cat au durat simpromele de Apendicita pana v-ati operat?
-
0 0Buna, de aproximativ 3 luni am dureri in partea dreapta, care diferea in intensitate de la o zi la alta , uneori abia ma pot misca, unoeri simt doar cateva intepaturi daca fac miscari bruste. Speriata fiind, am mers mai intai la medicul ginecolog, cu ideea ar stii daca am o problema ginecologica sau poate fi altceva gen apendicita. Am facut un set de analize, cele ginecologice au iesit bine (lama./papanicolau), la urina a iesit ok, doar la sange a iesit leucocite marite 10.9 limita fiind de 10.3, deci o infectie. La ecografie, medicul mi-a zis ca am ovarul drept marit si ovare micropolichistice si ca este posibil (fara sa excluva si o posibila apendicita) ca durerile sa le simt din cauza schimbarilor hormonale ceea ce nu cred pentru ca : 1) nu cred ca schimbarile hormonale pot fi atat de dureroase chiar daca am ovare miropolichistice 2) dureile le simt ( dureri cumplite chiar si cand ma intorc pe o parte si pe alta in pat) indiferent daca sunt la ovulatie sau inainte de CM, durerile sunt constate dar cu fluctuatii de intensitate.
Medicul m-a trimis la endocrinolog, unde am programare abia la sfarsitul lunii ianuarie, deci mai am de asteptat si oricum am ramas si fara bani pentru a face si mai multe investigatii acum.
Ceea ce voiam sa va intreb, cei/ cele care au fost operati de apendicita, cam la cat timp de cand a aparut primele simptome , ati ajuns la spital sa fiti operate si ce simptome ati avut pe langa cele de durere in partea dreapta?
Intreb pentru ca, o eventuala apendicita ma sperie cel mai tare, iar medicul ginecolog a fost retinut cand am intrebat daca sigur nu este o ependicita. Cei din familie ( niciunul fiind operat de apendicita) spun ca daca era o apendicita, de 3 luni de cand am dureri, acum eram demult operata, asa sa fie? -
Da. Neoperata, făceai peritonita la câteva zile de la debut si o mierleai. Repeta echografia in alta parte, poți avea litiaza si d-aia chirăi de durere. Stiu pe cineva care s-a mulțumit cu o singura părere si acum are pielonefrita scleroatrofica.
Acest mesaj a fost editat de către matzoanca: -
ioanaaz said:Buna, de aproximativ 3 luni am dureri in partea dreapta, care diferea in intensitate de la o zi la alta , uneori abia ma pot misca, unoeri simt doar cateva intepaturi daca fac miscari bruste. Speriata fiind, am mers mai intai la medicul ginecolog, cu ideea ar stii daca am o problema ginecologica sau poate fi altceva gen apendicita. Am facut un set de analize, cele ginecologice au iesit bine (lama./papanicolau), la urina a iesit ok, doar la sange a iesit leucocite marite 10.9 limita fiind de 10.3, deci o infectie. La ecografie, medicul mi-a zis ca am ovarul drept marit si ovare micropolichistice si ca este posibil (fara sa excluva si o posibila apendicita) ca durerile sa le simt din cauza schimbarilor hormonale ceea ce nu cred pentru ca : 1) nu cred ca schimbarile hormonale pot fi atat de dureroase chiar daca am ovare miropolichistice 2) dureile le simt ( dureri cumplite chiar si cand ma intorc pe o parte si pe alta in pat) indiferent daca sunt la ovulatie sau inainte de CM, durerile sunt constate dar cu fluctuatii de intensitate.
Medicul m-a trimis la endocrinolog, unde am programare abia la sfarsitul lunii ianuarie, deci mai am de asteptat si oricum am ramas si fara bani pentru a face si mai multe investigatii acum.
Ceea ce voiam sa va intreb, cei/ cele care au fost operati de apendicita, cam la cat timp de cand a aparut primele simptome , ati ajuns la spital sa fiti operate si ce simptome ati avut pe langa cele de durere in partea dreapta?
Intreb pentru ca, o eventuala apendicita ma sperie cel mai tare, iar medicul ginecolog a fost retinut cand am intrebat daca sigur nu este o ependicita. Cei din familie ( niciunul fiind operat de apendicita) spun ca daca era o apendicita, de 3 luni de cand am dureri, acum eram demult operata, asa sa fie?de la medicul de familie ia-ti trimitere pentru chirurgie , un chirurg iti spune sigur daca este apendicita sau nu , insa medicul de familie s-ar putea sa iti sugereze o ecografie completa si atunci se poate spune sigur daca sunt pietre ceva la rinichi sau apendicita sau altceva , la ecografie sa bei multa apa inainte .... discuta cu medicul de familie ....
-
Ioana, fugi la un ecograf, cu trimitere de la medicul de familei. Eu am plătit 30 lei parcă. Sau 50. Oricum nu contează banii pentru sănătate
.
Eram într-a 9a când m-am operat și mă durea de vreo lună sau peste o lună, dar nu la mișcări bruște, ci permanent. Mi se părea că partea mea dreaptă are un guguloi umflat în zona aceea atunci când burta era plată, suptă chiar, și m-am speriat. Îmi amorțea piciorul drept până la jumătatea coapsei, mă junghia zona apendicelui. N-am făcut febră, n-am avut grețuri, doar durerea aia și amorțeala.
Am fost la un doctor cu 2 săptămâni înainte de eco și mi-a zis că-s răcită și am ganglionii umflați, că nu mă poate controla și fața mea nu arată ca a unei persoane care are apendicită
. Ceea ce mi-a zis m-a liniștit, am zis că sunt nebună, dar în următoarele 2 săptămâni nu mai adormeam noaptea pentru că mă durea piciorul și-n partea dreaptă...
Apoi după ce am ajuns la spital, doctorul a început s-o certe pe mama că m-a ținut atât, fiindcă aveam apendicele foarte infectat și împrăștia puroi. Drept urmare m-am ales cu o săptămână spitalizare, un tub sub operație, ca să-mi curgă puroiul și durere...
Așa că repet, fugi la ecograf, mai plătește maxim 50 lei ca să fii liniștită. -
ce fel de ecograf? am facut unul la ginecolog, acolo mi s-a zis ca am ovarul drept marit.. si cam atat. ar trebui sa fac si ecografie abdominala?
Din pacate nu am incredere in medicul de familie, mama mea era sa moara din cauza ei, i-a dat medicamente care i-au agravat starea si a ajuns de urgenta pe masa de operatie in conditiile in care medicul de fam i-a zis: stai linistita, ce tot te agititi atat? mda.. si mai cere si bani daca te duci in conditii de urgenta fara programare..
am sa cer o trimitere la chirurg totusi...
Acest mesaj a fost editat de către ioanaaz: