despre sarcina

•  
    • 12 mesaje
    16 Apr 2005, 13:24
    0 0
    Am nascut anul trecut si copilul a decedat din cauza unor malformatii congenitale .Pentru o viitoare sarcina ce e de facut? Nu am avut probleme de sanatate m-am simtit bine dar nu stiu ce s-a intamplat. Am facut dupa asta analize si au iesit bune. Acum trebuie sa astept un an pt. ca am nascut prin cezariana. Medicul gin mi-a rec. acid folic, vit E forte si un medic pe baza de hormoni.
  •  
    • 368 mesaje
    16 Apr 2005, 13:50
    0 0
    Doamne!!! imi pare nespus de rau...sper sa treci cu bine si sa uiti, daca poti tragedia asta! Las ca faci altul....
    stii ce tre' sa faci??? cand esti in sapt 18, 19 de sarcina da fuguta la un cabinet medical particular si fa o echografie tridimensionala, supertare, supermoderna, ei iti vor spune cum se dezv copilul...Eu am fost cand eram insarcinata exact in sapt 18 si mi-a zis cum i se dezv creierul, i-a ascultat inima, mi-a spus cate grame are...cat are tibia,,,etc. A fost foarte bine...Ma mir ca nu ti-a zis nimeni? Esti in Romania sau intr-o tara araba? Numele tau e de origine persana...
  •  
    • 252 mesaje
    16 Apr 2005, 17:26
    0 0
    are dreptate, ma mir ca nu ti-ai facut analiza la timp, altfel n-ai mai fi trecut prin toate astea. In Rom stiu sigur ca se face, si eu am facut ac. analiza, plus inca alte 2, cand sarcina era mai inaintata. imi pare rau pt tine, tebuie sa fie groaznic sa pierzi un copil...
    curaj si ...informeaza-te
  •  
    • 1511 mesaje
    16 Apr 2005, 21:24
    0 0
    In jurul saptamanii a 16-a se poate face si o analiza a lichidului amniotic, prin care se poate afla daca totul e ok la copil si din pct. de vedere cromozomal.
  •  
    • 12 mesaje
    25 Apr 2005, 10:52
    0 0
    Num meu este Cristina. Am fost lunar la medic partic. si la eco in fiec. luna dar nu la echo cu ultras. Medicul imi sp. ca totul e bine si eu nu mi-am facut griji. Am fac. toate anal. pe care treb. sa le fc. o grav. dar la nast. copilul a av. malf. card si dupa 7 zile a murit .eu sunt din Buz. si am plec. la Buc. cu copil. dir. din mat. dar nu s-a mai putut face nimc. Ar fi treb sa intr. sarc. daca ma duceam la un eco bun se ved. malf. la inima dar cei de la Bz. nu au vazut nimc. ..de curand mi-am facut si eu anal. la Cantacuzino si au iesit bune. La sange :sifilis toxoplasma listeria rubeola si virus citomegalic. Astea 2 din urma mi-au iesit poz. dar val. de IgG si cica nu ar avea imp. asupra sar. Tot de curand am fost la Polizu la un contol si mi-a zis doct. ca ea nu crede ca ar fi o probl. genet. Mi-a luat secr. vag. si rez. anal. au iesit bune. Mi-a zis ca ma pot preg. pt. o alta sarc....dar nu chiar acum cu acid folic si vit. e forte...in rest mai treb sa ast. Oricum nu voi mai merge la med. din Buzau. te pup si sper sa mai tin. leg. Paste fericit si merci pt. mesaj.
  •  
    • 12 mesaje
    25 Apr 2005, 11:05
    0 0
    salut. Eu sunt Cristina din Buzau. merci pt. mesaj. sa stii ca am fost si eu inscr. la un medic partic. de la noi si el m-a asig. la fiec contol lunar si la eco ca bebe e bine. Mi-am fac. anal. asa cum mi-a cerut am fost la contl. lunar am resp. toate indic. lui. dar la fiec. eco era totul bine. dar nu am fost la un eco perf. ,recunosc. nu din acela cu ultasunete. cel de la noi nu e deloc perf. Eu nu am avut probl. in timp. sarc. dar copil. s-a nasc. cu malf. card. am plecat cu ea ,ca era o fetita dir. din matern. la Buc. la IOMC la dr. Craiu si aici dupa 7 zile fetita Oana a murit. Am reusit s-o botez si a murit cu lumina. Avenit preotul spit.. Am inmorm. acasa la Buzau...de curand mi-am facut anal la Cantacuzino la sange si au iesit bune:sifilis, listeria, toxoplasma virus citomegalic si rubeola cele din urma doua cu val. poz. dar IgG adica valori vechi. Doct. mi-au zis ca nu sunt astea cauza malf. Tot de curand am fost la Polizu la un contol si doct. gin. mi-a zis ca nu crede ca e ceve pe cale genetica. ca ar fi treb. sa intrer. sarc. din prim. luni daca s-ar fi vaz. la eco. dar cum aici la Buzau toti sunt varza...Mi-a mai facut niste anal. pt. cult. vagin. si au iesit bune. Mi-a zis ca dupa 9 luni de la nast. pot sa incep sa fac alt copil.. si mi-a dat o reteta cu acid folic si vit. e forte...acum nu stiu ce sa fac. Oricum mai ast. si as vrea sa ma duc la Buc. ca acolo sunt apar. mai bune si med. mai buni...pna atunci poate mai vorbim. te pup si iti urez Paste fericit.
  •  
    • 13 mesaje
    13 Aug 2005, 15:45
    0 0
    Imi pare tare rau pentru ceea ce ti s-a intimplat!
    O sa-ti dau citeva informatii, nu stiu daca mai citesti pe forum la subiectul acesta, dar cine stie, poate da!
    Pe linga toate analizele pe care le-ai facut, care sint uzuale pentru a fi sigura de bunul mers al unei sarcini, avind in vedere nasterea unui copil cu o malformatie congenitala...cred ca este mai mult decit indicat sa faci niste analize genetice chiar inainte sa ramii insarcinata (de fapt si sotul tau ar trebui sa isi evalueze zestrea genetica, pentru problemele pot aparea de la oricare dintre parteneri), iar dupa ce ramii insarcinata sa iti faci ecografie 3D la un medic bun (eu mi-am facut la Sanador, la doctorul Meclea, recomandat de ginecoloaga mea, care este si ea o super doctorita, insa trebuie sa te programezi cu cel putin 2 saptamini inainte...si costa destul...in 2003-2004 era cam 1,3 milioane)si alte analize care pot determina daca fatul are vreun defect genetic.
    Atentie mare cu medicamentele...evita sa iei orice fel de medicament daca stii ca esti insarcinata sau banuiesti asta. De asemenea evita sa te expui la surse de radiatii...si o banala radiografie poate da probleme.
    Mult succes!