parerile voastre, va rog!

•  
    • 46 mesaje
    30 Iun 2014, 12:27
    0 1
    Buna dragelor! Am mare nevoie de sfaturile si experienta voastra, mai ales ca sunt mai mult decat panicata de frica. Acum 2 saptamani am fost la controlul anual la ginecolog. Mi-a facut control senologic si sonoelastografie si cel ginecologic-ecografie transvaginala, colposcopie, examen secretie vaginala si testul Papanicolau. Saptamana trecuta mi-au sosit rezultatele si sunt tare speriata. La examenul secretiei vaginala scrie:" celule epiteliale superficiale-rare, celule epiteliale intermediare-rare, leucocite-rare, prezenti cocobacili gram variabili-aspect microscopic sugestiv pt vaginoza bacteriana. Dr mi-a zis ca nu-mi da tratament deocamdata. la testul Papanicolau toate bune pana apare AGC celule glandulare atipice enocervicale bifate-deci prezente, iar la diagnostic citologic C III. La recomandari-chiuretaj biopsic. Aceste analize le-am facut intr-o clinica privata din bucuresti. Dr mi-a zis sa repet testul PAP peste o luna si daca iese tot anormal imi face biopsie. Ideea este ca nu pot astepta atat, sunt paralizata de teama. Ma gandesc sa aud si parerea altui medic si m-am programat la dr Nicodim de la Spitalul MIlitar. Va rog frumos, a mai avut cineva acest rezultat, este vorba despre acea boala crunta? Ce pasi ati urmat, ce parere aveti de dr Nicodim? Eu controlul si investigatiile le-am facut la Gynecoland, dr Jumuga. Despre acest medic ce-mi puteti spune? E posibil ca acest test sa aiba rezultat anormal din cauza vaginitei?Si anul trecut la PAP mi-a iesit inflamatie si recomandarea era sa-l repet dupa ce fac tratament dar dr jumuga nici atunci nu mi-a dat tratament. Va multumesc si va doresc sanatate. (mentionez ca am 43 de ani si nicio nastere, nici avort).
  •  
    • 12204 mesaje
    30 Iun 2014, 17:47
    0 0
    Nu este cazul sa te isterizezi , asteapta noul consult si nu iti face tu scenarii macabre in cap , am facut si eu un chiuretaj biopsic si mi-a fost teama dar nu am fost speriata , am doi copii si nu am crezut nici o clipa ca Dumnezeu imi lasa copii fara mama !Fii optimista !sanatate maxima !
  •  
    • 5609 mesaje
    1 Iul 2014, 06:32
    1 0
    suflet_bland said:Buna dragelor! Am mare nevoie de sfaturile si experienta voastra, mai ales ca sunt mai mult decat panicata de frica. Acum 2 saptamani am fost la controlul anual la ginecolog. Mi-a facut control senologic si sonoelastografie si cel ginecologic-ecografie transvaginala, colposcopie, examen secretie vaginala si testul Papanicolau. Saptamana trecuta mi-au sosit rezultatele si sunt tare speriata. La examenul secretiei vaginala scrie:" celule epiteliale superficiale-rare, celule epiteliale intermediare-rare, leucocite-rare, prezenti cocobacili gram variabili-aspect microscopic sugestiv pt vaginoza bacteriana. Dr mi-a zis ca nu-mi da tratament deocamdata. la testul Papanicolau toate bune pana apare AGC celule glandulare atipice enocervicale bifate-deci prezente, iar la diagnostic citologic C III. La recomandari-chiuretaj biopsic. Aceste analize le-am facut intr-o clinica privata din bucuresti. Dr mi-a zis sa repet testul PAP peste o luna si daca iese tot anormal imi face biopsie. Ideea este ca nu pot astepta atat, sunt paralizata de teama. Ma gandesc sa aud si parerea altui medic si m-am programat la dr Nicodim de la Spitalul MIlitar. Va rog frumos, a mai avut cineva acest rezultat, este vorba despre acea boala crunta? Ce pasi ati urmat, ce parere aveti de dr Nicodim? Eu controlul si investigatiile le-am facut la Gynecoland, dr Jumuga. Despre acest medic ce-mi puteti spune? E posibil ca acest test sa aiba rezultat anormal din cauza vaginitei?Si anul trecut la PAP mi-a iesit inflamatie si recomandarea era sa-l repet dupa ce fac tratament dar dr jumuga nici atunci nu mi-a dat tratament. Va multumesc si va doresc sanatate. (mentionez ca am 43 de ani si nicio nastere, nici avort).

Nu vad motivukl pentru care trebuie sa repeti analizele astea peste 1 luna, cand este clar ca ACUM ai nevoie de tratament si eventual de o cauterizare de col uterin 
    Eu nu inteleg cum te pot trimite sa repeti o analiza, ce, intre timp aia se vindeca singura fara tratament, ori cu vreun ajutor din cer? categoric este multa incompetenta sau nepasare din cauza acelui medic. probabil ca sa-i mai platesti inca odata consultatia.

Schimba medicul de urgenta!
    Mergi cu analizele care le-ai facut deja  la un medic foarte bun sa-ti dea tratament si dupa aceea sa te cauterizezi.
    O rana pe col uterin netratata se poate  extinde si in cativa ani ajungi la cancer. Cea mai buna solutie ste cauterizarea sau criogenizarea ranei de pe col. Nu doare, nu este nici scumpa si procedura in sine dureaza 10 minute, sub anestezie desigur.
    Nu mai amana, este important s ate pui la punct cu sanatatea!

•  
    • 12204 mesaje
    1 Iul 2014, 10:44
    1 1
    ADEVARAT!Schimba doctorul !
  •  
    • 1 mesaje
    1 Iul 2014, 12:54
    0 0
    Buna! Vreau sa va spun ca si eu am avut probleme ginecologice destul de grave, avand in vedere ca am 2 copii destul de mici, am intrat in panica oarecum. Am mers la diversi medici primind diagnostice diferite, ma saturasem de brambureala de la noi si am decis impreuna cu sotul sa mergem la debrecen sa incercam si acolo. Nestiind limba maghiara am gasit o firma de intermediere medicala care avea contect direct cu debrecenul m-au ajutat foarte mult sa ajung acolo oferindu-mi si un ghid care ne-a dus peste tot si ne-a tradus tot. Au fost foarte draguti, m-au ajutat foarte mult si le multumesc celor de la Hungaro Medical Service. Conditiile din strainatate sunt fara discutie net superioare celor de la noi. am fost tratata super si acum sunt bine. Daca va respectati alegeti sa va tratati dincolo. Am cheltuit relativ la fel cat cheltuiam la noi si acea firma se ocupa si cu decontarea anilor cheltuiti acolo pe tratament.
  •  
    • 46 mesaje
    2 Iul 2014, 11:26
    0 1
    Multumesc din suflet pt raspunsurile voastre, intre timp am mai fost la un medic dar nu pot spune ca mi-a inspirat f multa incredere. Nu sunt o persoana dificila, dar mi-a spus direct ca eventual scoatem tot. Fereasca Domnul, pai nu trebuie sa facem niste investigatii suplimentare? Maine ma duc la un ginecolog-oncolog, la Institutul Oncologic Bucuresti. Maricon, la videocolposcopie nu a aparut nicio rana dar nu stiu cata incredere sa mai am in ei. Bybyuta, te rog din suflet, imi poti da ceva mai multe detalii despre ce probleme ai avut? Nu stiu ce sa fac, sa merg sa fac biopsia? Sunt varza de frica si trebuie sa gasesc un dr bun profesionist si om.