alergie solara: Eritemul solar

•  
    • 541 mesaje
    21 Apr 2005, 19:45
    2 2
    Buna. ma confrunt de vreo 6 ani cu o problema a pielii atunci cand merg la mare. desi am fost la mai multi medici, nici unul nu a avut nici o solutie pt problema mea.

acum am gasit pe net exact descrierea simtomelor mele. este vorba de Eritemul solar (lucita estivala benigna). Corpul, dar mai ales, pieptul, bratele, partea exterioara a mainilor, in cazuri extrem de rare fata, se acopera de papile minuscule, niste vezicule rosii, care produc o senzatie de mancarime.

din cate am citit sunt afectte, in genral, femeile tinere, una din 5 suferind de aceasta problema.

mai e cineva care s-a confruntat cu asa ceva? cum stati la soare vara?
  •  
    • 109 mesaje
    21 Apr 2005, 22:21
    0 1
    buna adeea!

mi s-a intamplat si mie asta-vara sa am "alergie solara", adica aveam mancarimi, dar nici o bubita rosie, asa ca...poate vb de doua lucruri diferite.

ce pot sa-ti spun,insa, e ca mie mi-a preparat un farmacist o solutie mentolata si mi-au trecut

vara asta ma voi bronza la umbra
  •  
    • 5 mesaje
    22 Apr 2005, 03:10
    1 2
    Eu am aflat de chestia asta asta vara. Am fost la mare si intr-o zi mi-au aparut nishte bubite rosii si ma manca putin si am zis ca probabil m-am ars prea rau pentru ca erau doar in zona in care m-am inrosit mai mult de la soare.O prietena mi-a zis ca e reactie alergica la soare si ca si ea pateste. Mi-a zis atunci cu ce sa-mi dau dar am uitat. Trece repede si nu te supara prea rau dar... la vara cred ca si eu o sa ma bronzez tot la umbra.
    Cand eram mica se zicea ca e sanatos sa mergi la mare si sa stai la soare, dar in ziua de azi... se pare ca nu prea mai e.
  •  
    • 524 mesaje
    22 Apr 2005, 11:07
    4 1
    Eu ma confrunt cu problema asta de doi ani.
    De trecut iti trece repede, intr-adevar, cu mixtura mentolata cu un unguent (imi scapa acum numele) sau pur si simplu.
    Dar de prevenit, nu ai cum.
    Asta vara faceam tratament cu antihistaminice de o luna inainte de a merge la mare, cat am stat la mare, la fel, antihistaminice, stat la soare dimineata devreme 15 min si dupa ora 17 tot 15 min, in rest la umbra, folosit crema de plaja cu factor de protectie maxim, dat cu ea in camera, inainte de a ma expune la soare, cu 30 min inainte si mai dat o data si pe plaja ...si ?
    Dupa 2 zile alergia mea era in floare !!!!
    Atat rezist, 2 maxim 3 zile.
    Apoi stau sub umbrele, cu sapca, ochelari (care oricum nu lipsesc nici in primele zile)cu tricouas si ma uit cu jind la cei care se balacesc si astept sa se faca seara sa pot intra si eu in apa.
  •  
    • 201 mesaje
    22 Apr 2005, 11:30
    0 0
    Si eu am problema asta , dar de multi ani si depinde de cat de mult stau la soare. In general imi apare in acelasi loc, un pic mai jos de gat si pe fata, si ma ustura , mananca, e asa de nasol...Daca o patesc ori stau cu iaurt pe mine ori ma dau ungunet cu galbenele.
  •  
    • 541 mesaje
    22 Apr 2005, 12:35
    0 0
    mie imi apare cam la 2 zile dupa ce ajung la mare. si nu mai trece, nici sa mor, decat cand ajung acasa. la mine aparea initial pe decolteu. anul trecut s-a extins pe gat si partea inferioara a mainilor. e groaznic.

