Pentru cele care au folosit Kombucha

•  
    • 247 mesaje
    7 Apr 2005, 13:10
    3 1
    Dragele mele,am primit de la o cunostinta care la randul ei facuse rost de la alta un borcan de 400 ml de ceai in care se afla o o Kambucha in 2 stadii(dupa parerea mea)una mai albicioasa la suprafata si legata de ea una mai maronie.Persoana care mi-a dat-o nu avea prospect si nu folosise,a auzit ca vreau asa ceva si tot asa prin intermediul altor cunostinte mi-a facut rost. Ce am gasit pe internet nu ma lamureste, mai mult la ce foloseste. Eu stiam ca trebuie sa primesc un pui, dar daca a durat mult timp de cand a fost pusa in borcanel si puiul a facut alt pui?Acuma eu ce fac le pun intr-un borcan de 4 l si fac 4 l. de ceai sau le separ si fac cate 2l de ceai pt fiecare ciuperca in parte.Ma gandesc ca ala de deasupra sa nu fie mucegai, dar nu prea pare. Nici nu stiu daca a fost consevat bine ca e acoperit borcanul cu o folie si nu are aer deloc. Am inteles ca trebuie sa folosesc din ceaiul vechi 10% sa-l pun in ala proaspat preparat,oare nu-i prea vechi asta care-i in borcanel.
    Se spala ciuperca cu apa curata inainte de transvazare? Ceaiul dupa 8-12 zile,dupa ce a fermentat se pune in sticle si se pune la frigider,cat se pastreaza? Cat se bea pe zi si cum inainte sau dupa masa. Daca ma puteti ajuta ar fi minunat, ca vreau musai sa prepar ceaiul.
    Va pup
  •  
    • 201 mesaje
    7 Apr 2005, 18:35
    1 0
    Eu caut acum Kombucha... Acum cativa ani a avut mami si stiu ca asa se inmultesc ele, una peste alta, ca niste clatite. Avea mami o hartiuta cu reteta de preparare a ceaiului, dar nu mai stie pe unde e... Stiu sigur ca ceaiul fermentat se pastreaza in frigider. Zice-se ca e bun la toate cele, de aia m-a apucat si pe mine febra cautatului acum. Daca mai aflu ceva o sa postez. Mai stiu ca in strainataturi cremele cu Kombucha sunt scumpe.
  •  
    • 9835 mesaje
    7 Apr 2005, 18:49
    4 0
    Meduza aia e Kombucha?
    Inseamna ca am crescut si eu o chestie de-aia pe vremea cand eram eleva.

De unde naiba se mai procura acum oratania asta?
  •  
    • 201 mesaje
    7 Apr 2005, 18:54
    1 1
    Hi, hi , donna! Da, chiar ca o meduza
  •  
    • 247 mesaje
    7 Apr 2005, 21:29
    0 1
    Dona,cauta pe google Kombucha si vezi ca sunt si de vanzare si mai sunt oferte si pe la anunturi. Eu acum nu stiu ce sa fac cu asta pe care am primit-o.Stiu ca sunt multi utilizatori,dar uite ca nu am gasit nici unul sa-mi dea relatii. Daca aflati ceva spuneti-mi si mie. Va pup
  •  
    • 70 mesaje
    8 Apr 2005, 13:35
    3 0
    Angelica, uite 2 linkuri mai jos care sper sa te ajute:

MOD DE PREPARARE KOMBUCHA:
    http://www.kombu.de/romania1.htm

EFECTELE UTILIZARII KOMBUCHA:
    http://www.kombu.de/romania3.htm

Eu inca nu am aceasta ciuperca dar in curand o sa fac rost.
    Monica
  •  
    • 24 mesaje
    8 Apr 2005, 15:19
    0 2
    salut!
    eu am 2 kombucco de vanzare!le am primit intr-un borcan de la o prietene care a avut o rana foarte urata si nu i se cicatriza.a folosit kombucco si s a vindecat.ea si a procurat-o din italia cu 40 de euro.eu sunt din timisoara!si am dat pana acum cu 500000 una!tel:0727769683
  •  
    • 9835 mesaje
    8 Apr 2005, 18:32
    0 0
    Mah, acum vreo... ma rog, ceva ani, nu conteaza cati... ...se facea asa: primeai o cipearca de-asta, o ingrijeai pana facea fix 9 pui - dadeai fiecare pui pe masura ce se maturiza, si la sfarsit uscai ciuperca si-o faceai ceai macerat la rece in ceai de musetel racit in prealabil.
    Erau asa de multi copii care cresteau din astea (se zicea ca aduc noroc), ca n-aveam cui sa mai dau.
  •  
    • 201 mesaje
    8 Apr 2005, 22:26
    1 1
    Donna, nu mai ai de dat?
    Si la mami in borcan se inmultisera de numa-numa. Tot asa o primise si mama de pe la neamuri, care aveau crescatorii deja, dar cum nu a avut succes la noi, a maritat-o mama, nici nu stiu ce a facut cu ea ... Eu imi aduc aminte ca facea vreo cativa litri de ceai negru in care punea kombucha.
  •  
    • 765 mesaje
    9 Apr 2005, 01:34
    0 1
    si tata a avut-o cu ani in urma...
    si tot asa i-a dat-o cineva si a dat mai departe la cine a avut nevoie sau si-a dorit...facea ciuperca atat de multi pui incat ii si arunca... eeeei... alte vremuri... cine sa-ti mai dea acu un pui de ciuperca?!
  •  
    • 765 mesaje
    9 Apr 2005, 01:37
    1 0
    poate ne da Vili1 un pui cand o se inmulteasca ciuperca ei...
  •  
    • 404 mesaje
    9 Apr 2005, 09:19
    1 0
    Vreau si eu,vreau si eu!!!!
  •  
    • 404 mesaje
    9 Apr 2005, 21:00
    0 0
  •  
    • 1090 mesaje
    10 Apr 2005, 13:39
    2 0
    Ce gust are chestia asta? Se poate bea fara sa-ti intorci matele pe dos?
    Mi-aduc aminte ca mi-o dat odata un prieten sa beau,si mi s-o parut horror.
    Toate-s asa? Modul de preparare e universal?
  •  
    • 247 mesaje
    12 Apr 2005, 13:07
    2 1
    Dragele mele,scuze ca nu am mai intrat pe forum ca sa mai vorbim .Multumesc mult Monika,acum m-am lamurit.
    Eu am preparat ceaiul si sunt in asteptarea procesului de fermentatie,tb sa astept 12 zile ...pana sa gust ceaiul. Cine a folosit spunea ca are gust de bautura acidulata(si nici nu cred ca ar putea avea alt gust, ca doar e ceai verde cu zahar fermentat natural)
    Daca face pui ciuperca mea sigur o sa va dau si voua.
    Va pup

