Acelasi medicament, producatori diferiti

•  
    • 10 mesaje
    21 Iul 2013, 12:09
    0 0
    Sa zicem ca am nevoie de medicamentul X. Farmacistul imi recomanda de la firma Y. Refuz si cer de la firma Z. Ajuns acasa, caut pe internet si observ ca medicamentul de la Y are aceleasi ingrediente, in aceleasi cantitati ca cel de la Z, diferenta fiind de pret.

Acum stau si ma intreb: in afara de pret, de ce as alege o anumita firma ?
  •  
    • 9728 mesaje
    21 Iul 2013, 21:48
    0 0
    Puferiu said:Sa zicem ca am nevoie de medicamentul X. Farmacistul imi recomanda de la firma Y. Refuz si cer de la firma Z. Ajuns acasa, caut pe internet si observ ca medicamentul de la Y are aceleasi ingrediente, in aceleasi cantitati ca cel de la Z, diferenta fiind de pret.

Acum stau si ma intreb: in afara de pret, de ce as alege o anumita firma ?

De obicei, in cazul medicamentelor comune, poti lua de la orice firma doresti, pretul poate dicta.

Insa sunt si medicamente  care au o reteta originala produse  de o anumita firma farmaceutica ce le-au consacrat, iar formula respectiva e cea mai buna - eu acuma o sa scriu si din experienta: de ex aspirina Bayer, Zovirax (substanta activa e aciclovir)  imi pare ceva mai eficient decat Aciclovir simplu de la alte firme, Zinnat - antibiotic, contine cefuroxim axetil si mi-a parut mai bun decat altele  de la alte firme etc.