hipotiroida
-
0 0Am o fetita minunata de 8 luni si de curand mi-am facut niste teste de sange care nu au iesit tocmai bune si in urma carora medicul mi-a spus ca e vorba despre o hipotiroida.Ma intereseaza daca stiti vreun tratamen natural, metode de tratament sau altceva care m-ar putea ajuta.Poate sa afecteze o sarcina viitoare in vreun fel?va multumesc
-
Hipotiroidia inseamna ca tiroida ta secreta mai putini hormoni decit ar fi normal.Afectiunea asta se corecteaza printr-un supliment de hormoni tiroidieni(Euthyrox, L-Thyroxin etc) cu tratamentul supravegheat indeaproape de catre medicul endocrinolog.Se incepe cu o doza mica, care creste gradat in decursul citorva saptamini sau luni.Tratamentul, functie de gravitatea afectiunii, poate dura citeva luni, citiva ani sau toata viata.Este bine ca inainte de a incerca sa ramii din nou gravida, sa iti stabilizezi problema cu tiroida prin tratamentul adecvat, pt.ca organismul sa fie echilibrat dpv hormonal.
-
koline, du-te la medic si ia-ti tratament urgent. nu e vorba doar de riscurile unei viitoare sarcine dar tu insuti esti in pericol. daca nu te tratezi poti sa faci complicatii de tot felul si sa imbolnavesti de-a binelea. poti sa faci diabet, sa faci vreo boala cardiaca, sa intrii la menopauza la 30 de ani si, daca ramai insarcinata, copilul va suferi de cretinism.
-
koline, dupa cum spune si doctorita mea, e o conditie, nu o boala. daca nu iei suplimentle hormonale te imbolnavesti. nu stiu de tratamente naturiste, dar cel mai bine te duci si consulti un endocrinolog, el iti va putea spune cel mai bine ce metode de tratamet sa urmezi. hipotiroidia poate sa fie cauzata de factori diversi, si in functie de acestia doctorul iti poate prescrie un tratament, fie pentru o perioada scurta de timp, fie pentru toata viata.
-
Eu sint destul de sceptica in ce priveste tratamentele naturiste in ce priveste tiroida.Eu am incercat destule si nici unul nu a avut efect.E drept ca problema mea era de cu totul alta natura, mai complicata - gusa polinodulara.Am incercat tratament cu argila(intern si cataplasme), comprese cu nalba si sinziana(planta proaspata sau decoct), dar nici unul din aceste tratamente nu a avut efect.In final a trebuit sa ma operez.Parerea mea este sa mergi la endocrinolog si sa accepti tratamentul hormonal.Este usor de facut si organismul il tolereaza bine, asa ca nu ai de ce sa te temi.Atunci cind nivelul hormonilor tiroidieni va redeveni normal, te poti gindi sa ramii din nou gravida.
-
tratamentele naturiste in cazul hipotiroidiei sunt NUMAI adjuvante. Nici un produs naturist nu contine hormoni tiroidieni ca tu sa poti completa cantitatea de hormoni secretata de tiroida care nu functioneza normal.
Este o probl. f. importanta. poti capata afectiuni cardiace(tensiune 180 cu 120 poate chiar mai grav edem cerebral) ,disfunctii ale glandelor suprarenale, hipocalcemie severa, probleme genitale etc.
Boala nu este dramatica daca urmezi tratament SUB SUPRAVEGHEREA SI RECOMANDAREA MEDICULUI ENDOCRINOLOG. In unele situatii afectiunea este pt toata viata, in alte situatii activitatea tiroidei este normalizata. Depinde de cat de repede incepi tratamentul si de cat de inspirat este medicul care il prescrie. Iti recomand sa mergi la Institutul Parhon(Bucuresti) sau intr-un centru universitar cu medici profesionisti. O greseala in alegerea tratamentului poate fi dramatica.
Nu vorbesc din auzite.Crede-ma!
Succes si sanatate!
-
Si eu am aceasta "conditie" cum frumos si bine zicea altcineva aici...De un an de zile aproape iau Eutyrox dar la recomandarea medicului endocrinolog..Fa-ti o programare cu analizele dupa tine si se rezolva..la mine chiar a avut rezultate..am scapat aproape de tot de gusa aceea dizgratioasa si periculoasa..mai ales ca ma ingrasasem enorm si asta era una dintre cauze..Sanatate multa!