Insuficienta luteala
-
7 Apr 2005, 14:320 2Am fost diagnosticata recent cu diagnosticul insuficienta luteala. Ce este aceasta? Ar ridica probleme in ceea ce priveste o eventuala sarcina? Am varsta de 35 ani.
-
7 Apr 2005, 15:46Buna!
Insuficienta de faza luteala inseamna o faza luteala(perioada dintre momentul ovulatiei si venirea menstruatiei) prea scurta (unii spun sub 10 zile, altii sub 12). E determinata in general de un deficit de progesteron, si se remediaza foarte simplu, cu un supliment de progesteron (Duphaston, Utrogestan, ...)
Problema in cazul asta e mentinerea unei eventuale sarcini, caci progesteronul ajuta la dezvoltarea endometrului, unde aceasta sa se fixeze.
Seamana cu ce ti-a spus medicul tau? Pe ce baza ti-a pus diagnosticul, ai facut cumva grafice de temperatura bazala?
Sper sa fii bine si bebe-ul dorit sa vina la voi cat mai curand! -
7 Apr 2005, 16:24Multumesc mult pentru raspuns. Medicul nu m-a lamurit, mi-a dat doar diagnosticul si mi-a spus ca e insuficienta luteala este o insuficienta ovariana. Atat si nimic mai mult!!! Nu am facut grafice de temperatura bazala. Diagnosticul a fost dat dupa ce am spus ca am mici sangerari (ce dureaza cam trei zile)intre doua menstruatii. De asemenea, am fost consultata. Mi s-a facut reteta pentru dufaston, cu indicatia de a lua 1/zi intre a 10-a si a 26-a zi intre menstruatii, timp de trei luni. Ar trebui sa mai fac ceva?
Inca o data, mii de multumiri. -
7 Apr 2005, 16:28Da, din cate stiu si eu, e foarte bine asa, cu Duphaston-ul, cu siguranta iti va ajuta.
Sa auzim numai de bine !
-
7 Apr 2005, 16:30... Iar ca sa poti urmari mai clar ce se intampla cu corpul tau, cand e ovulatia etc, ajuta foarte mult sa-ti faci graficul de temperatura bazala.
Un site care te ajuta si te lamureste mult pentru asta e www.fertilityfriend.com
Pupici.