Insuficienta luteala

•  
    • 3 mesaje
    7 Apr 2005, 14:32
    0 2
    Am fost diagnosticata recent cu diagnosticul insuficienta luteala. Ce este aceasta? Ar ridica probleme in ceea ce priveste o eventuala sarcina? Am varsta de 35 ani.
  •  
    • 9 mesaje
    7 Apr 2005, 15:46
    0 0
    Buna!
    Insuficienta de faza luteala inseamna o faza luteala(perioada dintre momentul ovulatiei si venirea menstruatiei) prea scurta (unii spun sub 10 zile, altii sub 12). E determinata in general de un deficit de progesteron, si se remediaza foarte simplu, cu un supliment de progesteron (Duphaston, Utrogestan, ...)
    Problema in cazul asta e mentinerea unei eventuale sarcini, caci progesteronul ajuta la dezvoltarea endometrului, unde aceasta sa se fixeze.

Seamana cu ce ti-a spus medicul tau? Pe ce baza ti-a pus diagnosticul, ai facut cumva grafice de temperatura bazala?

Sper sa fii bine si bebe-ul dorit sa vina la voi cat mai curand!
  •  
    • 3 mesaje
    7 Apr 2005, 16:24
    0 0
    Multumesc mult pentru raspuns. Medicul nu m-a lamurit, mi-a dat doar diagnosticul si mi-a spus ca e insuficienta luteala este o insuficienta ovariana. Atat si nimic mai mult!!! Nu am facut grafice de temperatura bazala. Diagnosticul a fost dat dupa ce am spus ca am mici sangerari (ce dureaza cam trei zile)intre doua menstruatii. De asemenea, am fost consultata. Mi s-a facut reteta pentru dufaston, cu indicatia de a lua 1/zi intre a 10-a si a 26-a zi intre menstruatii, timp de trei luni. Ar trebui sa mai fac ceva?
    Inca o data, mii de multumiri.
  •  
    • 9 mesaje
    7 Apr 2005, 16:28
    0 0
    Da, din cate stiu si eu, e foarte bine asa, cu Duphaston-ul, cu siguranta iti va ajuta.
    Sa auzim numai de bine !
  •  
    • 9 mesaje
    7 Apr 2005, 16:30
    0 0
    ... Iar ca sa poti urmari mai clar ce se intampla cu corpul tau, cand e ovulatia etc, ajuta foarte mult sa-ti faci graficul de temperatura bazala.
    Un site care te ajuta si te lamureste mult pentru asta e www.fertilityfriend.com

Pupici.
  •  
    • 3 mesaje
    7 Apr 2005, 16:48
    0 0
    Multumesc din inima. Iti urez toate cele bune