iata ce am gasit pe net: . Problema este insa ca nu scapati niciodata de aceasta alergie, ea revenind o data cu expunerile la soare. Cauza? Radiatiile UVA.
    Din fericire, exista tratamente preventive in vederea pregatirii pielii pentru expunerile solare, eficace in proportie de aproximativ 70%. In afara faptului ca trebuie sa va expuneti la soare in mod progresiv, aplicandu-va o crema cu un coeficient foarte puternic UVA, medicul va mai poate prescrie un tratament cu 3 saptamani inainte de plecarea la mare, cu niste medicamente fotoprotectoare (carotenoide sau acid para-amino-benzoic). In cazul unui esec, trebuie sa recurgeti la o fototerapie medicala. Aceasta este, de fapt, o expunere la soare intr-o cabina, in sectia de dermatologie a unui spital.

articolul era scris de Dr. Constantin Venerus
    Popa Medic primar dermato-venerologie
    Medsana Bucharest Medical Center. as vrea sa-l vizitez insa la aceasta clinica numai o consultatie e vreo 700.000. dar cred ca am sa fac un efort pt pielea mea.

asa cum scrie si in articol, cica ar fi f bune carotenoide. si de aceea ma gandeam sa incerc un preparat de la Pharma Nord pe baza de caroten si vit E. am citit intr-un pliant de al lor ca a avut un efect f bun asupra unei persoane care se confrunta cu aceeasi problema.
  •  
    • 144 mesaje
    22 Apr 2005, 23:16
    0 1
    si eu am aceasi problema si nu mai suport. Imi apar pe maine gat si piept. Intr -o primavara am luat spirulina si cand am fost la mare nu mi-a mai aparut, nu stiu daca ea a avut efect dar a fost singurul tratament pe care l-am facut. Anul urmator nu am mai luat si mi-a aparut iar. Daca aflati ceva sa nu uitati sa scrieti
  •  
    • 14 mesaje
    22 Apr 2005, 23:30
    3 2
    buna
    foarte bun pt alergia solara este betacarotenul capsule,eu am luat pe cel de la wallmark si nu am mai avut nici o problema,incearca si tu!
  •  
    • 541 mesaje
    23 Apr 2005, 22:05
    0 0
    cat dadeai pe pastilutele de la warmark? ca sunt indecisa daca sa iau walmark sau pharma nord. si cat timp ai facut tu tratamentul?
  •  
    • 1 mesaje
    26 Apr 2005, 17:45
    0 1
    Constat ca sunteti multe eve care au aceiasi problema.Si eu am aceasta alergie solara de multi ani,imi apare numai la mare,dupa vreo doua-trei zile de plaja ,dar nu renunt in nici un caz la concediul la mare.Stau imbracata cu un tricou,cu esarfa la gat de zici ca sunt baba (doar baba sufera la frumusete).o sa incerc si eu anul acesta fie spirulina fie produsul de la Walmark.
  •  
    • 541 mesaje
    27 Apr 2005, 22:33
    1 0
    eu am facut o comparatie intre produsele cu betacaroten. dintre walmark si harmoni line, cel de-al doilea e mult mai concentrat, aproape dublu si e 133000. mi-am luat acum un flacon si am de gand sa fac tratamentul pana in august cand plec la mare fiindca nu mai vreau sa-mi stic vacanta. am sa alternez insa flacoanele. dupa asta am de gand sa-mi iau pharma nord.acesta are, in schimb, si vit e. oricum, am citit ca un tratament prelungit cu betacaroten nu poate face rau.
    cred ca pentru problema noastra asta e o solutie.
  •  
    • 32 mesaje
    3 Mai 2005, 12:10
    1 0
