varicela,ajutor!
-
0 0Buna, fetelor!
Starea mea este deplorabila, pentru ca de doua zile mi-a erupt o varicela de toata frumusetea. Chiar daca am avut multi elevi bolnavi, nu ma astepatm sa o iau si eu, acum la 29 de ani. Dar asta e; se pare ca nu alege...Spuneti-mi, va rog daca a mai avut cineva la varsta adulta si care ar fi sfaturile. Eruptia a fost puternica si pe tot corpul, inclusiv pielea capului. Ma sperie insa punctele de pe fata; parca e o ironie a sortii, abia ajunsesem la "un pact " cu tenul meu si-l convinsesem sa arate onorabil. Stiu ca nu trebuie sa le rup, desi senzatia de mancarime este insuportabila; folosesc o mixtura mentolata si pudra de talc. Mai iau si aciclovir pentru o mandrete de herpes care mi-a aparut ca reactie,cica, la toata povestea asta. Cumplit. Nu am ajuns la doctor sa vad cat concediu imi da, dar presimt ca elevii mei vor fi linistiti cel putin doua saptamani de aici incolo. -
eu am facut varicela la 25 de ani si am fost cuminte, nu mi-a ramas nici un semn. medicul de familie mi-a recomandat euvirox crema si pastile (sunt pentru herpes, dar ajuta la uscarea bubitelor) si multivitamine si concediu 10 zile. oricum e bine sa stai la caldura in casa si sa nu rupi cojitele. sanatate multa
-
Am revenit. Multumesc pentru raspunsuri. Eu, avand mai mult timp liber acum, o sa zabovesc si pe forum, asa ca voiam sa va mai intreb daca voi stiti daca ma pot spala pe fata ca si pana acum, fara sa-mi afectez bubitele. Ca sa nu mai spun de spalatul pe cap, ca eram obisnuita sa-l spal o data la doua zile... Of!
-
se zice ca nu e bine sa faci baie in perioada de eruptie..ca iti ies mai multe bubite. dar cred ca la tine a trecut deja faza asta, asa ca te poti spala pe cap, zic eu, linistita, dar cu grija. pe fata poti sa te demachiezi ca de obicei si sa vezi cum reactioneaza fata..daca nu merge, poti incerca sapun dove pentru cateva zile. seara ma gandesc ca nu e bai mare daca te dai cu o crema de noapte, zoiua, daca folosesti unguent pentru uscarea bubitelor, ar fi mai bine sa-l lasi sa-si faca treaba, daca poti sta fara crema. euviroxul de care am pomenit anterior le usuca foarte repede si nu irita tenul dac te dai strict pe zonele afectate.
succes ...si rabdare (eu m-am dat cu unguent pana mi s-au terminat 2 tuburi, cam de 3-4 ori pe zi pe fiecare bubita..stiam cate sunt la numar. iti doresc insanatosire grabnica! -
Nu e bine sa te speli deloc! Si eu am avut la 21 de ani. Pe fata ma spalam cu servetele demachiante umede, faceam slalom printre semne... iar pe cap nici pomeneala. Pai n-ai bobarnace in cap? Vrei sa te speli, sa ti le zgarii si sa le rupi? Pana nu pica ele singure eu zic ca n-ai ce sa te speli. Oricum stai acasa, e vai si amar, nu poti sa iesi, nu poti sa primesti vizite, nimic-nimic. Stiu cum e.
Insanatosire grabnica! -
Da, asa e. Azi mi-a zis si medicul ca nu ma pot spala pana nu imi trec bubitele. Oricum nu aveam nici o sansa sa le evit, daca m-as fi spalat, pentru ca sunt foarte multe. M-am resemnat, stau in casa, citesc, vorbesc la telefon, ma uit la tv. si nu in ultimul rand vorbesc cu voi pe forum. O zi buna toturor!
-
In urma cu 4 sapt, am facut si eu varicela... la aproape 30 ani. Am luat-o de la baietelul meu, iar el de la un coleg de gradi

Daca la inceput eram super ingrijorata de complicatiile ce pot aparea, pe urma am fost tare linistita... eruptia am avut-o 3 zile... am luat aciclovir 7 zile, m-am uns doar cu betadine.
Si eu eram pe fata cu multe bubite, dar acum constat ca nu au ramas urme.
Au ramas cateva urme pe burta si spate
Baie la cap mi-am facut abia sambata, dupa 4 sapt.
Insanatosire grabnica, pupici, -
4 sapt. NU am facut baie la cap, dar pe corp mi-am putut face dus la aprox. 10 zile de la eruptia varicelei.
Bubitele de pe cap mi-au trecut greu, de-aia nu am abuzat sa-mi spal si capul.
Eu mi-am rupt cateva cojite pe fata (in timpul somnului), dar vad ca au trecut, nu au ramas semne.
In schimb pe burta si spate unde erau bubitele cam mari si am umblat la ele, au ramas semne.
Iar afara din casa am iesit din prima zi
Sunt 2 motive pt. care se interzice iesitul afara:
1. ca esti contagioasa
2. ca esti nespalata si te simti naspa
-
Salutare! Bine ai venit in clubul "bebelusilor" cu varicela. Eu am facut-o acum 2 ani ( la 24 ani ). Stai linistita, incearca sa nu te scarpini, ca e jale! Ramn semne iremediabile, desi eu am 2 semne pe fata care mi-au ramas desi nu le-am scarpinat deloc. De baie nici nu mai vorbim, este contraindicata pt ca se pot rupe bubitele, se pot suprainfecta si dai din lac in put. Eu ma stergeam cu un burte moale inmuiat in putina apa prin zonele " esentiale " si atat.Pt atenuarea mancarimii poti incerca pudra mentolata. Eu o aplicam cu pamatuful ala mare pt pudrat fata. iar pe fata imi dadeam cu un tampon inmuiat in Romazulan, e o tinctura din musetel. asta e tot ce pot sa-ti spun, in rest rabdare ca trece greu si nervi de fier ( eu nu ma puteam uita in oglinda ca ma bufnea plansul). Pupici!
-
Vai de mine! Bubitele au inceput sa se cicatrizeze; dar ce ma fac cu fata? o saptamana si jumatate nu i-am dat, in inconstienta mea, decat cu pudra de talc mentolata, chipurile sa se usuce mai repede si eram chiar bucuroasa ca se acopera si nu se mai ingrasa fata. Dar, surpriza... Cand am inceput sa "razui" stratul de pudra, o multime de cosulete si de sebuum au iesit la iveala. Of, of, of...Cand oi reveni si eu la normal?
-
eu am avut la 14 ani varicela, eruptie urata, febra mare si stare cumplita de rau si de sfarseala, nu am mancat nimic cateva zile! Mi-au ramas si mie 2 semne pe fata, am rupt o cojitza pentru ca am crezut ca e pe trecute dar nu era... Dar dupa vreo saptamana starea de rau a trecut, asteptam sa se vindece si eruptia! Dupa 2 saptamani am avut voie sa ies din casa! Sanatate!