ati urmat tratamente pentru noduli mamari?
-
1 0buna,
in urma unui control facut acasa am descoperit un nodul la san .
Am fost la ecograf si mi s-a spus ca am 2 la un san si 3 la celalalt. Nodulii sunt de dimensiuni de la cativa mm pana la unul care are cam 3 cm.
Toti medicii mi-au spus ca-i displazie mamara(mastoza fibrochistica) si mi-au dat tratament cu mastodynon, mameldyn si duphaston.
Ma nemultumeste indiferenta cu care te trateaza medicul, faptul ca toti se rezuma la :...stati asa pana la menopauza...."
Dati-mi un sfat care ati urmat astfel de tratamente daca au dat rezultate deoarece sunt pareri cum ca, astfel de tratamente sunt frectii la un picior de lemn si singura cale este operatia sa scapi de ei dar cica si aici ai un risc: dupa 1-2 ani de la operatie sa reapara altii.
Va rog spuneti-mi daca stiti un medic ok cu care se poate discuta si are bun simt sa te asculte si sa-ti explice situatia.
Eu am aproape 40 de ani...si imi este teama.
multumesc frumos -
macalyster said:buna,
in urma unui control facut acasa am descoperit un nodul la san .
Am fost la ecograf si mi s-a spus ca am 2 la un san si 3 la celalalt. Nodulii sunt de dimensiuni de la cativa mm pana la unul care are cam 3 cm.
Toti medicii mi-au spus ca-i displazie mamara(mastoza fibrochistica) si mi-au dat tratament cu mastodynon, mameldyn si duphaston.
Ma nemultumeste indiferenta cu care te trateaza medicul, faptul ca toti se rezuma la :...stati asa pana la menopauza...."
Dati-mi un sfat care ati urmat astfel de tratamente daca au dat rezultate deoarece sunt pareri cum ca, astfel de tratamente sunt frectii la un picior de lemn si singura cale este operatia sa scapi de ei dar cica si aici ai un risc: dupa 1-2 ani de la operatie sa reapara altii.
Va rog spuneti-mi daca stiti un medic ok cu care se poate discuta si are bun simt sa te asculte si sa-ti explice situatia.
Eu am aproape 40 de ani...si imi este teama.
multumesc frumos
Ar mai fi tratamentele naturiste care ti-ar putea regla sistemul hormonal, dar pentru asta ai nevoie sa cauti un medic naturist/homeopat foarte bun di orasul unde locuiesti.
Daca esti aproape de Braila ti-as recomanda dr. Carmen Mavrochefalos care face atat homeopatie cat si acupunctura.
Nu te arunca direct intr-o operatie pentru ca nu rezolvi problema, trebuie tratata cauza care produce acesti noduli. Nu m-ar mira sa ai si mici chisturi sau fibroame uterine, toate acestea apar dupa 40 dar sunt si exceptii cand debuteaza inainte de 40.
Daca ai dureri de sani ia Primrose Oil cate 1-2 capsule/zi si Omega 3.
Dar problema ta este de ordin hormonal, acolo au aparut dereglari si acolo trebuie mers si reparat.
-
si eu am un nodul mic - am 45 de ani - si mi s-a spus ca nu e din ala rau... si sa stau asa... dar sa-l tin sub observatie...
eu iau branca ursului si mananc migdale in ultima vreme... si aproape ca nu-l mai simt... il simt cand se apropie ciclul... in rest nu ma supara...
incearca - du-te sa intrebi si un naturist - dar branca ursului este foarte buna la pre-menopauza si chiar menopauza...
sanatate... -
Am citit mult despre dieta care trebuie tinuta in astfel de probleme.
Din ce citesc , sa cred ca pot sta cu ei asa fara sa-i scot, pana la ...menopauza???
Pe mine ma sperie parerile doctorilor cu care am discutat unii sunt pro altii contra operatiei, dar cei care sunt contra ma trimit sa-mi fac punctie pentru prelevare de tesut pentru analiza.
Eu am cam multicei: 3 la un san si do2 la altul....Unii sunt mici de cativa mm iar ceilalti au intre 1cm -1.5cm cel mai mare fiind de 2.5 cm.
O sa incerc si un tratament naturist dar mai intai sa ma orientez catre un medic endocrinololog care sa-mi dea niste analize pentru dozare hormonala...asa am fost sfatuita de un dr. ginecolog.
