PAPANICOLAU

•  
    • 28 mesaje
    4 Sep 2014, 15:22
    0 0
    Buna fetelor  ..am  si eu o nelamurire  cine  ma  poate ajuta  si pe mn  cu niste pareri  in leg  k  rezultatu la  papanicolau  mi`au iesit  rezultatele  si abea  luni  merg  sa mi le  citeasca  si  sunt  tare curioasa daca  rezultatele mele sunt  bune: Microbiologie
    Test
    Rezultat
    Interval de referinta Ex. bact. secretie uretrala, vaginala, col Flora bacteriana fara semnificatie patogena
    Cultura fungi - prezent Candida spp relativ frecvente colonii   Antifungigrama Levura: Candida spp   Nistatin SENSIBIL   Amphotericina B SENSIBIL   Econazol SENSIBIL   Clotrimazol SENSIBIL   Miconazol SENSIBIL   Ketoconazol SENSIBIL   Fluconazol REZISTENT   Ag Chlamydia Trachomatis Negativ (0.009/ 0.212) Negativ Mycoplasma / Ureaplasma- identificare/antibiograma Mycoplasma hominis:
    PCR- negativ*
    Ureaplasma spp:
    PCR- pozitiv*
    Cultura pe medii liofilizate- incarcatura bacteriana sub limita de detectie a metodei
    *Schimbare de metoda: 08.03.2014 Mycoplasma hominis:
    limita de detectie PCR: <10 copii/ reactie
    Ureaplasma spp: limita de detectie
    PCR: <10 copii/ reactie
    Acest mesaj a fost editat de către lusy88: 4 Sep 2014, 16:02
  •  
    • 5609 mesaje
    4 Sep 2014, 15:30
    1 0
    lusy88 said:Buna fetelor  ..am  si eu o nelamurire  cine  ma  poate ajuta  si pe mn  cu niste pareri  in leg  k  rezultatu la  papanicolau  mi`au iesit  rezultatele  si abea  luni  merg  sa mi le  citeasca  si  sunt  tare curioasa daca  rezultatele mele sunt  buna: Microbiologie
    Test
    Rezultat
    Interval de referinta Ex. bact. secretie uretrala, vaginala, col Flora bacteriana fara semnificatie patogena
    Cultura fungi - prezent Candida spp relativ frecvente colonii   Antifungigrama Levura: Candida spp   Nistatin SENSIBIL   Amphotericina B SENSIBIL   Econazol SENSIBIL   Clotrimazol SENSIBIL   Miconazol SENSIBIL   Ketoconazol SENSIBIL   Fluconazol REZISTENT   Ag Chlamydia Trachomatis Negativ (0.009/ 0.212) Negativ Mycoplasma / Ureaplasma- identificare/antibiograma Mycoplasma hominis:
    PCR- negativ*
    Ureaplasma spp:
    PCR- pozitiv*
    Cultura pe medii liofilizate- incarcatura bacteriana sub limita de detectie a metodei
    Ureaplasma spp: limita de detectie
    PCR: <10 copii/ reactie

din cate poti eu sa-ti spun (nefiind profesionista) este ca ti-au gasit ceva bacterii (flora bacteriana) pe colul uterin dar trebuiesc investigatii amanuntite sa ti se poata spune cu ce, sau sa ti se dea ceva antibacterial  cu spectru general ca sa le ucida si mai este  prezenta Candida, o ciuperca afurisita de care nu scapi decat cu tratament de lunga durata. Ti-au dat si medicamentele la care este senbisbila: Mitronidazol, Nistratin, clotrimazol...
    PCR- nu am habar ce este

•  
    • 28 mesaje
    4 Sep 2014, 15:33
    0 0
    ms frum Maricon
  •  
    • 5609 mesaje
    4 Sep 2014, 15:41
    2 0
    In orice caz, prezenta candidei in vagin imi spune clar ca este si pe intestinele tale, probabil de pe limba incepand. Este simplu, daca dimineata, cand te-ai trezit, fara sa te speli pe dinti...te uiti in oglinda si ai limba alba, atunci candida este prezenta din gurita, pe tot tractul digestin, intestine, pana in vagin.

Candida este o bacterie care a scapat de sub control din cauza unui tratament cu antibiotic, cel mai probabil.
    Poti sa o distrugi daca in paralel cu tratamentul local bei si Kefir pe stomacul gol dimineata si seara, inainte de culcare. probioticele iti ajusteaza ph-ul din corp si vaginal, distrugand candida.
    Daca ai partner sexual, trebuei sa faca si el tratamentul in paralel. O crema cu clortrimazol este deajuns pentru el.
    dar pana nu termini tu tratamentul complet si nu repeti analizele sa iasa negativ NU ai voie sa faci sex, ca te reinfectezi.

Citeste pe net despre candida si vei intelege mai multe.

•  
    • 28 mesaje
    4 Sep 2014, 15:58
    0 0
    Ms mult pt detali Maricon....incerc sa ma informez ...ms
  •  
    • 5035 mesaje
    5 Sep 2014, 15:50
    2 1
    Mesaj şters de administrator
  •  
    • 367 mesaje
    5 Sep 2014, 18:38
    0 0
    poate ne si explici de ce e proasta.....?!
  •  
    • 5035 mesaje
    5 Sep 2014, 22:19
    0 0
    Mesaj şters de administrator
  •  
    • 9728 mesaje
    6 Sep 2014, 01:10
    0 0
    lusy88 said:
    Rezultat
    PCR- negativ*
    Ureaplasma spp:
    PCR- pozitiv*

Deci fata NU are o flora bacteriana peste limitele normalului, flora este prezenta pentru ca e normal sa fie asa, cum a explicat mai sus si Dream, dar NU are o semnificatie pentru declansarea vreunei afectiuni locale. 

E prezenta candida in colonii peste limita normala, si este data antibiograma; in plus e posibil (dar  trebuie sa confirme sau nu, medicul) sa fie ceva si cu ureaplasma spp. de a iesit pozitiv. 
  •  
    • 28 mesaje
    6 Sep 2014, 01:22
    0 0
    Mulțumesc fetelor pt răspunsuri. ..da nu vreau sa va jigniți va rog . ..Mulțumesc