Cand e bine pt echo?

•  
    • 19 mesaje
    8 Apr 2005, 14:42
    0 0
    Dragele mele Eve, are vreuna dintre voi idee cand e mai bine sa merg la un echo (pentru consultatie)? Am avut o perioada, in timpul si dupa ovulatie,cu dureri in zona ovarelor, burta tare si balonata, ca si cum as fi racit; marti as putea merge la o consultatie, as vrea sa-mi faca un echo, sa vad si eu daca sunt racita sau nu, daca sunt ovarele OK, chestia e ca miercuri sau joi trebuie sa-mi vina rushii...si nu stiu daca e ok pt echo.;oare se vede bine sau trebuie sa astept pana dupa?..
  •  
    • 215 mesaje
    8 Apr 2005, 14:56
    0 0
    Din cate stiu eu,la ginecolog e cel mai bine sa te duci cam la jumatatea CM. Nu stiu daca e valabil si pt echo, dar daca vrea sa-ti faca si un control normal, ce faci, pleci? Si dai si banii degeaba.
    Pupici
  •  
    • 9 mesaje
    8 Apr 2005, 15:02
    0 0
    Buna !
    "Raceala" sa stii ca nu se vede la echograf, medicul te va palpa numai, ca sa-si dea seama de situatie. O sa simti si tu intepaturi in caz ca e ceva problema.

La echo' se poate vedea cum arata in general uterul, ovarele, daca sunt cumva - Doamne fereste ! - chisturi. Pentru asta poti sa o faci oricand, zic eu.
  •  
    • 1964 mesaje
    8 Apr 2005, 15:02
    0 0
    In principiu, o data cu echo trebuie sa iti faca si control asa ca ... nu cred ca e potrivita perioada daca ... urmeaza ...Oricum nu are legatura ciclul cu ecografia, doar ca ovarele in perioada aia sunt oricum inflamate asa ca se poate insela in privinta diagnosticului ...
  •  
    • 9 mesaje
    8 Apr 2005, 15:50
    0 0
    De acord cu babyc, ca in perioada asta s-ar putea sa i se para inflamatie acolo unde nu e.
    Dar tu spuneai ca senzatiile au aparut la mijlocul perioadei, deci poate chiar e ceva...
    Oricum, echo nu e influentata. Sper sa fi sanatoasa si sa auzi numai de bine de la medic!
  •  
    • 19 mesaje
    8 Apr 2005, 20:10
    0 0
    Merci mult fetelor!daca ma gandesc bine,poate e ceva...eu tot sper sa fiu insarcinata, asa ca poate e mai bine sa astept intai sa vad daca vine..si pe urma sa merg la echo ; oricum vroiam un echo sa ma conving ca n-am chisturi,Doamne-fereste, sau vreo anexita; ecografia va fi oricum intravaginala, asa ca sper sa n-aiba nevoie si de consult.Ma gandeam ca poate am starea asta pt ca sunt insarcinata (ce bine-ar fi!), ca ma chinui de vreo 3 luni si nimic.
  •  
    • 9 mesaje
    8 Apr 2005, 20:59
    0 0
    andea_s, in cazul asta e altceva...
    Iti repet, anexita n-o poate diagnostica nici un echograf, trebuie sa te consulte & palpeze.
    Sarcina se poate vedea cel mai repede la 5 sapt si 2-3 zile de la ultimul CM.
    Iar pentru eventuale chisturi, echo vaginala se face, intr-adevar.
    Acum vezi tu cum iti aranjezi programarea...
    Numai bine!