MERCILON ?
-
0 1Salut fetelor ce stiti despre anticonceptionalele MERCILON? Pupici.
-
eu le iau de 1 an si jumatate, tot la indicatia medicului. nu am sesizat efecte secundare neplacute, cate despre faptul ca ingrasa, pot sa spun doar atat: nu pastilele ingrasa, ele doar cresc (eventual) pofta de mancare, depinde doar de fiecare sa isi tina sub control aceasta pofta si sa nu manance mai mult decat de obicei.
avantaje constatate: mi s-a curatat frumos tenul, pms-ul practic a disparut.
daca mai ai intrebari, le astept. -
Fetelor eu zic ca depinde de organism chestiutza asta cu ingrasarea.
Eu am luat Mercilon vreo sase luni.In cazul meu a avut efecte super nu m-am ingrasat ba chiar am slabit, mi-a reglat ciclul.Dar la un moment dat auzisem eu de Janine supranumit "contraceptivul frumusetii" m-am lasta dusa de tentia, am intrebat un medic ginecolog daca as putea sa inlocuiesc mercilonul cu Janine-ul ,si-a dat acordul si dupa cateva luni de luat Janine parca tot organismul meu a luat-o razna:m-am ingrasat , mi-au crescut sanii (si la mine chiar nu era cazul) ,intr-adevar tenul s-a mai curatat putin.
Dupa ce am renuntat la el insa fata mea a devenit oribila...abia acum dupa tratamentele cu Sebium de la Bioderma s-a mai normalizat.
Se pare ca mie nu mi s-a potrivit deloc.
Eu tot nu inteleg de ce la prescrierea contraceptivelor nu se fac analize si din astea... -
Am o intrebare "ioana..": De cand se iau pastilele? Doctorul ginecolog mi-a spus ca din ziua a 5-a de ciclu. Este normal? pt ca in prospect zice ca din prima zi de ciclu. Asa mi-a spus si farmacista tot din prima zi. Ei! pe cine sa ascult acum? Ma poti ajuta tu?
Apropo de cele 12 zile ca nu isi fac efectul-doctorul meu ginecolog mi-a spus- -
acum, eu nu ma bag peste sfatul doctorului tau, dar..doctorita mea mi-a spus ca se iau din prima zi, la fel ca si in prospect...
vezi tu, si in prospect sunt trei variante:
1. le iei din prima zi de ciclu...nu e nevoie de mijloace suplimentare de protectie
2. daca n-ai apucat sa le iei din prima zi sa le iei din a 5-a zi de ciclu, si de data asta e nevoie de mijloace suplimentare de protectie timp de 14 zile
3. asta nu e chiar o varianta..daca au trecut primele 5 zile de ciclu...asteapta ciclul urmator
eu am mers pe prima varianta si nu am avut nici o problema.
sper ca ti-am raspuns la intrebare, dar daca mai sunt nelamuriri, sunt pe aici. -
Din experienta proprie, Mercilonul scade intr-adevar apetitul sexual. Dreptu-i si ca nu l-am suportat prea bine, sangeram in disperare cate doua saptamani pe luna, apoi trei zile liniste si curatenie si o luam de la capat... Doctorita care mi l-a recomandat mi-a facut niste analize, dar am aflat ulterior ca ea, indiferent de rezultatele acestora, prescria Mercilon
Cand i-am spus ca nu il suport, mi-a zis ca l-am luat probabil incorect! LOL Ideea de baza e sa se faca totusi si un dozaj hormonal pe langa analizele de rutina. cat despre sfatul medicului... Dupa experienta cu Mercilonul am ajuns la concluzia ca americanii au dreptate cu obsesia lor pentru "second oppinion".