Sunt curioasa daca a folosit cineva si daca a avut efect si la ce concret.
  •  
    • 765 mesaje
    12 Apr 2005, 17:19
    1 0
    As putea sa va spun ca tata a luat-o pentru niste probleme de ficat. Nu stiu ce a avut dar stiu ca nu se simtea deloc bine. A inceput sa bea ceai din asta (prepararea o facea cu ceai de flori de tei) si multi ani a folosit-o cu succes. Eram mica si il beam si eu ca pe o limonada. (Gustul depinde de obisnuinta.)
    Ce pot sa spun este ca tata s-a facut bine din chestia asta si intotdeauna vorbea cu respect despre acesta ciuperca. O aprecia foarte mult.

Ciuperca ta va face pui fara doar si poate. Dar ii trebuie ceva timp pentru asta.

Dar avem rabdare sa asteptam.
  •  
    • 201 mesaje
    12 Apr 2005, 21:30
    1 0
    Vili, spune-ne si noua cum se prepara ceaiul, sau mai bine zis spune-ne cum pregatesti tot: si ceai, si ciuperca, cum se pastreaza, cum se schimba ceaiul.
  •  
    • 247 mesaje
    13 Apr 2005, 10:28
    1 0
    Am primit puiul intr-un borcan de 400 ml de lichid. Eu am facut 2 l de ceai din 4 pliculete de ceai verde, care a stat la infuzat15 min si-n care a pus 8 linguri de zahar. Am lasat ceaiul sa se raceasca de tot si l-am pus intr-un borcan de 3 l ,am scos asa zisul pui ,fara inele veriheta,pe degete si l-am clatit cu atentie cu un apa de la chiuveta,intr-o farfurie, cu grija sa nu-l scap in chiuveta. Nu trebuie sa fie atins de obiecte metalice sau plastic. L-am pus cu grija in borcanul cu ceai cu partea lucioasa deasupra,am uitat sa va spun ca am pus si ceaiul din borcanelul in care l-am primit in ceaiul racit din borcanul mare. Am acoperit borcanul mare la gura cu un prosopel de bumbac, cu o tesatura fina, care sa permita intrarea aerului cat de cat si l-am asezat in bucatarie. Astept 10- 12 zile acum in perioada rece ca sa fermenteze si pun ceaiul in sticle de sticle la frigider cu dop. Si o sa incep sa beau la inceput o ceasca pe zi dimineata, mai apoi 2-3 pe zi. Pt a reincepe procesul pastrez in borcanul mare 10 % din lichidul anterior, care sa declanseze procesul de fermentatie si fac acelasi lucru. Daca sunt 2 ciuperci fac 4 l de ceai si tot asa....
    Va pup
  •  
    • 1 mesaje
    12 Oct 2005, 12:46
    3 1
    Asa am aflat de Kombucha:

"Kombucha - ciuperca miraculoasa" de Harald Tietze, Editura Mix

Povestea a început undeva în Orient, unde "ciuperca magica" este un aliment si un remediu. In scurt timp Kombucha a calatorit din Asia catre Europa Occidentala unde este privita ca o bautura delicioasa si sanatoasa si ca parte integranta a unei diete echilibrate.

Cultura de Kombucha reprezinta simultan un proces alimentar si o maniera de relaxare, la fel ca si gatitul. Diferenta consta în faptul ca exista posibilitati diferite de a cultiva Kombucha. De regula, aceasta este cultivata numai in ceai negru sau verde. Orice alt ceai este insa la fel de potrivit pentru a creste Kombucha în el, mai ales daca este amestecat cu ceai verde. Exista circa 10.000 de tipuri de ceaiuri medicinale care pot fi folosite ca mediu de cultura pentru Kombucha, separate sau in amestec, ceea ce conduce la o mare varietate de culturi. Gânditi-va: cu numai 12 tipuri diferite de ceaiuri puteti produce nu mai putin de patru milioane de variante (prin combinarea lor diferita)!

"Kombucha - ciperca miraculoasa. Plante medicinale care pot fi folosite pentru ceaiul de Kombucha" de Harald Tietze, Editura Mix

Kombucha - ciuperca magica s-a raspândit într-un mod inedit, din tata in fiu, de la prieten la prieten, de la o persoana care s-a vindecat in urma tratamentului la un bolnav, cu alte cuvinte din mâna în mâna. În societatea în care traim, hrana se gaseste din abundenta, dar este aproape în întregime sterilizata, omogenizata si conservata chimic. De aceea, nu este de mirare ca un aliment microbiologic cum este Kombucha poate face minuni.
  •  
    • 486 mesaje
    13 Oct 2005, 12:19
    5 0
    cred ca am inteles