O problema grava :(

•  
    • 207 mesaje
    25 Apr 2005, 21:14
    0 0
    Buna seara Acum va scrie o persoana disperata care nu stie ce ar mai putea face in legatura cu pierderea simtului olfactiv... Mi-am pierdut simtul mirosului acum vreo 2 zile, cred ca din cauza racelii si acum indiferent de cat de puternice sunt mirosurile eu nu simt nimic Daca stiti vreun remediu impotriva acestui lucru va rog frumos sa-mi spuneti si mie ca sunt disperata Va rog frumos...
  •  
    • 4132 mesaje
    25 Apr 2005, 21:35
    0 0
    buna, nu vreau sa te sperii dar am o colega de serviciu,care a patit la fel ca tine ,in timpul unei raceli foarte puternice a folosit picaturi nazale,nu mai retin ce anume a folosit.A apelat la medic a luat un tratament dar mirosul nu i-a revenit in totalitate.Percepe gresit si acum mirosurile,fie foarte tare sau deloc,fie ei ii miroase tot timpul a altceva nu ceea ce miroase in birou.Nu mai tin minte ce i-a recomandat med. dar daca vrei o intreb miine si iti spun.Dar cel mai bine ai face urgent la medic si poate constata ca nu este chiar o problema la tine decit de moment. sanatate .
  •  
    • 207 mesaje
    25 Apr 2005, 21:47
    0 0
    Multumesc mult Te rog sa te interesezi maine ce a luat pt. ca eu la doctor nu pot ajunge decat maine dupa-amiaza...
  •  
    • 9835 mesaje
    26 Apr 2005, 09:07
    0 0
    kitty, mirosul o sa-ti revina in timp(exista viroze care afecteaza nervul olfactiv). Poate fi vorba de zile, sau chiar luni de zile.
    Evita folosirea picaturilor care desfunda nasul, pentru ca si ele au ca efect secundar scaderea acuitatii olfactive. Poti folosi, in locul lor, apa cu sare (2 linguri sare grunjoasa la 1 l apa fiarta si racita). Cu aceeasi solutie, calduta, poti face spalaturi in nas (pui apa in causul palmei, tragi adanc pe nas, apoi o sufli).
  •  
    • 1131 mesaje
    26 Apr 2005, 09:50
    0 0
    Esti sigura ca nu e ceva temporar? La o raceala zdravana eu intotdeauna am cateva zile cand nu mai simt gust si miros, pentru ca apoi pe parcurs sa imi reapara.
  •  
    • 207 mesaje
    26 Apr 2005, 13:19
    0 0
    Ms mult pt. tratamentul cu sare su apa Auzisem si eu de el dar nu stiam cum se procedeaza Acuma ma duc sa-l pun in aplicare si...sper sa fie ceva temporar...
  •  
    • 9835 mesaje
    26 Apr 2005, 15:12
    1 0
    De la sora-mea (e in canada) stiu ca exista apa cu sare care se vinde in farmacii pe post de picaturi pentru pus in nas. Asta pentru ca acolo marea majoritate a medicamentelor se vand numai cu precriptie de la medic.
    Banala penicilina V este considerata, acolo, un antibiotic "cu greutate" pe care numai medicul il poate recomanda.

Daca faci spalaturile nazale cum trebuie, o data dimineata si o data seara, te vei simti excelent foarte curand. Nu uita sa folosesti numai apa sarata CALDUTA - si nu iesi imediat din casa.
    Ideal este sa procedezi asa:
    - la o cana mare cu apa calduta pui o lingurita de sare grunjoasa.
    - pui apa cu sare in causul palmei stangi
    - acoperi nara dreapta cu aratatorul mainii drepte
    - bagi nasul in apa si inspiri adanc (fata teama, ca nu te ustura si nu se intampla nimic rau)
    - eliberezi nara dreapta si sufli nasul normal
    - faci asa alternativ, tragand apa cand pe nara stanga, cand pe cea dreapta, pana se termina apa din cana. Fireste, pentru nara dreapta, pui apa in causul mainii drepte si acoperi nara stanga cu aratatorul de la mana stanga.

La sfarsit, ca sa fii sigura ca ai scos toata apa, apleaca-te mult in fata si ramai asa cateva secunde. E posibil sa se mai scurga apa sarata care a ajuns pana in sinusuri.

Oricum, nu-ti face griji, chiar daca raman cateva picaturi de apa acolo nu se intampla nimic deosebit, in afara de faptul ca te poti pomeni ca incepe sa se scurga din nas cand esti pe strada. Caz in care scoti batista, te stergi si iti vezi de treburi.
  •  
    • 207 mesaje
    27 Apr 2005, 15:37
    0 0
    Interesanta faza cu Canada Mersi mult de tot pentru ce mi-ai zis chiar daca pentru moment to nu percep mirosurile Sper sa imi revin cat mai repede pt. ca asta ma streseaza foarte mult... Pa pa Mersi inca odata
  •  
    • 4132 mesaje
    28 Apr 2005, 02:28
    0 0
    scuze pt.intirziere nu am avut timp sa intru sa-ti raspund si nu am vorbit nici cu colega mea , si-a luat medical si pe mobil nu raspunde,,.eu insist sa mergi la medic.
  •  
    • 27 mesaje
    28 Apr 2005, 10:14
    0 0
    Si eu cred ca la tine este ceva temporar. Dar socrul meu nu are miros de cand era mic, desi nu stiu care este cauza. Dar la tine nu este asta.
    AI grija de tine.
  •  
    • 207 mesaje
    28 Apr 2005, 16:02
    0 0
    Am fost la medic si mi-a dat sa iau nishte antibiotice dar vad ca tot degeaba desi respect exact tratamentul...ms oricum de incurajarile si de sfaturile voastre
  •  
    • 4132 mesaje
    1 Mai 2005, 01:25
    0 0
    asteapta sa-si faca efectul ,iti doresc sanatate si HRISTOS A INVIAT
  •  
    • 207 mesaje
    3 Mai 2005, 10:06
    0 0
    Adevarat a inviat! Da...eu tratamentul l-am terminat dar mirosurile pe care le simt sunt doar cele puternice cum ar fi cel de cafea.Dar sa privesc partea buna a lucrurilor...eu circul f mult cu mijloacele de transport in comun si cum a venit vara iar unii se feresc de apa am sa fiu scutita de a le inspira ''parfumurile'' Si uite asha am ajuns sa fac haz de necaz...