Starea de oboseala
-
0 0De ce mi-e somn sau ma simt obosita mereu? Nu fac mai nimic ce sa-mi provoace asa mare epuziare. Gym 1-3 ore pe zi. Nu ma dimineata,la ora 1 mananc micul dejun. Oare sa fie stilul meu haotic de viata? simt ca nu am chef de nimic,o lene ciudata.
-
Atlas.
Se accepta a folosi puncte puncte puncte in a "masca" unele detalii ?
Acest mesaj a fost editat de către ViktorC: -
akitutz said:De ce mi-e somn sau ma simt obosita mereu? Nu fac mai nimic ce sa-mi provoace asa mare epuziare. Gym 1-3 ore pe zi. Nu ma dimineata,la ora 1 mananc micul dejun. Oare sa fie stilul meu haotic de viata? simt ca nu am chef de nimic,o lene ciudata.
Masa de dimineata este prima masa improtanta a zilei. Incearca sa nu o ratezi si consuma alimente care sa-ti dea energie inca de dimineata. -
Ma trezesc la 10-11, mananc musli cu lapte,beau cafea,energizant, urmatoarea masa e la 6 pt ca nu simt ca mi-e foame. La 6 mananc orice,piept de pui cu orez cu legume spre ex ce am gatit azi. La 7 merg la gym,trag tare. Vin acasa mananc ceva dulce neaparat altfel mor. Fructe mananc intre mese,ciocolata da. Ma culc la 1-2 noaptea,nu pot sa adorm.
-
Ti-ai raspuns singura.... Efortul trebuie neaparat sustinut cu mancare, in special cu proteine, de aceea nu ai energie. In plus, nu te odihnesti destul. Incearca sa iti faci un program, de ex. sa mergi in pat in fiecare seara la o anumita ora. Iti va fi greu la inceput sa adormi, dar incet-incet te vei obisnui. Daca faci efort prea mare, insa nu mananci cat trebuie, in primul rand ca organismul nu are ce sa arda, si vei incepe sa pierzi din masa musculara, si 2, vei fi din ce in ce mai obosita. Daca nu ti-e foame, incearca un shake proteic, batoane proteice, etc.
-
Buna ziua.Daca nu exista un echilibru intre asigurarea nevoilor organismului si efort, in defavoarea organismului, apar stari de epuizare, oboseala cronica, lipsa de motivatie, chiar depresie.Este indicat un regim e viata sanatos, cu ore suficiente de somn, cu o alimentatie care sa asigure toti nutrientii si miscare facuta intr-un mod corespunzator.Pentru cresterea nivelului energetic, reechilibrarea organismului sunt indicate capsulele Goji afine si catina, capsulele Imunitate cu 7 ciuperci si capsulele Spirulina cu urzica.Dieta sa cuprinda alimente proaspete, fructe si legume si produse apicole(miere, polen, pastura).
-
Daca faci sport seara normal ca nu mai poti s-adormi si apoi esti neodihnita. Programul ideal ar fi sa te trezesti, sa faci sport inainte de micul dejun (ideal cardi
si apoi sa mananci mic dejun la cam 45min-1h dupa sport (numai bine cat iti ia dusul + imbracat) vitamine, zahar (suc de portocale natural de exemplu) si ceva fibre (cereale) si ceva proteine (oua, sunca). Inca o mica gustare intre mic dejun si pranz (nuci, migdale, un mar) si apoi un pranz cu ceva proteine si grasmi (peste gras de exemplu cu salata). Seara o cina usoara, si eventual o plimbare dupa masa daca mai vrei miscare. Dieta sanatoasa, mesele fixate la intervaluri corecte si sportul facut cand trebuie, nu aiurea, toate astea iti vor regla metabolismul si te vei odihni mai bine. E parerea mea pe baza experientei personale
-
Semnele de imbatranire care au aparut inainte sau, daca sunteti norocos, dupa ce ati implinit 30 de ani: pielea de devenit mai uscata, au aparut riduri fine, s-a schimbat modul in care dormiti, adaptabilitatea dvs. a fost puternic zdruncinata, digestia s-a incetinit si energia a devenit schimbatoare. Va plangeti de tot mai multe dureri, aveti nevoie de mai multa cofeina pentru a rezista o zi intreaga si va este din ce in ce mai greu sa va mentineti greutatea. Aceste lucruri nu s-au intamplat peste noapte, desi poate vi s-a parut asa intr-o zi cand brusc ati observat aceste schimbari in oglinda, pe cantar, sau in cabinetul medicului.
Contrar credintei populare, nu sunteti 75% sau 80% apa. Ati fost candva, cu mult timp in urma, atunci cand erati bebelus, proaspat iesit din pantecele mamei. Dar acum cantitatea de lichid din organismul dvs. este de aproape 50%. Ce s-a intamplat? Ei bine, ati imbatranit si factori interni si externi v-au distrus celulele si le-au slabit capacitatea de a retine apa. http://apastructurata.blogspot.ro/2014/01/imbatranirea-pierderea-apei-din-celule.html -
akitutz said:Ma trezesc la 10-11, mananc musli cu lapte,beau cafea,energizant, urmatoarea masa e la 6 pt ca nu simt ca mi-e foame. La 6 mananc orice,piept de pui cu orez cu legume spre ex ce am gatit azi. La 7 merg la gym,trag tare. Vin acasa mananc ceva dulce neaparat altfel mor. Fructe mananc intre mese,ciocolata da. Ma culc la 1-2 noaptea,nu pot sa adorm.
La serviciu mergi?
-
matzoanca said:
akitutz said:Ma trezesc la 10-11, mananc musli cu lapte,beau cafea,energizant, urmatoarea masa e la 6 pt ca nu simt ca mi-e foame. La 6 mananc orice,piept de pui cu orez cu legume spre ex ce am gatit azi. La 7 merg la gym,trag tare. Vin acasa mananc ceva dulce neaparat altfel mor. Fructe mananc intre mese,ciocolata da. Ma culc la 1-2 noaptea,nu pot sa adorm.
La serviciu mergi?
DACA BEI CAFEA , IEI ENERGIZANT MAI MANANCI SI CIOCOLATA cum sa dormi ....???