Anticonceptionale

•  
    • 9 mesaje
    24 Apr 2015, 00:11
    0 0
    Buna fetelor!  Sunt în a doua luna de când iau anticonceptionale Novynette. Am și eu o nelămurire dupa pauza de 7zile sunt protejata de la prima pastilă luată ? Am tot citit pe prospectul dar asta nu am văzut să fie scris în el. Multumesc! 
  •  
    • 5609 mesaje
    24 Apr 2015, 01:18
    0 0
    puscasana said:Buna fetelor!  Sunt în a doua luna de când iau anticonceptionale Novynette. Am și eu o nelămurire dupa pauza de 7zile sunt protejata de la prima pastilă luată ? Am tot citit pe prospectul dar asta nu am văzut să fie scris în el. Multumesc! 

Intoarce-te la medicul care ti le-a prescris si intreaba-l!
    Noi nu stim ce analize ai facut tu si nici ce dozaj hormoal ti s-a  prescris.

Anticonceptionalele nu se iau dupa ce-ti recomanda vecina sau prietena, se iua in urma unor analize medicale personale, care iti masoara parametrii tai hormonali, altfel risti sa declansezi boli endocrine si nu numai.  
    Nu ai ce cauta in prospect atat vreme cat ai un medic curant care ti l-a  prescris, mergi inapoi si intreba-l!

•  
    • 9 mesaje
    24 Apr 2015, 09:27
    0 0
    Pai am făcut un control pe care îl fac în fiecare an .Mi. a spus ca am o pata pe ovarul drept și care ne fiind tratată se poate transforma în chist. Mi.a prescris medicamentele mi.a spus una în fiecare zi la aceeași oră când le termin 7zile pauza și după începi iar o noua folie timp de 6 luni iar apoi control atât. Eu de-aia am întrebat. Nu le iau de capul meu. Mai bine nu ar trebui sa le iau .
    Acest mesaj a fost editat de către puscasana: 24 Apr 2015, 09:28
  •  
    • 5609 mesaje
    27 Apr 2015, 01:04
    0 0
    puscasana said:Pai am făcut un control pe care îl fac în fiecare an .Mi. a spus ca am o pata pe ovarul drept și care ne fiind tratată se poate transforma în chist. Mi.a prescris medicamentele mi.a spus una în fiecare zi la aceeași oră când le termin 7zile pauza și după începi iar o noua folie timp de 6 luni iar apoi control atât. Eu de-aia am întrebat. Nu le iau de capul meu. Mai bine nu ar trebui sa le iau .

Pana azi nu a mai auzit de pete pe ovare, cum le-a vazut doctorul ala, ti-a bagat o camera prin pasarica sa ajunga la ovare sau te-a operat si a vazut asa ceva?
    Doar la un RMN s-ar putea vedea, dar si atunci este incert fiind o "pata". Nu stiu daca tu realizezi ca "petele" sunt niste aberatii, ca in medicina petele s epot vedea doar la o operatie deschisa!
    Apoi, nu dai tratament cu droguri doar pentru ca vezi tu o pata!
    Se fac masuratori hormonale si teste medicale, ti-a facut asa ceva medicul?
    Daca nu, te sfatuiesc sa mergi al un ginecolog competent care sa-ti faca niste analize medicale corecte cu masuratori hormonale si apoi sa-ti prescrie medicatie pentru ceva concret, nu pentru o parere doar ca s-ar putea intr-un viitor s a faci chisturi.
    Stii ca unul din efectele secundare ale anticonceptionalelor este formarea de chisturi cancerigene?