    Si eu am aceeasi problema. Probabil ca sunt diferite stadii pentru ca la mine apare doar in primele zile de plaja iar apoi se diminueaza. Ce am descoperit eu anul trecut a fost ca de la solar nu mi-a aparut nimic. Am fost la solar cam cu 2 luni inainte sa plec la mare si ce sa vezi... probabil pentru ca aveam deja o doza de bronz nu mi-a mai aparut nimic. Asta a mers la mine... si stiu sigur ca e de la solar pentru ca eu am chestia asta de cel putin 4-5 ani si anul trecut a fost singurul an in care nu a aparut. Acum ma mananca mainile...
  •  
    • 541 mesaje
    3 Mai 2005, 22:03
    0 1
    ai dreptate cu solarul. am fost si eu acum 2 ani, in mai, dar am facut doar vreo 5-6 sedinte. si nu mi-a aparut absolut nimic. dar nu m-a ajutat cu nimic. cand a mers la mare, iar am avut probleme. cred ca solarul nu a fost suficient.
  •  
    • 201 mesaje
    4 Mai 2005, 16:09
    1 0
    Oh, fetelor, m-a prins un pic soarele pe fata si am si "inflorit", parca sunt batuta cu urzica. Cu ce sa ma dau? Voi folositi vreo crema care va protejeaza bine? Eu am ten mixt, cu probleme.
    pupici
  •  
    • 541 mesaje
    4 Mai 2005, 16:14
    0 2
    din experienta mea, acum nu prea ai ce face. doar sa stai ferita de razele de soare, si ar trebui sa dispara in 2-3 zile.
    eu, de frica, am inceput deja cura de betacaroten. poate te-ar ajuta si pe tine..
  •  
    • 524 mesaje
    4 Mai 2005, 17:24
    2 0
    Pt. eruptie este ff bun Fenistyl gel, calmeaza si ajuta sa-ti treaca mai repede.
  •  
    • 541 mesaje
    4 Mai 2005, 20:54
    1 0
    am luat eu fenistil vara trecuta, la mare, ca eram disperata. dar nu m-a ajutat cu nimic
  •  
    • 8 mesaje
    5 Mai 2005, 09:45
    1 1
    Buna tuturor!
    Si eu patesc chestia asta de ani buni si numai dupa o zi de stat la soare. Chiar daca evit sa stau intre orele periculoase (12-16). De fiecare data a trebuit sa ma acopar cu prosopul fiindca, pe langa mancarimi, ma mai si ustura. Nu am gasit un tratament pana acum. Adevarul este ca nici nu am cautat fiindca mi-am dat seama ca fac o alergie la soare. Pielea mea este foarte alba. De bronzat... nici nu mai poate fi vorba...
  •  
    • 78 mesaje
    5 Mai 2005, 09:54
    0 1
    Salutare, am si eu o prietena buna cu problema asta cred ca din nastere.Asa ca va spun ce stiu: in functie de tipul de piele la unele-la alea mai albe- nu exista suficienta melatonina , care e o substanta raspunzatoare de reactia pielii la soare, de fapt bronzul constituie reactia de aparare a organismului.Beta -carotenul , constituie intr-adevar o varianta ajutataore dar nu va inlociu lipsa de melatonina din celulele voastre.Deci ajuta , dar va spun , nu va face minuni.Itata reteta prietenei mele: ia intr-adevar beta-caroten, dar nu in exces , ca vit. A in exces da uscarea pileii!, se da bine merci cu creme cu factor de protectie apoape ecran total: Nivea KIDS, sta la soare numai dimineata pana la 11 si dupa-masa dupa 16.30, si se da si cu creme de dupa pentru hidratare.REZULTATUL: nu e ea cea mai neagra , e usor bronzata, treptata folosesete-de-a lungul verii- o crema cu un factor de potectie mai mic si pe la sfarsitul verii e si relativ multumita, dar fara bube...Sper sa va ajute..
  •  
    • 524 mesaje
    5 Mai 2005, 13:01
    2 1
    Eu sunt bruneta, am pielea inchisa la culoare, folosesc crema de plaja pentru copii cu factor fff mare de protectie, folosesc si creme dupa plaja si stau la soare doar 15 min....si tot apare alergia.
    Si asta de 2 ani, inainte nu aveam probleme.