Probleme la nivelul vaginului
-
0 0buna...
In urma unui contact sexual m am ales cu o infectie urinara si candida, am asteptat 13 zile si am vazut ca nu trece, am merg la ginecolog. El mi a prescris un tratament de 3 zile: 2 spalaturi cu tantum rosa(la inceput si la sfarsit) si 3 ovule canesten. Doar ca eu m am iritat deoarece cand m am spalat inauntru apa era un pic prea calda si a doua zi am avut o senzatie de arsura, tot atunci mi a venit menstruatia si am asteptat sa imi treaca sa pot face tratamentul, timp in care am simtit ca a inceput sa ma doara colul semn ca infectia s a extins.Am facut tratamentul apoi. Cand am refacut analiza secretiei vaginale candida nu mai era, doar FCB gradul III pentru care mi s a prescris timp de 6 zile spalaturi cu tantum rosa si ovule fluomizin. Am facut 2 zile tratamentul apoi mi a venit menstruatia, si am zis sa il continui de frica sa nu se extinda, si 2 zile in timpul menstrei l am facut, dar am observat ca imi face fluxul ff abundent si l-am oprit.
Si iar ma simt iritata sunt inca la menstruatie, ma tem sa nu am o rana pe col.
rana pe col se vede la ecografie transvaginala? sau trebuie colposcopie?
Colposcopia doare?
Inca ceva, la dizolvarea ovulelor am observat ca se dizolvau intr o culoare maronie(asta in cele doua zile inaintea menstruatiei) e normal? sau trebuie sa ramana alb?
Acest mesaj a fost editat de către alexxinna: -
am scris o gramada, dar de 1 luna si ceva ma confrunt cu problemele astea, nu mai pot
eu inainte sa incep tratamentul cu fluomizin l am intrebat pe ginecolog daca e o rana pe col si a spus ca nu e. Si a dat seama doar prin consult si palpare?
Acest mesaj a fost editat de către alexxinna: -
alexxinna said:buna...
In urma unui contact sexual m am ales cu o infectie urinara si candida, am asteptat 13 zile si am vazut ca nu trece, am merg la ginecolog. El mi a prescris un tratament de 3 zile: 2 spalaturi cu tantum rosa(la inceput si la sfarsit) si 3 ovule canesten. Doar ca eu m am iritat deoarece cand m am spalat inauntru apa era un pic prea calda si a doua zi am avut o senzatie de arsura, tot atunci mi a venit menstruatia si am asteptat sa imi treaca sa pot face tratamentul, timp in care am simtit ca a inceput sa ma doara colul semn ca infectia s a extins.Am facut tratamentul apoi. Cand am refacut analiza secretiei vaginale candida nu mai era, doar FCB gradul III pentru care mi s a prescris timp de 6 zile spalaturi cu tantum rosa si ovule fluomizin. Am facut 2 zile tratamentul apoi mi a venit menstruatia, si am zis sa il continui de frica sa nu se extinda, si 2 zile in timpul menstrei l am facut, dar am observat ca imi face fluxul ff abundent si l-am oprit.
Si iar ma simt iritata sunt inca la menstruatie, ma tem sa nu am o rana pe col.
rana pe col se vede la ecografie transvaginala? sau trebuie colposcopie?
Colposcopia doare?
Inca ceva, la dizolvarea ovulelor am observat ca se dizolvau intr o culoare maronie(asta in cele doua zile inaintea menstruatiei) e normal? sau trebuie sa ramana alb?
Pe toata perioada tratamentului, sexul este interzis pentru a se evita re-infectarea.
Tratamentul este recomandat sa fie facut concomitent, atat femeia cat si barbatul, el cu crema canesten pe penis, de 2 ori pe zi, dimineata si seara dupa ce se spala bine cu apa si sapun.
Tu, cu ovule cu canesten puse in vagin SEARA,chiar inainte de culcare, dupa ce in prealabil ai facut o spalatura vaginala cu un irigator sau para vaginala, sterila sau de unica folosinta.
Atentie! Un irigator nesterilizat dupa folosire, poate sa te reinfecteze!
Ecografia transvaginala - este procedura de verificare/ vizualizare a organelor interne: ovare, trompe, uter - este nedureroasa, iar in cazul tau - nefolositoare.
Colposcopia este procedura prin care se recolteza un fragment f mic de pe colul uterin in vederea obtinerii unei biopsii pentru depistarea infectieie sau a stadiului de evolutie a unei displazii cervicale- recomandata in cazul tau!
FCB = Frotiu cito-bacteriologic- e nevoie de el pentru a identifica o eventuala infectie care ar induce modificarile existente.
Mergi la medic si cere colposcopie, este necesara, mai ales ca scuregrile maronii sunt provocate de fragmente de sange inchegat, deci...ceva sangereaza.
-
Infectia cu candida poate aparea in urma unei serii de factori precum administrarea de antibiotice, graviditatea, diabetul zaharat sau obezitatea. Antibioticele distrug echilibrul florei vaginale, afectand numarul de bacterii cu rol protectiv si permitand dezvoltarea candidozei. Candidoza vaginala nu este considerata o boala cu transmitere sexuala, ci mai degraba o infectie ce poate fi transmisa si prin contact sexual. Atunci cand candidoza reapare imediat dupa tratament sau nu raspunde la acesta, poate fi semn ca persoana este infectata cu HIV. De asemenea, mai multe episoade de candidoza in antecedente pot fi un semn al sistemului imunitar slabit. Candidoza vaginala poate fi tratata cu medicamente antifungice, fie aplicate local si in jurul vaginului, fie administrate oral. In cazul infectiilor mixte, este necesar un tratament combinat. Este foarte important ca acest tratament sa se realizeze dupa indrumarea unui medic, deoarece sunt si alte tipuri de afectiuni ce pot avea simptome asemanatoare candidozei. Eu iti zic ce mi-a explicat medicul meu Silviu Istoc, care m-a scapat de candidoza ca si eu faceam foarte des si pana la urma pe masura ce mi-ai intarit sistemul imunitar a disparut si candida. Multa sanatate