Ghid privind infertilitatea cuplului
-
19 Aug 2014, 12:080 0
Pentru a putea vizualiza integral articolul: „Ghid privind infertilitatea cuplului”, puteți accesa site-ul: www.povestedinspital.ro secțiunea: Home.
M-am tot gândit cu ce aș putea să încep și cum ar fi mai util să arate acest „ghid” privind infertilitatea cuplului și pașii pe care un cuplu trebuie să-i urmeze pentru a diagnostica această „boală” și pentru a spori șansele de a avea un copil. Asupra faptului că, infertilitatea poate fi considerată sau nu o boală, nu pot să mă pronunț eu, dar, cu siguranță, infertilitatea are o puternică încărcătură emoțională și trebuie privită ca o problemă care afectează cuplul.Cred că postura în care mă aflu de aproximativ 5 ani, respectiv aceea de „candidat la statutul de părinte”, îmi conferă dreptul de a avea o opinie obiectivă asupra acestei probleme și mai mult, pot furniza câteva informații utile, care pot ghida și alte cupluri prin acest labirit al încercării de a găsi o explicație la situația în care se află.
În vederea stabilirii diagnosticului de infertilitate, cu cauze cunoscute sau necunoscute (cum este cazul meu) am parcurs mai multe etape, etape pe care voi încerca să le descriu în continuare fără a intra în prea multe detalii medicale, pentru că profesia mea nu este aceea de medic.
Astfel, fiecare cuplu care se confruntă cu această problemă are de parcurs una, mai multe sau toate etapele de mai jos: