sa nu fie o problema. Cel mai sigur e sa te convingi consultand un medic dermatolog(!)bun care poate sa iti spuna mai sigur. Succes!
-
10 Mai 2005, 13:57ceau. sunt noua pe aici asa ca ceau la toti cititorii.
in legatura cu alunita, si eu am rupt una, accidental desigur. toata lumea ma speria ca pot face cancer, asa ca m-am dus la un dermatolog. foarte mult nu a stat pe ganduri, a zis ca cel mai bine e sa o arda. mi-a ars alunita ramasa (inclusiv radacina) cu laser, a durat aprox 5 minute, mi-a dat o anestezie locala si nu a durut de loc.
am uitat sa mentionez, inainte de a arde mi-a taiat o bucatica pentru biopsie.
singurul lucru neplacut a fost ca dupa ce mi-a ars-o asteptand dupa rezultatele biopsiei (care evident dureaza destul de mult) mi-au iesit ceva puncte pe piele. evident ca m-am panicat ca am facut cancer de piele. din fericire nu a fost cazul.
azi am o miniatura de cicatrice, tot cat era si suprafata alunitei, care abia se observa (era pa fata alunita).
ca si concluzie te sfatuies sa o arzi, dc nu din alte motive macar de siguranta. nu doare, nu iti ia mult timp si pe mine m-a costat 500 mii lei, acum doi ani.
sper ca experienta mea te ajuta sa decizi.
multa sanatate.