Logodnicul meu e dependent de Delikat ! Ce sa fac?

•  
    • 1 mesaje
    6 Ian 2015, 17:09
    0 0
    Buna, m-am logodit de curand si locuim impreuna de aproape o luna. Problema este urmatoarea: eu mananc cat de sanatos pot, nu folosesc aditivi alimentari, gen Delikat sau alte tipuri de chimicale, nu beau sucuri de nici un fel (decat foarte rar, la ocazii, etc), nu mananc propduse semipreparate sau mezeluri. Incerc sa folosesc cat mai mult produse de la tara, din gradina si de la curte insa logodnicul meu imi este total opus. Nu mananca nimic fara aditivi!!! Daca ii fac ceva nu e multumit pentru ca zice ca nu are gust. Lui ii place mult sa gateasca, dar foloseste ulei in exces plus acesti aditivi blestemati. Numai gandul sa mananc asa ceva imi face rau. Nu stiu ce sa fac! Eu nu gatesc foarte mult, nici nu stiu sa prepar multe mancaruri pentru ca nu mananc variat si de asta el zice ca nu stiu sa gatesc si ma contazice daca ii spun ca nu e bine ca el. Parintii lui sunt foarte grasi iar el este destul de plinut, in schimb eu sunt slaba si am un corp atletic. Cum sa procedez cu el ca sa nu il supar (mai ales ca suntem impreuna de putin timp), cum sa ii explic ca nu este sanatoasa o astfel de alimentatie? Va multumesc.
  •  
    • 12204 mesaje
    6 Ian 2015, 18:18
    1 0
    e greu ...monoglutamatul da dependenta ....si daca te obisnuiesti cu produsul e mai greu sa iti placa apoi mancarea fara .... la fel si sarea si zaharul ... nu prea aveti sanse sa va intelegeti la acest capitol al vietii ... din pacate !
  •  
    • 4350 mesaje
    6 Ian 2015, 18:38
    1 0
    Stiu si eu foarte multe personae care mananca doar mancare " cu gust de gaina". Am vazut delikat presarat pe salata de rosii si castraveti, peste paine unsa cu unt si alte minunatii. Am niste colegi care atunci cand vin din Ro, au geamantanul plin numai de delikat, secretul gustului, bors, vegeta,etc. Nici eu nu cred ca un adult obisnuit sa manance doar chestii " delikate" isi va schimba regimul alimentar, poate doar in caz de boala sau ceva de genul.
  •  
    • 3765 mesaje
    6 Ian 2015, 19:42
    4 0
    emaelena said:Buna, m-am logodit de curand si locuim impreuna de aproape o luna. Problema este urmatoarea: eu mananc cat de sanatos pot, nu folosesc aditivi alimentari, gen Delikat sau alte tipuri de chimicale, nu beau sucuri de nici un fel (decat foarte rar, la ocazii, etc), nu mananc propduse semipreparate sau mezeluri. Incerc sa folosesc cat mai mult produse de la tara, din gradina si de la curte insa logodnicul meu imi este total opus. Nu mananca nimic fara aditivi!!! Daca ii fac ceva nu e multumit pentru ca zice ca nu are gust. Lui ii place mult sa gateasca, dar foloseste ulei in exces plus acesti aditivi blestemati. Numai gandul sa mananc asa ceva imi face rau. Nu stiu ce sa fac! Eu nu gatesc foarte mult, nici nu stiu sa prepar multe mancaruri pentru ca nu mananc variat si de asta el zice ca nu stiu sa gatesc si ma contazice daca ii spun ca nu e bine ca el. Parintii lui sunt foarte grasi iar el este destul de plinut, in schimb eu sunt slaba si am un corp atletic. Cum sa procedez cu el ca sa nu il supar (mai ales ca suntem impreuna de putin timp), cum sa ii explic ca nu este sanatoasa o astfel de alimentatie? Va multumesc.

cica era un betiv notoriu, ce turna in el ca spartu' vin. sotia lui era disperata caci tot timpul era beat si duhnea a dugheana.

o prietena a invatato ce sa faca. " dute acasa, inaine sa ajunga el acasa de la servici, umple cada cu vin si arunca o pisica moarta in cada plina. ai sa vezi ca nu va mai pune o picatura de vin in gura cand o sa vada pisica moarta.".

zis si facut, umple cada cu vin, si pleaca de acasa.

se intoarce dupa cateva ore. intra direct in baia. cada era goala iar sotul storcea pisica zicand " hai ma da cateva picaturi!"...

