Brat umflat - cancer de san
-
12 Mai 2015, 20:310 0Buna seara!
Am fost operata recent si mi s-a scos unul dintre sani. Dupa cateva luni in care nu pot spune ca am solicitat in vreun fel bratul, am observat o usoara umflatura la nivelul acestuia. Mentionez ca bratul umflat este cel aferent sanului extirpat. Sunt din provincie si va mai dura ceva timp pana cand voi putea sa imi iau liber si sa merg la Bucuresti, la medicul oncolog. Intre timp, as vrea sa stiu daca este cazul sa ma ingrijorez excesiv sau este o reactie normala a organismului la trauma suferita. Orice raspuns imi va fi de ajutor.
Va multumesc!
-
2 Iun 2015, 11:01Buna, Ioana! Umflarea bratului este rezultatul extirparii ganglionilor limfatici in timpul operatiei de mastectomiei. Limfa circula prin acesti ganglioni, care au rolul unor statii de epurare. Este lesne de inteles ca atunci cand acestia sunt scosi, limfa va intampina un blocaj in drumul sau. Aceasta este explicatia pe care am primit-o de la Bogdan Goga, un fizioterapeut excelent alaturi de care am urmat sedinte de drenaj limfatic si care a reusit sa imi diminueze dimensiunile bratului. Acum ma simt mult mai ok, am o mai mare mobilitate si am inceput sa imi reiau activitatea fizica cotidiana. Recomad cu caldura deoarece este unul dintre putinii fizioterapeuti care au rezultate cu aceasta procedura. Am mai vorbit si cu alte doamne care au mai facut drenaj limfatic si in alta parte si nu au avut rezultate. Asa ca fa-i o vizita atunci cand vii in Bucuresti
Sanatate multa! -
E cam de mult subiectul vad, dar poate iti mai foloseste.
Vezi aici: https://cancerlasan.wordpress.com/2012/10/10/despre-limfedemul-bratului-in-cancerul-la-san-1/
Acest mesaj a fost editat de către Deleted Member: 2 Iun 2015, 14:31