Dependenta de dulciuri
-
9 Iul 2013, 18:050 0Buna!
De cand ma stiu poftesc la orice imi gadila placut papilele gustative. Sunt pofticioasa si gurmanda. Eu chiar gasesc o placere in a manca. De-a lungul timpului am mai pus cateva kilograme,apoi am tinut dieta si am slabit,iar m-am ingrasat,iar am slabit,etc.
Din punct de vedere al siluetei ma descurc. Dar incep sa-mi fac griji in privinta sanatatii mele.
Daca la mancare pot fi indiferenta,la dulciuri nu exista nesatisfacerea poftei. Iar pacalelile gen "bea apa" sau "mananca fructe" ma enerveaza la culme si nici vorba sa incerc asa ceva. Eu pana nu mananc ceva dulce nu ma simt plina. Oricand ar incapea ciocolata,biscuiti sau prajituri in stomacul meu si cred ca as putea manca de dimineata pana seara. Odata am mancat un borcan mare de Nutella in 20 de minute. Si nu simteam ca ma taie stomacul. De curand am trecut pe cheesecake pentru ca mi se pare o alternativa mai buna decat o ciocolata sau un pachet de biscuiti. Macar cheesecake are branza. Chiar daca dulce. Pofta asta excesiva si de necontrolat poate avea cauze medicale? As putea fi bolnava? Sau hipoglicemica?
-
9 Iul 2013, 18:46Pai asta vroiam sa-ti sugerez, fa-ti analize pentru ca pofta asta mare de dulciuri nu mi se pare in regula.Si eu imi cumpar o ciocolata sau o prajitura insa rar si nu fac din asta o preocupare..E posibil sa ai probleme cu glicemia, nu lua in gluma nimic din ceea ce este legat de sanatate ca te trezesti cu complicatii inutile care puteau fii prevenite la timp.
-
8 Oct 2013, 16:41Pofta de dulciuri indica lipsa de crom. M-am luptat si eu cu ea, mult timp. Ia un supliment cu piculinat de crom si o sa vezi sa scapi de problema
-
9 Oct 2013, 16:05Pentru un apetit crescut fata de dulce se poate administra comprimatele Antidulce Daphne.Contin Frunze de Gymnema sylvestre, extract de Hoodia gordonii, ulei esential de portocale (Aurantii aetheroleum), ulei esential de lamâie (Citri aetheroleum), ulei esential de scortisoara (Cinnamomi aetheroleum), ulei esential de menta (Menthae aetheroleum).
Se administreaza cate 1 comprimat supt incet de 3 ori pe zi, înainte de masa.Cura dureaza 2-3 luni.
Acest mesaj a fost editat de către Medic.Fares: 9 Oct 2013, 16:06