Nu sunt din bucuresti si aici nu cunosc bine doctorii dar am ramas dezamagita de un medic foarte recunoscut in bucuresti de felul cum am fost tratata...cu atat mai mult cu cat am fost intr-o clinica privata.
Inca mai caut pe net pareri despre medici unde ma pot duce si obtine un tratament sau cel putin un sfat.
Sincer, desi mi s-a spus ca pot sta linistita ca sunt doar niste chisturi fibromatoase benigne nu pot sa stau asa...parca as avea o sabie atrnata deasupra capului gata oricand sa cada.
Va multumesc frumos pentru sfaturi si inca mai astept . Chiar am mare nevoie de voi cu atat mai mult cu cat nu am vorbit aceste lucruri cu nimeni din cunoscutii mei. -
buna dimi...parca nu mai este chiar asa dimi...
Eu am cam aceeasi problemuta si pe langa mine mai sunt alte sute de femei care trecute de 40 de ani se confrunta cu asa ceva.
O buna amica a facut acum 2 ani o astfel de operatie la un spital din bucuresti parca medlife, ar fi dat in jur de 20 si ceva milioame la cel mai bun chirurg si nesansa...dupa 9 luni de la operatie au reaparut alti noduli.
Acum se trateaza pe alte cai decat cele conventionale.
Eu tot la fel ma tratez cu produse naturiste...
Crema de marul lupului cu galbenele si rostopasca; crema de sani mameldyn...si crema cu rasina de brad. Vitamina E si beta carroten cate o tableta zilnic si picaturi mastodynon sau fermicur care-i tot cam acelasi lucru.
De retras nu sau retras dar s-au mai micsorat. Astept pana in pragul menopauzei sau chiar dupa ...fiind decisa sa-i scot prin operatie atunci.
Pana atunci control ecografie sau elastografie la 6 luni sau 1 an....si rugaciune din suflet.
Multa sanatate!!! -
I_have_a_dream said:si eu sunt plina de chisturi, dar e o diferenta, ai chisturi adica mastoza sau noduli?
daca ajungi prin Bucuresti, fa o eco la Doru Herghelegiu si o sonoelastografie, poate face si el
mie mi-a zis o doctorita la care am facut eco ca sunt mai multe femei care au mastoza decat care nu auPai...la Herghelegiu am fost...dar m-a tratat ca pe o ciurli-burli. Mi-a spus ca asta tine de oncologie si nu de el...sa ma caut in alta parte. Am achitat o suma destul de frumusica doar ca sa se uite in sictir pe ecografiile facute si in 5 minute sa termine toata asa-zisa consultatie. Deci...
Eu am mastoza fibrochistica...adica chisturi care au ca un fel de invelis fibros de aceea sunt mai duri la palpat. Acum depinde si de varsta si de cat timp ii ai...cred
cineva mi-a sugerat sa-l caut pe dr. Blidaru. Ati auzit de el??
multumesc -
Buna vreau sa va ajut in legatura u noduli mamari si eu am avut ,dar am reusit sa scap de ei am facut tratament cu impusaturi de venin de albine ,dar sa nu aveti diabet si sa nu fiti alergica la venin e bine sa faceti testul de alergie ajuta in toate bolile de oase ,nervi si hormonale sanatate va doresc
-
macalyster said:
Pai...la Herghelegiu am fost...dar m-a tratat ca pe o ciurli-burli. Mi-a spus ca asta tine de oncologie si nu de el...sa ma caut in alta parte. Am achitat o suma destul de frumusica doar ca sa se uite in sictir pe ecografiile facute si in 5 minute sa termine toata asa-zisa consultatie. Deci...
Eu am mastoza fibrochistica...adica chisturi care au ca un fel de invelis fibros de aceea sunt mai duri la palpat. Acum depinde si de varsta si de cat timp ii ai...cred
cineva mi-a sugerat sa-l caut pe dr. Blidaru. Ati auzit de el??
multumescMaca, daca ai fost la Doru Herghelegiu atunci urmeaza-i sfatul. Nu-i un tip prea comunicativ, poate d-asta ai fost dezamagita dar tipul este intr-adevar bun. Daca a spus oncologie, atunci acolo ar fi bine sa mergi. Pacat ca nu l-ai intrebat daca ti-ar putea recomanda un oncolog, ei cunoscandu-se oarecum intre ei. Si nu-i trebuie mai mult de 5 minute ca sa stie daca te poate ajuta el sau trebuie sa te vada altcineva.