pap test...test colposcopic. ..brufen400mg... am 18 ani si sunt
-
11 Aug 2014, 02:150 0De la o durere vaginala in dreapta. ..am fost la ginecolog...mia spus ca durerea e de la digestie si ca nu am nimic...si totusi cica am o pata alba pe colul uterului...doctorita a spus sa nu ma preocup insa la cat de nepasatoate era si ea si asistenta nici nu imi vine sa le cred...mia prescris brufen400mg antidolorifice un pap test si un test colposcopic. ..a spus sa nu ma preocup dar mia dat atatea retete...deci va spun sincer ca nici nu sa purtat si nici nu a prea vorbit frumos :( asta pentru ca ma vazut mica probabil...dar nu mai conteaza. ..eu am citit cate ceva despre aceste teste insa desii cazurile de cancer sunt putine eu tot ma tem ca pot avea ceva...testele le voi face in ceva luni...insa sunt ingrijorata ...nu stiu sigur ce am..mi sa spus decat ca este o pata alba destul de marisoara...as vrea sa va cer parerea...ce poate fi?pastilele astea sunt bune?am auzit ca testele sunt cam dureroase. ..
-
11 Aug 2014, 10:37
katy0108 said:De la o durere vaginala in dreapta. ..am fost la ginecolog...mia spus ca durerea e de la digestie si ca nu am nimic...si totusi cica am o pata alba pe colul uterului...doctorita a spus sa nu ma preocup insa la cat de nepasatoate era si ea si asistenta nici nu imi vine sa le cred...mia prescris brufen400mg antidolorifice un pap test si un test colposcopic. ..a spus sa nu ma preocup dar mia dat atatea retete...deci va spun sincer ca nici nu sa purtat si nici nu a prea vorbit frumos
asta pentru ca ma vazut mica probabil...dar nu mai conteaza. ..eu am citit cate ceva despre aceste teste insa desii cazurile de cancer sunt putine eu tot ma tem ca pot avea ceva...testele le voi face in ceva luni...insa sunt ingrijorata ...nu stiu sigur ce am..mi sa spus decat ca este o pata alba destul de marisoara...as vrea sa va cer parerea...ce poate fi?pastilele astea sunt bune?am auzit ca testele sunt cam dureroase. ..
Odata cu inceperea vietii sexuale apar si probleme, mai ales daca ai sex neprotejat. Boli cu transmitere sexuale isi fac aparitia si iti creeaza probleme care netratate se pot agrava si transforma in cancer sau pot afecta si infecta si organele interne alaturate (ovare, trompe, uter, aparat urinar samd).
In acest caz, se impun un examen citologic (numit si test Papanicolau) cu un betisor cu vata pe capat se recolteaza putina secretie din vagin si colul uterin (procedura nedureroasa).
Colposcopia este o metoda de vizualizare a vaginului si colului uterin cu ajutorul unui colposcop, un instrument asemanator unui microscop (procedura nedureroasa)
Colposcopia este utila in depistarea modificarilor precanceroase si canceroase ale vulvei, vaginului si colului uterin.
Dar citeste aici de ce este importanta colposcopia si in ce cazuri este necesara:
http://www.ginecologie.ro/Default.aspx?&articolid=102&id=264&tabid=139
Atat testul citologic cat si colposcopia trebuie sa se faca pe un teren curat fara urme de sperma, adica evita sa ai sex cu 3 zile inainte de data cand ai aceste analize.
Este importanta sa intelegi ca aceste teste trebuie facute cat de curand posibil pentru a evita agravarea bolii sau infectiei!
Brufen400mg este un analgazic si antiinflator, deci, pentru durerile locale.
Acest mesaj a fost editat de către Maricon: 11 Aug 2014, 11:11