Contracept-M

•  
    • 2 mesaje
    21 Aug 2013, 13:02
    9 12
    Buna! Am luat cativa ani pilule contraceptive si de luna aceasta vreau sa renunt la ele si sa iau Contracept-M. Am citit prospectul, dar mai sunt unele nelamuriri despre care nu se pune absolut nimic in prospect:
    1. Eficacitatea unui ovul este de 4 ore..in acest interval pot avea mai multe contacte sexuale, sau la fiecare contact trebuie introdus un nou ovul?
    2. Daca partenerul meu ejaculeaza inauntru exista riscul unei sarcini?
    3. Spalarea cu sapun este contraindicata inainte si dupa contactul sexual..am decis sa folosesc un gel de igiena intima fara sapun, cu 2 ore inainte si 2 ore dupa contactul sexual..sper ca este ok..intrebarea este si daca partenerul meu nu are voie sa foloseasca sapun inainte de contactul sexual?
    4. Am citit pe mai multe forumuri si unele fete spuneau ca in unele pozitii sexuale ovulele nu isi mai fac efectul si ca lichidul se scurge din vagin? Acest lucru nu mi se pare chiar ok..
    5. Daca contactul sexual are loc in apa, ovulul nu isi mai face efectul?
    Astept mesajele voastre..sunt foarte nedumerita, nu stiu ce sa fac si mi-e cam frica..
  •  
    • 1787 mesaje
    21 Aug 2013, 14:47
    6 3
    Eu am folosit Pharmatex care este acelasi lucru, aceeasi compozitie numai ca are alta denumire comerciala. Principiul de actiune este identic, eu am si ovule si crema cu aplicator.
    1. da, la fiecare contact trebuie introdus un nou ovul. Scrie chiar pe siteul lor, la mod de administrare: "Protecţia asigurată este de 4 ore. În cazul unui nou contact sexual se utilizează un alt ovul."
    2. Ei spun ca nu, dar stii tu cum spun ei, "Eficacitatea contraceptiei depinde de utilizarea corecta a ovulelor". Anticonceptionalele au cel mai mare procent de siguranta. Eu am preferat cu ejaculare in afara cand am folosit aceasta metoda locala de contraceptie, dar fiecare face cum considera ca e mai bine.
    3. Partenerul poate folosi sapun, dar sa se clateasca bine, spermicidul devine ineficient in prezenta celei mai mici particule de sapun. Eu am folosit gel Lactacyd inainte si apa simpla dupa, fara irigator si irigare vaginala.
    4. Mie personal nu mi s-a intamplat, dar corpul fiecareia este diferit. Exista femei care au o secretie vaginala intensa si e posibil ca ovulul sa o ia la vale. Ovulul joaca si rol de lubrifiant.
    5. Nu pot sa-ti raspund la asta, nu am experimentat. Apa sarata sau din cada?
  •  
    • 2 mesaje
    21 Aug 2013, 16:37
    5 2
    Poi orice fel de apa..in mare, in cada, sub dus..am folosit foarte mult timp pilule si m-am obisnuit sa fac dragoste fara nici un fel de grija..dar m-am gandit ca nu imi fac foarte bine pilulele si trebuie sa mai fac o pauza..m-am uitat pe multe site-uri si cam peste tot gasesc pareri care ma descurajeaza despre ovulele astea..
  •  
    • 1787 mesaje
    21 Aug 2013, 18:40
    0 1
    Diddy, si eu am folosit pastile anticonceptionale vreo 6 ani si deja nu mai suportam nici sa inghit un banal paracetamol. Stiu cat e de relaxant cu pilule, fara griji, atat pentru tine cat si pentru partener.

Pareri pro si contra ai sa gasesti despre orice metoda de contraceptie. Asta despre care vorbim noi acum este eficienta dar trebuie sa ai grija la niste detalii. Pilulele au si ele efecte adverse pe termen lung, depinde de organism, prezervativul nu place multora, mai ales barbatilor care au probleme de erectie.

Eu am folosit si ovulele si crema de la Pharmatex si nu am avut probleme in privinta protectiei. La ovule trebuie sa astepti 5 minute sa-si faca efectul si e cam ciudat sa stai cu ochii pe ceas ; crema are efect imediat, dar eu gasesc incomod de utilizat aplicatorul, e mai practic cu ovule. Acum depinde, fiecare cum prefera, noi ne-am intors la sfantul prezervativ.

Ps. am glumit cu apa, nu stiu daca salinitatea scade eficienta protectiei. Teoretic nu ar trebui sa aiba treaba apa cu ovulul, presupunand ca il pui "pe uscat", dar nu vreau sa te dezinformez.

In plus fata de efectul contraceptiv, iata ce spune prospectul despre Pharmatex:
    Clorura de benzalconiu poate fi considerată un antiseptic util şi
    adecvat pentru a fi utilizat în ginecologie șşi obstetrică datorită :
    - acțiunii rapide
    - spectrului de activitate bacteriostatic şi bactericid foarte larg
    -Fara efect iritant pentru mucoasa vaginală la concentrațţii de utilizare.
    - Respectării ecosistemul vaginal.
    -Activitatii virucide asupra HPV, HIV, Simplex herpes (HSV2), Cytomegalovirus (CMV),
    - Acţiunii bactericide asupra: Trenoponema pallidum,
    Neisseria gonorrhoeae, Chlamydiae șşi Trichomonas vaginalis.
    -Acţiunii antimicotice asupra : Candida
  •  
    • 5144 mesaje
    21 Aug 2013, 21:48
    3 4
    am folosit si eu intr-o perioada, atat ovule cat si crema de care spunea midorri. ovulele, mai sunt cum sunt, dar crema aduce un aport de lubrifiere deja exagerat si neplacut
    adaugare la punctul 5: e logic ca daca se vorbeste de dus sau cada, se vorbeste si de sapun, despre care s-a mentionat ca nu face echipa buna cu ovulele. eu as cam evita. sau macar permite-ti alintul asta in perioadele ferite de pericolul sarcinii.
    pilulele ti-au oferit o libertate pe care nu ti-o vor oferi ovulele. restul avantajelor si dezavantajelor le stii si tu.
    eu nu am avut curajul sa-mi pun toata increderea in varianta asta de protejare, cu spermicide. am completat-o mereu si cu urmarirea calendarului si, spre "deliciul" partenerului. saracul, coitus interruptus. in perioadele de risc minim, imi faceam de cap pana la final :"> dar in perioadele cu risc, din preajma ovulatiei, ori apelam la prezervativ, ori cu ovule dar puneam frana cand ne era lumea mai draga.
    mie coitus interruptus imi pare cea mai neplacuta si frustranta forma de protejare (oricum insuficienta) impotriva unei sarcini, as spune ca e mai nasoala decat abstinenta; dar asta spun probabil doar atunci cand nu "abstinez" destul cat sa ma multumesc cu oricat de putin
    Acest mesaj a fost editat de către basilio: 21 Aug 2013, 21:56