petele pe copii
-
0 0credeti in superstitia cu furatul de flori sau fructe in perioada de sarcina si aparitia semnelor pe copii? exista o explicatie medical pentru ele? chiar ma intereseaza...
-
Stiu ca nu o sa va placa ce spun, dar mie mi-ar fi frica sa fur ceva, pentru ca am vazut si am auzit de copii cu pete, in forma de cireasa, para, pruna etc. Bineinteles ca nu mi-as fi dat seama ce reprezinta daca nu mi-ar fi spus mamele lor ce au furat cand erau gravide. Poate e doar parerea celor mai in varsta, dar mai bine cere, ca nu cumva sa-ti reproseze copilul mai tarziu ca nu ai fost mai atenta.
-
chestia cu furatul nu mi se pare plauzibila.Eu de exemplu am o pata de toata frumusetea de pe partea stanga sus a fundului,(mai are intreruperi) pana pe picior jos de tot.Seamana cu niste struguri mari.Dar mama mea nu a furat nimic cat a fost insarcinata cu mine.Dar problema se pune altfel: la mine nu e patata pielea,ci e un cheag de sange imediat sub piele.Daca apas pe el,dispare.Am auzit ca se numeste hemangiom(dar nu sunt sigura).Mama a lucrat in mediu toxic(lucra la o vopsitorie,unde mai facea si lozinci cand mai venea Ceausescu in vizita
)Si crede ca de acolo am asa ceva.
Asa ca nu-ti fa probleme in legatura cu "furatul" ci mai degraba ai grija unde umbli(ma refer in ce medii) si ce lucrezi.In rest,asteptam sa ne scrii despre copilul tau cand se va naste!!!
Pupici -
Stiu ca nu are nici o explicatie stiintifica dar chestiile astea chiar se intampla.Sa va povestesc.Mama mea cand era insarcinata cu fratele meu a furat o capsuna si a ascuns-o la spate pt a nu fi vazuta.Asta se intampla in spital,era o infirmiera pe hol care aducea capsuni pacientilor iar mama de pofta nu a putut sa se abtina.Nu stiu daca a fost o coincidenta dar fratele meu s-a nascut cu un semn pe spate in zona lombara,exact ca o capsuna,rosu aprins chiar si cu micutele seminte de pe suprafata capsunii.Semnul s-a mai atenuat in timp dar in copilarie era chiar evident.Mama pune asta pe seama poftei si furtului ei.Ciudat nu?
-
Eu cred ca viitoarele mamici s-au tot gandit la asta (am furat...copilului o sa-i apara pata...) in timpul sarcinii si astfel au "pus" pata pe copil.
Am citit ceva pe tema asta, era vorba de puterea gandurilor. Astfel se poate intampla ca copilul sa semene cu cineva din vecini, cunoscuti, pt. ca mamei ii place asa mult de persoana respectiva, se gandeste la ea, isi doreste ca copilul sa semene cu ea. Au fost facute teste, analize, nici geneticienii nu au putut raspunde stiintific la asemenea chestii.