Cheaguri de sange la menstre

•  
    • 58 mesaje
    19 Apr 2005, 13:42
    0 0
    Daca cineva stie cauza si alte detalii despre cheagurile din timpul menstrei, o rog sa-mi impartaseasca si mie; incerc sa evit consultatia la ginecolog.
    Am si dureri f.f. mari in prima zi.
  •  
    • 1928 mesaje
    19 Apr 2005, 16:15
    0 0
    pai ar putea sa fie o infectie sau sa ai un nivel scazut de estrogen in perioada respectiva.
  •  
    • 1101 mesaje
    19 Apr 2005, 16:54
    0 0
    nu inteleg de ce eviti consultatia...
  •  
    • 9835 mesaje
    19 Apr 2005, 17:52
    0 0
    Pentru ca nu-i place sa-si bage un strain mana in ea, asa cum nici unei femei normale nu-i place.

Vitamina_m, medicina ayurvedica descrie 3 tipuri de ciclu menstrual, fiecare fiind specific unui anumit tip constitutional feminin:
    1. Sange de culoare rosu-inchis, cu cheaguri, abundent mai ales in prima zi (cand pot aparea si crampele), dar care se reduce cantitativ dupa 1-2 zile.
    2. Sange de culoare rosu-aprins, foarte abundent, tine mai multe zile.
    3. Sange inchis la culoare, aproape maro, cu cheaguri, foarte redus cantitativ (aproape "uscat"), sangerarea inceteaza dupa foarte putine zile de la declansarea ei, debutul este insotit deseori de crampe puternice.

Eu as zice ca faci parte din prima categorie, tipul constitutional Kapha Dosha (cel mai frecvent in zona noastra geografica). Ti-ar prinde bine sa faci mai mult exercitiu fizic, sa consumi mai multe fructe si legume proaspete, sa eviti cartofii, laptele, bananele, alimentele grase, grele si dulci.
    Cuvintele de ordine ar trebui sa-ti fie: mobilizare, stimulare, limpezire.
    O cura cu sucuri naturale, pentru purificare, ti-ar prinde foarte bine.
  •  
    • 58 mesaje
    20 Apr 2005, 15:11
    0 0
    multumesc pentru pareri si sfaturi.
    miscare fac destula, la dulciuri am insa o problema...
    chiar incerc sa intervin in acest sens dar mi-e greu.
  •  
    • 9835 mesaje
    20 Apr 2005, 20:17
    0 0
    Sigur ca ti-e GREU!

"Greu" este adjectivul care predomina in tot ceea ce reprezinta si face o persoana de tipul tau constitutional.

Adica: are tendinta de a fi mai GREA (se ingrasa din orice, dar slabeste GREU), se decide GREU, se mobilizeaza GREU etc.
    Dar si: uita cu GREU ceea ce a invatat, cu GREU se lasa convinsa sa-si tradeze principiile etc...