Gutiera dupa aparat dentar
-
22 Iul 2013, 01:510 2Buna, eu am purtat aparat dentar fix timp de doi ani si jumatate. De curand mi l-am scos si medicul mi-a dat sa port o gutiera insa a zis ca trebuie purtata doar noaptea timp de 6 luni. Eu am citit peste tot pe internet ca aceasta gutiera se poarta 24/7 timp de 6 luni si apoi numai noaptea inca 6. A mai purtat cineva? La voi cum a fost?
-
22 Iul 2013, 10:31eu stiu ca gutiera se poarta noaptea, asa cum a zis si doctorul tau. ziua ar fi aproape imposibil, pt ca e si inestetica si foarte incomoda, mult mai incomoda decat un aparat dentar special creat pt a fi purtat 24/24. in plus, gutiera se poarta pt pastrarea pozitionarii actuale a dintilor, nu pt modificarea ei. de multe ori e purtata de oameni care au o dantura deja frumoasa si vor sa o pastreze la fel.
-
22 Iul 2013, 14:15gutiera se poarta numai si numai noaptea, clar.
protejeaza dintii atat in cazul in care ai/ ai avut bruxism si scrasnesti din dinti noaptea (pentru protectia smaltului), cat si in cazul in care trebuie pastrata pozitia corecta a dintilor daca ai avut aparat dentar sau daca dintii au fatete sau sunt imbracati, pentru protectia ceramicii/ fatetelor.
in cazul bruxismului sau al fatetelor ceramice, gutiera se poarta mereu, nu doar 6 luni.