infectie :(
-
0 0
Dragele mele,
Ma numesc Maria, am 35 ani si n-am avut curaj sa va scriu pana acum, desi urmaresc forumul de ceva vreme. Doar ca acum am o mica-mare problema si tare as avea nevoie de un sfat avizat, ma gandeam ca poate ma puteti ajuta… In urma cu o saptamana am fost la o petrecere cu niste prieteni si am stat seara pe terasa in haine subtiri… Inutil sa va spun ca m-am pricopsit cu ditamai cistita. Am inceput acum 3 zile tratamentul cu antibiotic si, de parca nu erau de ajuns usturimile alea insuportabile, ce sa vezi? M-am ales si cu o iritatie (cu mancarimea de rigoare) si am si niste scurgeri tare neplacute….Nu-mi vine sa cred ca mi se intampla tocmai mie, nu stiu ce-am facut sa merit un asa ghinion… Mai am de luat antibiotic si nu vreau sa intrerup tratamentul, dar pe de alta parte simt ca innebunesc de la problemele intimeL Va rog, ajutati-ma si pe mine cu un sfat in caz ca v-ati confruntat cu o asemenea situatie.
Va multumesc anticipat, Maria -
mrtopologescu said:
Dragele mele,
Ma numesc Maria, am 35 ani si n-am avut curaj sa va scriu pana acum, desi urmaresc forumul de ceva vreme. Doar ca acum am o mica-mare problema si tare as avea nevoie de un sfat avizat, ma gandeam ca poate ma puteti ajuta… In urma cu o saptamana am fost la o petrecere cu niste prieteni si am stat seara pe terasa in haine subtiri… Inutil sa va spun ca m-am pricopsit cu ditamai cistita. Am inceput acum 3 zile tratamentul cu antibiotic si, de parca nu erau de ajuns usturimile alea insuportabile, ce sa vezi? M-am ales si cu o iritatie (cu mancarimea de rigoare) si am si niste scurgeri tare neplacute….Nu-mi vine sa cred ca mi se intampla tocmai mie, nu stiu ce-am facut sa merit un asa ghinion… Mai am de luat antibiotic si nu vreau sa intrerup tratamentul, dar pe de alta parte simt ca innebunesc de la problemele intimeL Va rog, ajutati-ma si pe mine cu un sfat in caz ca v-ati confruntat cu o asemenea situatie.
Va multumesc anticipat, Mariaantibioticul se ia impreuna cu un antimicotic , metrolindazol ceva , caci acum ai o candida sau o alta ciuperca , dar scuze ca intreb , la medic ai fost ???
-
I_have_a_dream said:
GABI potoleste-te.
daca nu stii taci.
spui prostii si nu stii cu cine ai de-a face si cum pune botul la tampeniile tale
vrei sa ai ficatii oamenilor pe constiinta?
alta ciuperca?!? ce ma, ghebedream nu te supara pe mine, dar nici nu ma lua la misto , candida este o ciuperca a pieliisau o micoza in termeni medicali aparuta in urma tratamentului cu un antibiotic ...
Candida (sau Candida Albicans) este o micoza care traieste in intestinul uman. Face parte din flora intestinala si toata lumea are in corp, intr-o proportie redusa, candida, alaturi de multe alte bacterii, care se mentin in echilibru unele pe altele. Cand in corp se produc anumite dezechilibre, micoza poate deveni infectioasa, provocand candidoza.
Cauzele care duc la aparitia candidozei
Una dintre ele o reprezinta excesul de antibiotic, care distruge atat bacteriile daunatoare, cat si bacteriile inofensive. Acest lucru permite candidei sa se multiplice.
Consumul necontrolat de anumite alimente si lipsa altora (dezechilibru alimentar) are acelasi efect.
Cum micoza are ca mediu propice de dezvoltare unul acid (cu PH redus), sarcina, pe parcursul careia se secreta substante acide, pare sa favorizeze si ea infectia.
Stresul poate influenta aparitia unor dezechilibre care duc la candidoza, cand organismul are imunitatea scazuta.
Imediat dupa menstruatie, cand organismul a pierdut fier si calciu, fiind mai slabit, lupta mai greu impotriva inmultirii candidei.
S-a constatat ca apare mai frecvent dupa menopauza.
Consumul de steroizi, anticonceptionale si alte medicamente pe baza de hormoni poate influenta procesele chimice din corp.
Raspandirea sporilor se poate face si prin toaletele publice.
MICÓZĂ, micoze, s. f. 1. Nume generic dat bolilor infecțioase provocate de ciuperci microscopice; microsporie. 2. Boală infecțioasă și contagioasă a plantelor, provocată de ciuperci parazite. – Din fr. mycose, germ. Mikose.
Sursa: DEX '09 (2009) |
Acest mesaj a fost editat de către gabriela42: -
gabriela42 said:are acelasi post pe mai multe forumuri , nu raspunde la ceea ce i se scrie ... cred ca este la misto ...
Ei, sa-i fie de bine atunci, nu vad ce ar castiga, dar in fine, poate postarile noastre chiar sunt utile cuiva care are aceasta problema
Iar Dream se referea mai sus ca medicamentele antimicotice, luate pe cale orala (Metronidazol, Nizoral tablete etc) sunt destul de toxice pentru ficat, si da, asa este, chiar in prospecte se recomanda prudenta.
Dar in general, in cazul candidozei vaginale, se recomanda ovule anticmicotice locale. -
Va multumesc mult pentru raspunsuri!
Am mers la doctorita de familie si am aflat cu surprindere ca antibioticul distruge flora vaginala, se pare ca distruge si bacteriile “bune” care protejeaza zona, de aceea nu trebuie luat singur! Doctorita mea mi-a recomandat Feminella VagiC ovule. Mi-a zis ca in timp ce antibioticele distrug flora din organism, Feminella VagiC previne dezechilibrul florei vaginale si, implicit, aparitia candidozei. Mie mi-a facut bine si macar acum stiu ca daca va mai fi cazul sa iau antibiotice...desi sper ca nu...sa iau si VagiC ca sa nu se repete istoria -
Buna ziua.Este bine de stiut ca sunt antibiotice naturale cu efect similar celor clasice.Aceste efecte sunt dovedite atat pe aromatograme cat si in practica prin rezultatele obtinute in diverse infectii.Remediile naturale antibiotice pe baza de uleiuri esentiale Biomicin forte sau Biomicin, se pot asocia si cu alte remedii specifice lcalizarii infectiei.In cazul cistitei se poate asocia cu capsulele Diurosept si ceaiul Diurosept.Durata si dozajul depinde de intensitatea simptmelor si caracteristicile lor.