laparoscopie
-
0 0buna evelor.Am si e o intrebare este cineva care si a facut operatie laparoscopie?Eu trebuie sa imi fac anul acesta in vara si am foarte mari emotii:(.multumesc
-
MihaelaMia said:buna evelor.Am si e o intrebare este cineva care si a facut operatie laparoscopie?Eu trebuie sa imi fac anul acesta in vara si am foarte mari emotii
.multumesc
Mihaela, operatia laparoscopica este o procedura de operatie doar, foarte usoara, iar recuperarea este extrem de rapida.
In functie de ce organ trebuie operat se practica niste gaurele in abdomen unde se introduc: o camera video, si ustensilele de operat...iardupa operatie se inchide si gata. Uneori necesitand niste drene (frtunele) pt eliminarea lichidelor din abdomen.
Refacearea se face de 2-3 ori mai rapid decat la o operatie clasica.
-
Eu am facut aceasta interventie in strainatate si nu am avut niciun fel de probleme. Am mers in Turcia la centrul medical Anadolu, unde am facut toate testele post-operator. Acum sunt bine. Iti urez sanatate si sa nu-ti fie frica
Acest mesaj a fost editat de către Paty22: -
ElenaPetru said:@Paty22: Si eu vreau sa fac operatia de laparoscopie in strainatate. Din analizele care mi-au iesit la mine lucrurile sunt un pic mai grave, de aceea as vrea sa merg in strainatate. Cum a fost la Anadolu? Merci
"Laparoscopia este o procedura chirurgicala ce foloseste un tub subtire, luminat, numit laparoscop, ce este introdus in abdomen printr-o mica incizie la nivelul peretelui abdominal si care este folosita pentru examinarea organelor abdominale sau genitale interne.
In multe cazuri, laparoscopia elimina necesitatea unei operatii extensive (laparotomie) ce ar necesita o incizie mare a abdomenului. Laparoscopia implica riscuri mai mici, este mai putin costisitoare si poate fi efectuata fara a necesita spitalizare"
Aceasta este folosita pentru diagnosticul unor afectiuni precum chisturile, aderentele, fibroamele si infectiile.
Cu acest aparat pot fi recoltate si probe de tesut pentru biopsie.
De asemenea, acestuia ii pot fi atasate si alte instrumente, precum foarfecele chirurgical. In timpul laparoscopiei se mai pot efectua si alte proceduri chirurgicale, precum: -indepartarea aderentelor -repararea unei hernii hiatale sau inghinale -efectuarea ligaturii tubare -indepartarea unor organe precum uterul, splina, vezica biliara (colecistectomia laparoscopica) sau apendicele (apendicectomia); mai poate fi realizata si indepartarea partiala a colonului -diagnosticarea si tratarea bolii inflamatori pelvine, a unei sarcini ectopice sau a endometriozei.
http://www.sfatulmedicului.ro/Imagistica-si-endoscopia/laparoscopia_1305#Dupa_laparoscopie
-
buna! eu am avut laparoscopie interventionala la reteaua privata de sanatate regina maria in septembrie 2013; la mine au fost probleme cu o endometrioza foarte agresiva; s-au curatat focarele, insa 2 menstre dupa operatie si am revenit la forma initiala...daca doriti si alte detalii imi puteti scrie pe lauramihaelapanait@yahoo.com