candidoza bucofaringiana
-
0 0Hristos a inviat!
Marea mea problema este micoza bucofaringiana(Candida Albicans) cu care ma lupt de mai bine de 1 an si jumatate;nu trece cu nimic (medicament luat conform antifungigramei ori tratament naturist); nu pot scapa de ea cu nici un chip; in cel mai fericit caz am reusit (la un moment dat) sa ii stopez evolutia, cu regim alimentar in paralel cu tinctura de muguri de plop+galbenele+propolis); de 1 luna mananc normal (dar fara lactate) si candida mea e cea mai fericita;
Va rog mult, daca ati avut o astfel de problema si ati scapat de ea, ajutati-ma
Va multumesc! -
diflucan am luat cred mai mult decat ar trebui; e si f scump si nu a avut nici un efect;am luat inclusiv doze unice, la intervale f scurte, ceea ce nu prea e permis, dar nici un semn de insanatosire, ba parca e si mai rau
lactatele favorizeaza dezvoltarea ciupercii; eu ador laptele si e un chin sa nu mananc ovaz cu lapte, insa rezist eroic... -
La antifungigrama a iesit doar Candida Albicans?Poate este o infectie mixta nu doar Candida si poate de aceea nu raspunde la Diflucan.Sau este posibil sa fi dezvoltat rezistenta la Fluconazol(Diflucan).Inainte de Diflucan ai mai luat alte medicamente sau ai inceput direct cu asta?In afara de Fluconazol mai este si Itraconazolul care este o alternativa la acesta.Tratamentul este de durata daca ai o forma recurenta sau ai imunitatea scazuta.
-
cica e doar candida (exudat faringian facut la Lasermed)
am luat intai nizoral si glicerina cu nistatin; apoi la a doua antifungigrama a iesit rezistent la nistatin si am luat diflucan 150mg,apoi cate 100mg/zi 20zile si iarasi la sfarsit 150 mg; nici un rezultat; am supt la tablete de Propolis C de m-am saturat; si gargare cu ceaiuri la fel;nu beau lichide asta e mai grav (maxim 500ml/zi si ala cu fortza ca nu simt nevoia)
acum sunt in cura de argila si e ultima speranta...
e posibil sa am imunitatea scazuta, dar nu stiu ce teste tre' sa-mi fac pt a afla acest lucru; o sa merg la cantacuzino ca acolo nu am fost; merci pt ideea cu infectia mixta anna, am sa verific la viitorul exudat special -
Imunitatea poate fi scazuta datorita unui tratament prelungit cu antibiotice,unor boli cronice sau chiar stilului de viata(lipsa necesarului de vitamine din alimentatie,alimentatie dezechilibrata,stres).Cel mai bine este sa vorbesti cu medicul tau si sa faci niste analize complete ale sangelui(hemoleucograma,vsh etc).Asta pt a fi sigura ca nu exista alta afectiune asociata care poatea a dus la aparitia candidozei.
-
la mine se manifesta altfel decat am citit pe net sau prin reviste; in afara de limba saburala, ciperca s-a localizat in special pe amigdale; la inceput am crezut ca am puroi in gat, insa nu imi trecea si m-am ingrijorat; nu ma durea atunci deloc gatul, aveam doar acele depuneri galbui pe amigdale care se desprind si miros urat; m-am curatat cu tinctura de propolis dar tot se formeaza;
sunt alergica la anumite alimente (ma ustura limba daca mananc de ex nuci sau paine cu multa drojdie; uneori am "limba geografica" cu pete rosii si albe; e neplacut; doare si nu mai pot manca orice; oricum ar trebui sa tin regim mereu, dar acum mi-am dat liber ca e pastele...
cam astea sunt simptomele la mine -
Si eu ma confrunt co o candidoza bocofaringiana, care imi da sufocari, crize de panica. Nu am avut timp sa-mi fac fungigrama pt. ca situatia fiind de urgenta a trebuit sa incep tratamentul cu flucovim de 100, zece zile.N-am rezistat sa iau decit 7 zile din cauza stomacului, fierii si ficatului. Innapoi la medic si schimbat pe nizoral 1tb. de 200/zi. Astept sa vad, daca nu e bun ma apuca sufocarea. Am facut radiografii pulmonare, teste respiratorii, toti doctorii la care am fost zic ca n-am nimic la plamini. Se mai confrunta cineva cu asa ceva? Unde s-a tratat cu succes? A facut cineva in situatia asta vaccin anticandida de la Cantacuzino si cum se simte? Astept sfaturi, informatii. Va multumesc.