Igiena intima, recomandare?
-
0 0Acum ceva vreme am facut un tratamanent cu antibiotice pentru o afectiune in gat si m-am pricopsit cu o candida de toata frumusetea. Am tratat-o dar am ramas cu un dezechilibru mare al ph-ului si afectarea florei vaginale. Cica in conditii normale ph-ul zonei vaginale variaza intre 3,8 si 4,5 si este un mediu usor acid.
Cel putin asa mi-a spus medicul care mi-a recomandat sa folosesc zilnic pentru mentinerea ph-ului produse conțin acid lactic natural și au un pH fiziologic 3,5. -nu sapunuri obisnuite.
Iar acum sunt in situatia de a nu mai stii ce produs sa foloesec:
Le-am incercat pe cele de la Avon sau Oriflame si nu am constatat nici o ameliorare desi medicul imi spune ca nu ai este cazul de tratament medicamentos. Ce imi recomandati voi? -
Lactacyd folosesc si eu, dupa ce nu am fost foarte incantata de celelalte variante aflate pe piata. Plus ca au si varianta de servetele umede cu Lactacyd si atunci pot folosi si daca sunt plecata mult timp de acasa.
Eu am inceput sa-l folosesc ca metoda de intretinere a florei, dupa ce am avut o vaginoza bacteriana.
Si de atunci nu am mai avut probleme. -
Se gaseste la raioanele de cosmetica in hypermarketuri si la Mega. In rest eu nu prea am vazut. Nu stiu in farmacii, dar daca Oana_Domino spune, inseamna ca sunt si acolo. Oricum, am sa incerc si eu varianta ei - e bine de stiut daca functioneaza, in cazul in care vreodata nu gasesc Lactacyd-ul meu de toate zilele..
-
Se gaseste si la farmacii, iar diferenta dintre Lacatcyd-ul luat de la Carrefour (sau Cora, sau Auchan, sau Mega, etc) si cel din farmacii este ca produsul din farmacii este Lactacyd pharma si are PH-ul mai pronuntat ..
Dar, atata timp cat efectul terapeutic final este acelasi - mai ales ca este un produs cu utilizare zilnica...
Eu il folosesc de cativa ani si il iau...de pe unde il gasesc...mai ales ca au vreo trei variante: lotiune intima, lotiune sensitiva si gel fresh, iar eu il folosesc pe cel sensitive (am o predispozitie spre iritatii) pe care il gasesc mai greu