•  
    • 12625 mesaje
    8 Ian 2015, 13:54
    1 0
    emaelena said:Buna, m-am logodit de curand si locuim impreuna de aproape o luna. Problema este urmatoarea: eu mananc cat de sanatos pot, nu folosesc aditivi alimentari, gen Delikat sau alte tipuri de chimicale, nu beau sucuri de nici un fel (decat foarte rar, la ocazii, etc), nu mananc propduse semipreparate sau mezeluri. Incerc sa folosesc cat mai mult produse de la tara, din gradina si de la curte insa logodnicul meu imi este total opus. Nu mananca nimic fara aditivi!!! Daca ii fac ceva nu e multumit pentru ca zice ca nu are gust. Lui ii place mult sa gateasca, dar foloseste ulei in exces plus acesti aditivi blestemati. Numai gandul sa mananc asa ceva imi face rau. Nu stiu ce sa fac! Eu nu gatesc foarte mult, nici nu stiu sa prepar multe mancaruri pentru ca nu mananc variat si de asta el zice ca nu stiu sa gatesc si ma contazice daca ii spun ca nu e bine ca el. Parintii lui sunt foarte grasi iar el este destul de plinut, in schimb eu sunt slaba si am un corp atletic. Cum sa procedez cu el ca sa nu il supar (mai ales ca suntem impreuna de putin timp), cum sa ii explic ca nu este sanatoasa o astfel de alimentatie? Va multumesc.

Invata sa gatesti. Invata sa faci mancare pentru amandoi. Preia initiativa. Invatat sa va acceptati unul pe celalalt. Diferenta asta descrisa de tine nu va duce intr-un final decat la despartire. Totul trece prin stomac. Informeaza-te cum poti inlocui zaharul, sarea sau alte condimente. Eu cred ca veti avea multe discutii pe aceasta tema daca fiecare va face in casa mancarea diferita. Si cred ca asta cu Delikatul e de mult, nu stiai de dinainte stilul lui de viata?  

•  
    • 5144 mesaje
    8 Ian 2015, 18:05
    2 0
    daca el refuza sa asculte sfaturile legate de sanatate, atunci e aproape imposibil sa lupti cu dependenta data de aromele sintetice. trebuie si sa inveti sa gatesti, dar lupta in paralel si pt schimbarea principiilor lui in ce priveste alimentatia.
    invata sa te joci cu mirodeniile, cu aspectul, cu ingredientele, pt a-l atrage catre mancarurile sanatoase. dar ia-l usurel... oricat i-ai garanta muschii lui Popeye, pe el tot nu-l va incanta gustul spanacului simplu incepi prin a folosi mai mult cuptorul pt a gati, scoti treptat din produsele de pe lista neagra, introduci discret cate un avocado, cate un broccoli (dar gatit in variante in care sa aiba gust, nu fiert simplu, ca apoi capata repulsie ).
    in loc de pui cu legume la cuptor, ia cauta un pui intreg in care sa ingramadesti legumele, sa vezi cum ii vor sclipi ochii cand va vedea puiul tolanit intreg in tigaie din start va fi convins ca e ceva bun, chit ca despre pulpele facute la cuptor cu legume (si fara delikat ) ar fi spus ca nu-s gustoase...
    lucreaza cu psihicul lui, pt ca asta fac si cei care il indeamna sa inghita toate chimicalele
  •  
    • 292 mesaje
    9 Ian 2015, 15:59
    1 0
    Aceeasi problema am avut-o si eu. Cum am procedat? Gatesc doar eu iar el in schimb face alte lucruri precum curatenie sau cumparaturi . Doar ca la inceput trebuie sa condimentezi mancarea gatita la fel precum o facea el si cu timpul spre exemplu a II-a zii mai putin si tot asa pana cand se ajunge la nivelul de gatire sanatos.
  •  
    • 151 mesaje
    27 Oct 2015, 16:11
    0 0

Nu e posibil sa-l intarci dintr-odata pt ca este dependent de praful ala delikat ...

Eu ti-as propune altceva: fa-i mancare cu delikat cum doreste, dar redu cantitatea de delikat cate putin in fiecare saptamana, pana ajungi sa nu mai pui deloc. Adica saptamana asta pui o lingurita cu varf, sapt viitoare o lingurita plina, apoi o lingurita rasa , apoi doua treimi, jumatate ... si tot asa...

In loc de delikat adaugi plante aromate : rozmarin, cimbru, piper, dafin ... etc 

Nu e usor !

Cunosc persoane care mananca kile de delikat in orice (mai putin la desert, unde il inlocuiesc cu zahar ) si care beau suc in loc de apa ! Prima data cand am vazut m-am crucit ! Eram la un gratar si copilul unor cunostinte a debarcat cu o sticla de 2 litri cu o zeama galben-aprins si in mai putin de 3 ore a baut un litru jumate !

Mama copilului mi-a explicat cum pregateste ea carnea pt gratar: seara o da bine cu delikat, o lasa o noapte, iar a doua zi, dupa ce o ia de pe gratar, cat e bine incinsa, o pudreaza din nou cu delikat...

Succes cu sevrajul

cu drag