Temperatura corpului
-
25 Dec 2014, 20:210 0
Sarbatori fericite tuturor!
Am o temperatura masurata sub axila de 37,3-37,4. Oare e normala temperatura mea ?
Am citit pe diverse site-uri medicale, diferite valori. "Temperatura normala a corpului uman este diferita in functie de locul unde este luata:
- 36.8±0.7 °C daca temperatura este luata la nivelul axilei."
multumesc
36.8 + 0, 7 = 37, 5 - pana la aceasta valoare ar insemna o temperatura normala
Acest mesaj a fost editat de către gospodina: 25 Dec 2014, 20:41 -
26 Dec 2014, 01:28
gospodina said:
Am o temperatura masurata sub axila de 37,3-37,4. Oare e normala temperatura mea ?
Am citit pe diverse site-uri medicale, diferite valori. "Temperatura normala a corpului uman este diferita in functie de locul unde este luata:
multumesc
Se poate să fie normală pentru tine în perioada asta, se poate să ascundă ceva, vreo afecțiune.
Dacă te simți bine, ține-o sub observație, ia-ți temperatura din când în când.
Eu acum câțiva ani, după o pneumonie, bineînțeles tratată, am observat că temperatura mea era de 37.4-37.5 (în mod normal știam că o am în jur de 36.8, cam așa).
Și așa am avut-o 1 an de zile, nu scădea, de simțit mă simțeam ok, am mai mers pe la diverse investigații medicale (mi-era să nu fie vreo complicație ceva) și nu mi s-a găsit pe atunci nimic în neregulă. Cam după 1 an, temperatura a revenit la valorile mele normale
și nu s-a știut cauza pentru care a stat așa mărită.
Păreea mea este să nu te grăbești să mergi la medic, dacă te simți bine, poate fi o perioadă și nimic grav
Să mergi la medic doar dacă nu te vei simți bine.
Sau poate acum doar să ceri medicului de familie să-ți dea un set de analize de sânge și urină, vezi cum îți ies, Dacă sunt ok, e ok.
Acest mesaj a fost editat de către cafe_au_lait: 26 Dec 2014, 01:29 -
29 Dec 2014, 01:30
gospodina said:
multumesc
tot ce este peste 37 grade la adult e febra,exceptie facand temp centrala-> rectala si vaginala care e cu 0,5 grade mai mare ca cea periferica (intre care cea axilara de care vorbeai). 37,1 e cam la limita! multa sanatate iti doresc!