Sarcina oprita in evolutie-mai e cineva cu acest diagnostic?
-
16 Nov 2013, 17:320 2Buna!
In speranta unei discutii cu cineva care este in aceeasi situatie...
Din pacate acum o saptamana mi s-a spus acest diagnostic, iar acum este a patra zi dupa interventia de aspiratie uterina. Va scriu in speranta ca asa o sa-mi treaca mai usor tristetea si doresc sa merg mai departe alaturi de voi, care ati trecut prin multe.
Am 28 de ani, eu si sotul de ne-am dorit sa avem un bebe anul viitor. Dupa 3 luni de contact sexual neprotejat am ramas insarcinata, testul de urina a iesit pozitiv dupa 3 zile de la intarzierea CM. Primul control ginecologic l-am facut in saptamana a 5-a ca sa fiu eu sigura ca este intradevar o sarcina. Mi s-a confirmat, dar mi s-a spus ca deocamdata e prea mic, si sa revin peste 2 saptamani.
Intre timp mi-am ales un alt ginecolog-obsterician cu care doream sa-mi monitorizez sarcina de acum incolo, care lucreaza si in spitalul unde ma gandeam sa nasc. M-am programat la o consultatie, mi-a facut ecografie, si mi-a dat vestea ce m-a socat: suspect sarcina oprita in evolutie...sau sarcina incipienta (in cazul in care as fi ovulat mai tarziu).
Doctorul nu evidentia activitate cardiaca la embrion si era micut, cam pentru saptamana a 6-a. Mi-a zis sa revin in 5 zile sa vedem daca vor fi modificari pana atunci, iar daca nu... v-a trebui scos.....nu credeam ca mi se intampla si mie asa ceva....Doctorul ma linistea ca e mai bine asa, decat sa am complicatii ulterioare si ca dupa 3 luni voi putea incerca din nou sa raman insarcinata.
...dupa 2 zile m-am linistit si am inceput sa accept situatia, dar totusi mai aveam speranta cu ovulatia tarzie, desi eu intitdeauna aveam un CM regulat. Dupa urmotoarea vizita s-a confirmat sarcina oprita in evolutie, si cum doctorul era de garda m-a si internat. Am primit anestezie locala, dar durerea fizica a fost mare si asa. Interventia a durat maxim 15 minute, dupa care am stat inca o ora pana mi-am revenit atat ca sa pot merge acasa.
In seara aceea am sangerat abundent pana mi-am luat primele medicamente (antibiotic, ibuprofen, fiole cu maleat de ergometrina). Urmatoarele 2 zile nu am sagerat deloc, iar de ieri am niste pete maronii. Tratament medicamentros am primit pentru 5 zile. Materialul ce s-a scos s-a trimis la examen histopatologic, iar rezultatele le voi obtine peste 6 saptamani, tot atunci cand v-a trebui sa ma prezint la consultatie.
A fost greu, este inca greu, dar imi doresc un copil sanatos, si vreau sa cred ca asa a fost mai bine.
Vreau sa va informez in contiunare despre starea mea, despre rezultatul trimis la laborator, si despre analizele ce vor urma, poate va fi de folos la cineva.
Sa ne sustinem reciproc!
Multumesc -
17 Nov 2013, 19:00
_Anna said:
Buna!Am trecut prin asa ceva acum vreo 14 ani. Nu mai stiu cat am sangerat, ce dureri am avut...dar tin minte ca ma durea tare sufletul. nu puteam accepta situatia. Apoi dupa doi ani am patit acelasi lucru... Dupa alti doi ani a venit sarcina cu baiatul. Am avut tratament pe tot timpul sarcinii. Copilul are acum 10 ani si e lumina ochilor mei.
Sa iti dea Dumnezeu sanatate si putere de a trece peste aceasta incercare!
Multumesc!
Ma bucur ca intr-un final ai reusit sa ramai insarcinata, sa-ti creasca baietelul mare si sanatos! Acest lucru imi da si mie curaj pentru mai departe.
Mai ti minte cumva ce tratament ai avut in timpul sarcinii?
Ai facut tratament dupa prima pierdere sau doar dupa a doua?
Ti s-au recomandat cumva niste analize de facut?
Eu doar la urmatoarea consultatie o sa discut acest aspect cu medicul...insa pana atunci mai am de asteptat 5 saptamani...
Eu nu am avut dureri, nu am sangerat inainte, doar mi s-a spus la ecografie ca nu ii bate inima si ca s-a oprit in evolutie. Am luat doar acid folic in timpul sarcinii la recomandarea ginecologului inainte de conceptie.
Acum au trecut 5 zile de la interventie, incep sa-mi revin fizic. Ma sperie putin faptul ca in timpul scaunului am niste dureri mai puternice, spasme intestinale, sper sa fie doar ceva trecator.
O seara placuta!