PAPANICOLAU
-
0 0Buna fetelor ..am si eu o nelamurire cine ma poate ajuta si pe mn cu niste pareri in leg k rezultatu la papanicolau mi`au iesit rezultatele si abea luni merg sa mi le citeasca si sunt tare curioasa daca rezultatele mele sunt bune: Microbiologie
Test
Rezultat
Interval de referinta Ex. bact. secretie uretrala, vaginala, col Flora bacteriana fara semnificatie patogena
Cultura fungi - prezent Candida spp relativ frecvente colonii Antifungigrama Levura: Candida spp Nistatin SENSIBIL Amphotericina B SENSIBIL Econazol SENSIBIL Clotrimazol SENSIBIL Miconazol SENSIBIL Ketoconazol SENSIBIL Fluconazol REZISTENT Ag Chlamydia Trachomatis Negativ (0.009/ 0.212) Negativ Mycoplasma / Ureaplasma- identificare/antibiograma Mycoplasma hominis:
PCR- negativ*
Ureaplasma spp:
PCR- pozitiv*
Cultura pe medii liofilizate- incarcatura bacteriana sub limita de detectie a metodei
*Schimbare de metoda: 08.03.2014 Mycoplasma hominis:
limita de detectie PCR: <10 copii/ reactie
Ureaplasma spp: limita de detectie
PCR: <10 copii/ reactie
Acest mesaj a fost editat de către lusy88: -
lusy88 said:Buna fetelor ..am si eu o nelamurire cine ma poate ajuta si pe mn cu niste pareri in leg k rezultatu la papanicolau mi`au iesit rezultatele si abea luni merg sa mi le citeasca si sunt tare curioasa daca rezultatele mele sunt buna: Microbiologie
Test
Rezultat
Interval de referinta Ex. bact. secretie uretrala, vaginala, col Flora bacteriana fara semnificatie patogena
Cultura fungi - prezent Candida spp relativ frecvente colonii Antifungigrama Levura: Candida spp Nistatin SENSIBIL Amphotericina B SENSIBIL Econazol SENSIBIL Clotrimazol SENSIBIL Miconazol SENSIBIL Ketoconazol SENSIBIL Fluconazol REZISTENT Ag Chlamydia Trachomatis Negativ (0.009/ 0.212) Negativ Mycoplasma / Ureaplasma- identificare/antibiograma Mycoplasma hominis:
PCR- negativ*
Ureaplasma spp:
PCR- pozitiv*
Cultura pe medii liofilizate- incarcatura bacteriana sub limita de detectie a metodei
Ureaplasma spp: limita de detectie
PCR: <10 copii/ reactie
din cate poti eu sa-ti spun (nefiind profesionista) este ca ti-au gasit ceva bacterii (flora bacteriana) pe colul uterin dar trebuiesc investigatii amanuntite sa ti se poata spune cu ce, sau sa ti se dea ceva antibacterial cu spectru general ca sa le ucida si mai este prezenta Candida, o ciuperca afurisita de care nu scapi decat cu tratament de lunga durata. Ti-au dat si medicamentele la care este senbisbila: Mitronidazol, Nistratin, clotrimazol...
PCR- nu am habar ce este
-
In orice caz, prezenta candidei in vagin imi spune clar ca este si pe intestinele tale, probabil de pe limba incepand. Este simplu, daca dimineata, cand te-ai trezit, fara sa te speli pe dinti...te uiti in oglinda si ai limba alba, atunci candida este prezenta din gurita, pe tot tractul digestin, intestine, pana in vagin.
Candida este o bacterie care a scapat de sub control din cauza unui tratament cu antibiotic, cel mai probabil.
Poti sa o distrugi daca in paralel cu tratamentul local bei si Kefir pe stomacul gol dimineata si seara, inainte de culcare. probioticele iti ajusteaza ph-ul din corp si vaginal, distrugand candida.
Daca ai partner sexual, trebuei sa faca si el tratamentul in paralel. O crema cu clortrimazol este deajuns pentru el.
dar pana nu termini tu tratamentul complet si nu repeti analizele sa iasa negativ NU ai voie sa faci sex, ca te reinfectezi.
Citeste pe net despre candida si vei intelege mai multe.
-
lusy88 said:
Rezultat
PCR- negativ*
Ureaplasma spp:
PCR- pozitiv*
Deci fata NU are o flora bacteriana peste limitele normalului, flora este prezenta pentru ca e normal sa fie asa, cum a explicat mai sus si Dream, dar NU are o semnificatie pentru declansarea vreunei afectiuni locale.
E prezenta candida in colonii peste limita normala, si este data antibiograma; in plus e posibil (dar trebuie sa confirme sau nu, medicul) sa fie ceva si cu ureaplasma spp. de a iesit pozitiv.